Ovidiu Avădanei este student în anul I, la Facultatea de Matematică a Universităţii  „Al.I.Cuza Iaşi”.  Are 20 de ani şi este unul dintre cei mai medaliaţi tineri ieşeni la competiţiile de matematică desfaşurate în ţară şi peste hotare.

Absolvent al Colegiului Naţional „Emil Racoviţă’’, Ovidiu Avădanei a reprezentat în 2016 România la prestigioasa Olimpiadă de Matematică de la Hong Kong, unde a obţinut medalia de argint.

După această victorie, tânărul a participat alături de alţi studenţi ai universitătii ieşene, la Olimpiada Internaţională de Matematică SEEMOUS din  Macedonia, de unde s-a intors cu un nou trofeu – medalia de aur.

 

Ovidiu Avădanei este membru fondator al Clubului IQ – Iaşi, primul de acest gen din ţară, care şi-a propus să stimuleze excelenţa.

A urmat şi un curs de citire rapidă, care l-a ajutat să-şi crească viteaza în lectură, dar şi în gândire.

În timpul liber preferă să citească şi să se antreneze în taekwondo, dar matematica rămâne prima alegere în viaţa sa, prin care înţelege şi descoperă lumea.

Experienţa lui Ovidiu Avădanei poate fi o sursă de inspiraţie pentru mulţi tineri, iată de ce vă invităm să îi aflaţi pe larg povestea într-o emisiune, România de nota 10, realizată de Natalia Maxim.