Premiul TINERE TALENTE la Festivalul PORTO FRANCO de la Sulina 2020!
Publicat de Bogdan Dragomir,
18 august 2020, 13:18 / actualizat: 21 iunie 2023, 17:04
Deși nu mai credea nimeni că, în momentele în care sănătatea oamenilor a fost afectată de răspândirea virusului Sars-CoV2 și manifestările cultural-artistice au fost aproape anulate total, va mai fi posibilă o reîntâlnire tradițională (de 23 de ediții) la Sulina, această perlă turistică a Deltei Dunării, iată că organizatorii Festivalului PORTO FRANCO au găsit sprijin și susținere la autoritățile locale și regionale și nu i-au dezamăgit pe tinerii interpreți de muzică pop-rock din întreaga țară, de altfel calificați în finala festivalului după preselecțiile organizate cu aprox. două luni înainte.
(arh.pers.B.Dragomir)
Vorbind despre tradiția organizării acestui eveniment trebuie sa facem câteva precizări: Prima ediţie a Festivalului de la Sulina a avut loc în 1998, manifestarea dorindu-se un concurs de creaţie muzicală. La a doua ediţie, în 1999, a fost introdusă în concurs secţiunea de interpretare muzicală – muzică uşoară.
În 2017 a fost o ediţie aniversară – a XX-a, care a reunit o parte dintre laureaţii ediţiilor precedente, într-un spectacol ce a demonstrat o confirmare a valorilor promovate în acest festival, de-a lungul timpului. În ediţiile de până atunci, manifestarea culturală a atras un număr mare de turişti români şi străini, aceştia bucurându-se atât de calitatea interpretativă a concurenţilor veniţi din toate zonele ţării noastre, cât şi de recitalurile susţinute de artişti sau trupe de succes din România.
Începând cu anul 2018, proiectul muzical-cultural de la Sulina şi-a propus realizarea unui festival naţional de muzică pop-rock dedicat promovării tinerilor, cu numele „Porto Franco”– pentru a aduce un omagiu perioadei de mare dezvoltare a localităţii de pe malul Dunării, din timpurile Comisiunii Europene a Dunării, precizează site-ul amintit. În acel an a avut loc prima ediţie a Festivalului pop-rock„Porto Franco”.
Foto Festival Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Așadar, în perioada 25-26 iulie 2020, am fost invitați să asistăm, să participăm și să jurizăm cea de a III-a ediție, după modificarea numelui acestei manifestări artistice deosebite! În prima seară de festival am ascultat concurenții înscriși la cele 2 grupe de vârstă (12-15 ani și 16-20 de ani) și recitalul extraordinar al trupei „This Obey” din Sibiu,
Trupa This Obey din Sibiu la Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
iar în Seara de Gală – pe premianții concursului și două recitaluri de excepție susținute de formațiile EUXINUS & Alexandra Canareica
Trupa EUXINUS & Alexandra Canareica la Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
și KRYPTON!
Krypton from Sulina 2020.1100 (foto by Casa de Cultura Sulina/arh.pers.B.Dragomir)
Palmaresul acestei ediții este:
Trofeul festivalului a fost cucerit de Maria Andrieş, din Oneşti (clasa prof. Irina Pashalov – MY Music Art Moinești), care a concurat la secţiunea 16-20 de ani.
Trofeul Festivalului Porto Franco 2020 – Maria Andries (credit foto Casa de Cultura Sulina/arh.pers.B.Dragomir).1100
DSC_0280 Maria Andries – Trofeul Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul I le-a fost atribuit concurenţilor Antonia Lorenţi (17 ani, din Comăneşti)
DSC_0210 Antonia Lorenți la Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
şi Denis Costea (14 ani, din Braşov).
DSC_0138 Denis Costea la Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul al doilea a fost câştigat de Bianca Petcu (17 ani, din Comăneşti)
DSC_0232 Bianca Petcu la Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
şi de Theodor Andrei (15 ani, din Bucureşti).
DSC_0094 Theodor Andrei la Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul al treilea le-a fost oferit concurenţilor Andreea Otilia Teletin (18 ani, din Crasna, Vaslui)
DSC_0153 Andreea Otilia Teletin la Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
şi Alexia Alexandru (13 ani, din Bârlad).
DSC_0047 Alexia Alexandru la Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Pe lângă acestea, au mai foat acordate premii speciale: Premiul „Tinere Talente” (Radio România Regional) pentru Cosmina Penghiș (16 ani, Buciumeni, judeţul Galaţi)
Premiul Tinere Talente – Cosmina Penghis la PortoFranco (Sulina) 2020 (foto by Bogdan Dragomir).1100.2
și Premiul TV Accent – Catinca Leu (12 ani, Călăraşi).
DSC_0057 – Catinca Leu la Sulina 2020.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Juriul acestei ediții a festivalului a fost alcătuit din Eugen Mihăescu (chitarist și compozitor), Dan Iliescu(chitarist și compozitor), Alexandra Canareica (artist interpret și profesor de canto), Valentina Rodinceanu (membru de onoare) și Bogdan Dragomir(muzician și jurnalist) – Președinte interimar al juriului! Președintele de onoare al juriului acestui festival este chitaristul și compozitorul Adrian Ordean, care, din motive de sănătate, nu a putut participa în acest an!
Premiul Tinere Talente – Cosmina Penghis la PortoFranco (Sulina) 2020 (foto by Bogdan Dragomir).1100
Pentru că Radio România Regional a sprijinit și sprijină în mod constant, prin promovare, tinerele talente artistice muzicale, am acordat și în acest an, la Festivalul PORTO FRANCO, Premiul special TINERE TALENTE pentru calități artistice deosebite tinerei interprete COSMINA PENGHIȘ (16 ani, Buciumeni, judeţul Galaţi), eleva prof. Dragoș Gheorghiu – Soul Music Art – din Bârlad.
DSC_0263 Cosmina Penghis la Sulina 2020 – Premiul Tinere Talente.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Palmaresul său artistic cuprinde mai multe premii în festivalurile de gen: Mențiune „Mamaia Copiilor” 2019 – secțiunea interpretare, Premiul II „Mamaia Copiilor” 2019 – în calitatea de interpret la secțiunea creație, participare „Next Star” 2016, Trofeul Festivalului „Iulian Andreescu” 2018, Trofeul Festivalului „Armoniile Dunării” 2018, Premiul I „Porto Franco” Sulina 2019, Premiul II „Glasul Speranțelor” Techirghiol 2020, Premiul I „Glasul Speranțelor” Techirghiol 2019.
Piesele pe care ni le-a trimis pentru difuzare sunt urmatoarele :
„Și dacă viața mea” – comp. Viorel Gavrilă, textier Roxana Popescu, interpret și producător Cosmina Penghiș
DSC_0267 Cosmina Penghis la Sulina 2020 – Premiul Tinere Talente.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
„As long as you’re there” – comp. si textier Vocal Adrenaline (din serialul „Glee”), interpret și producător Cosmina Penghiș
Felicitări, Cosmina pentru premiul obținut și mult succes în continuare!
Festivalul „Porto Franco” a fost organizat de Casa de Cultură Sulina, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Sulina, precum şi al Centrului Cultural „Jean Bart” din Tulcea și al Asociaţiei „Euxinus” Sulina. Parteneri media sunt Radio România Regional, Radio Constanţa, Radio Vacanţa, AGERPRES și Accent TV.
S-a încheiat încă o poveste muzicală frumoasă într-un loc de vis: Festivalul Porto Franco, ed. a III -a, de la Sulina, Delta Dunării! Felicitări tuturor participanților și profesorilor coordonatori, dar și prietenului Paul Nour & Co. pentru organizare și ospitalitate! Sa ne revedem cu bine anul viitor, Doamne ajută!
P.S.: În seara de Gală am primit două cadouri muzicale discografice… noi lansări de la Dan Iliescu – Timpuri Noi (pe CD)
și de la Paul Prisada – Accent (disc vinyl),
Foto Album vinyl Accent 40 – Cavalerii anxietatii.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
pe care le vom trata ca atare, în curând, în rubrica „Albume de colecție” – Muzica Unei Generații Perene… numai la Radio România Regional! Toate cele bune!
Surse: Comunicat de presă și fotografii din arh. Casa de Cultură Sulina, materiale foto, info și muzicale din arh. personală Bogdan Dragomir.
Foto Bogdan Dragomir (arhiva personala)
Bogdan Dragomir – Muzician și Jurnalist la Radio România Regional
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Studioul Regional Radio Constanța, primul radio din Dobrogea, împlinește astăzi 30 de ani.
Colegii noştri sărbătoresc fiecare an aniversar cu bucurie pentru toate lucrurile bune pe care le duc spre ascultători: informaţia locală şi regională, programele de educaţie, cultură şi divertisment. Bucuria unei aniversări atât de frumoase este dublată de ceea ce defineşte, astăzi, Radioul Public: credibilitate, notorietate şi profesionalism.
„Aici Radio Constanța!“ – se auzea de la microfonul din Vila numărul 1, din Mamaia, acum 30 de ani. La 21 ianuarie 1990, la doar o lună de la Revoluția din 1989, într-o perioadă în care România îşi căuta sensul, apărea primul post de radio din Dobrogea. Era ora 9:00 când semnalul pornea în eter, din locul de unde se transmiteau, de peste două decenii, în fiecare vară, programele Radio Vacanța.
Emisia Radio Constanța acoperea, la început, patru ore şi cuprindea buletine de ştiri, interviuri şi opinii în direct, asumându-şi, printr-o deviză devenită celebră, misiunea de a aduce în casele dobrogenilor „Căldura glasului unui prieten“. Emisia a fost extinsă apoi la opt ore, iar din septembrie 1995, la zece ore.
Din septembrie 2002, radioul ce se autointitula „Inima ce bate pentru toată Dobrogea“ a început să emită program propriu 24 de ore din 24.
De-a lungul celor trei decenii, „Primul radio din Dobrogea“ și-a orientat politica editorială doar în slujba ascultătorilor, contribuind consistent, în plan social, cultural și educativ, pentru a susține, prin prisma activității editoriale, procesul de creștere și schimbare la nivel regional.
Premiile TINERE TALENTE și RADIO ROMÂNIA la Festivalurile PORTO FRANCO de la Sulina și MAMAIA COPIILOR 2019!
Publicat de Bogdan Dragomir,
2 octombrie 2019, 15:30 / actualizat: 21 iunie 2023, 17:31
La sfârșitul lunii Iulie și începutul lunii Septembrie, s-au desfășurat două evenimente muzicale, două festivaluri-concurs pentru copii și adolescenți, tradiționale și deosebit de importante:
La sfârșitul lunii Iulie, o lună „de vacanță”, dar și extrem de aglomerată de frumoase și interesante evenimente artistice, poate, în cel mai frumos loc din Delta Dunării, acolo unde „Dunărea sărută Marea Neagră”, la Sulina, are loc un tradițional (22 de ediții) festival muzical pentru copii și tineri, care, începând de anul trecut și-a schimbat denumirea în PORTO FRANCO, vechea denumire a orașului Sulina, dar și categoriile de vârstă ale participanților – 12-15 și 16-20 ani!
Compact B in recital la Porto Franco – Sulina 2019.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Și la acest eveniment, tot în mod tradițional, cu sprijinul colegilor de la Radio România Regional, am acordat și premiile TINERE TALENTEpentru calități artistice deosebite!
Juriul Festivalului Porto Franco 2019.1100 (foto arh. Paul Prisada/arh.pers.B.Dragomir)
Juriul festivalului: Adrian Ordean – Președintele Juriului, Valentina Rodniceanu, Paul Prisada, Dan Iliescu și Bogdan Dragomir!
DSC_0465.Adrian Ordean – Chitarist, compozitor si Presed. Juriului Sulina 2019.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Director festival: Paul Nour. Felicitări echipei de la Casa de Cultură din Sulina pentru întreaga organizare și desfășurare a evenimentului!
Melania Mihaescu, Bogdan Dragomir si Paul Nour – organizator Festivalul Sulina.1100 (foto arh. Bogdan Dragomir)
Organizator: Casa de Cultură Sulina
Coorganizatori: Consiliul Local Sulina, Primăria orașului Sulina
Parteneri: Asociația EUXINUS Sulina
Parteneri media: Radio România Regional, Radio Constanţa și Radio Vacanța.
Notă: Palmaresul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina de internet a evenimentului!
20190728_191852.Diploma Tinere Talente – Delia Racu.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul TINERE TALENTE, oferit de Radio România Regional, a fost acordat pentru calități artistice deosebite interpretei DELIA RACU (Prof. Irina Pashalov – M.Y. Music Art, Moinești)!
DSC_0189.Delia Racu – Premiul Tinere Talente Sulina 2019.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări și mult succes în continuare!
DSC_0186.Delia Racu – Premiul Tinere Talente Sulina 2019.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment artistic deosebit! P.S.: Vom face un Update la acest articol, cu materialele info si audio muzicale, pe măsura primirii acestora de la premianți!
20190907_180828.Trupa ANDANTE – Trofeul Festiv. Mamaia Copiilor 2018 in recital la Gala 2019.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
La începutul lunii Septembrie, în perioada 4-7 iunie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, a avut loc cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR!
Juriul evenimentului a fost alcătuit din:
La secțiunea CREAȚIE: Viorel Gavrilă – Dirijor și Compozitor, Adrian Romcescu – Interpret și compozitor, Nicolae Caragia – Compozitor, Cristina Chiș – Președinte Asociația Bim-Bam și Bogdan Dragomir– Muzician și jurnalist.
La secțiunea INTERPRETARE: Liviu Manolache – Actor, regizor și Dir. general al Festivalului, Adrian Romcescu– Interpret și compozitor, Nicolae Caragia – Compozitor, Cristina Chiș– Președinte Asociația Bim-Bam și Bogdan Dragomir– Muzician și jurnalist.
DSC_0909.Oana Mihaela Cercel (actrita si prezentatoarea festival.) si Liviu Manolache (actor, regizor si Director general al festiv. Mamaia Copiilor 2019).1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Organizatori: ASOCIAŢIA CULTURALĂ „MAMAIA COPIILOR”, având ca parteneri: Societatea Română de Radiodifuziune, Radio România Regional, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța. Notă: Palmaresul complet poate fi consultat pe pagina de internet a evenimentului!
Diploma Premiul Radio Romania – Interpretare Mam. Cop. 2019 – Catinca Leu.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul RADIO ROMÂNIA, la Secțiunea INTERPRETARE, oferit cu sprijinul rețelei Radio România Regional, a fost acordat pentru calități artistice deosebite interpretei CATINCA LEU (clasa Prof. Alexandrina Boranda, cu piesa „Noi, copiii!” – comp. Viorel Gavrilă, vers. Corina Despot)!
DSC_0489.Catinca Leu – Premiul Radio Romania – Interpretare M.Cop.2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Catinca Leu – Premiul Radio Romania – Interpretare si Premiul I Grupa de varsta 12-14 la Mamaia Copiilor 2019.1100 (foto arh. pers. Catinca Leu)
Comp. Nicolae Caragia, Catinca Leu – Premiul Radio Romania – Interpretare Mamaia Copiilor 2019 si Bogdan Dragomir.1100 (foto arh. pers. Bogdan Dragomir)
Felicitări și mult succes în continuare!
Diploma Premiul Radio Romania – Creație Mam. Cop. 2019 – Compozitor Dragos Gheorghiu.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul RADIO ROMÂNIA, la Secțiunea CREAȚIE, oferit cu sprijinul rețelei Radio România Regional, a fost acordat pentru calități artistice deosebite compozitorului DRAGOȘ GHEORGHIU, pentru piesa intitulată „Revino, copilărie!”, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad, în interpretarea tânărului artist Theodor Gabriel Stroiu !
Bogdan Dragomir, Theodor Stroiu si Dragos Gheorghiu – Premiul Radio Romania – Creatie la Mamaia Copiilor 2019.1100 (foto arh. Bogdan Dragomir)
Felicitări și mult succes în continuare!
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment artistic deosebit! P.S.: Vom face un Update la acest articol, cu materialele info si audio muzicale, pe măsura primirii acestora de la premianți!
Foto Bogdan Dragomir (arhiva personala)
Bogdan Dragomir – Muzician și Jurnalist la Radio România Regional
(Sursa: Materiale din arhiva personală şi din arh. evenimentelor mai sus menționate. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Mulțumiri speciale Domnului FLORIN BRUȘTEN – Secretar general al Departamentului Studiouri Teritoriale (Rețeaua Radio România Regional) pentru colegialitatea și profesionalismul deosebit din perioada 2000 – 2019 și pentru sprijinul permanent acordat promovării tinerelor talente muzical-artistice din România!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Începând de luni, 1 iulie, poveştile verii se aud la Radio Vacanţa!
Cel mai îndrăgit program de radio estival din România va emite pe frecvenţele Radio Constanţa până pe 8 septembrie, între orele 10:00 – 19:00.
Sub sloganul „E vara ta, e Radio Vacanța!“, în fiecare zi, vor fi nouă ore de program energizant și jovial, transmise în direct de pe litoral.
La Radio Vacanţa, se vor auzi hiturile verii, dar și cele mai importante știri de la mare și din Delta Dunării. Programul introduce ascultătorii în atmosfera vacanței perfecte, oferindu-le reportaje, recomandări turistice, dar și informaţii utile.
Nu lipsesc interviurile cu personalități din diverse domenii de activitate şi nici relatările, în direct, de la evenimentele ce dau tonul distracţiei la mare!
Programele estivale pot fi accesate și online, pe site-ul radiovacanta.ro. De asemenea, cititorii vor putea afla tot ce se întâmplă pe litoralul românesc şi în Delta Dunării.
Cei care îşi doresc să asculte muzică relaxantă, cu accente exotice, au la dispoziţie Radio Vacanța Lounge, iar ascultătorii care vor să se bucure din nou de muzica anilor de început ai Radio Vacanța pot accesa Radio Vacanţa Nostalgic.
Programul online este disponibil 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an!
Premiul TINERE TALENTE la prima ediție a Festivalului Concurs de Pop-Rock Autohton Pentru Tineret PORTO FRANCO!
Publicat de Bogdan Dragomir,
18 octombrie 2018, 12:36 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:14
În cel mai estic punct al Uniunii Europene, aflat simultan la Marea Neagră și la Dunăre, în perioada 28-29 iulie, la SULINA, jud. Tulcea a avut loc prima ediție a Festivalului Concurs de Pop-Rock Autohton Pentru Tineret PORTO FRANCO!
Consiliul local și Primăria orașului Sulina, Casa de Cultură SULINA și Asociația EUXINUS SULINA, în calitate de organizatori, au invitat publicul meloman pe faleza din Sulina, jud. Tulcea pentru a-i asculta și viziona pe concurenții calificați în faza finală dar și cele două recitaluri extraordinare susținute de formațiile „Krypton Unplugged” și „Timpuri Noi”!
Au urcat pe scena festivalului în calitate de concurenți: Ela Trandafir, Mihaela Butâlchin, Antonia Raluca Lorenți, Dragoș Luca, Delia Racu, Mădălina Alupoaie, Dimitrie Sevastian Mareș, Costina Elena Crăciun, Andrada Bianca Bratovianu și Trupa „INEDIT 87 Nord” din Satu Mare! (vezi galeria foto pe adresa www.bogdandragomir.ro)
Juriul primei ediții, alcătuit din Bogdan Dragomir (președinte), Eugen Mihăescu, Oana Crețu, Doru Rocker Ionescu, Paul Prisada și Paul Nour, a ascultat concurenții și a hotărât următorul palmares:
COSTINA CRĂCIUN – Trofeul festivalului
DELIA RACU – Premiul I
ANDRADA BRATOVIANU – Premiul II
DRAGOȘ LUCA – Premiul III
SEVASTIAN DIMITRIE MAREȘ – Premiul Special al Juriului
În cadrul Galei de premiere, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat Premiul de promovare TINERE TALENTE concurentei ELA TRANDAFIR, pentru calități artistice deosebite! Felicitări Ela!(vom face update cu materialele ce vor fi primite ulterior publicării acestui articol)
Parteneri media: Radio România Regional, Radio Constanța-Radio Vacanța și TVR!
Apreciez că această primă ediție a Festivalului Concurs de Pop-Rock Autohton Pentru Tineret PORTO FRANCO a fost un succes, în primul rând pentru organizatori (Felicitări echipei de la Casa de Cultură Sulina coordonată de Paul Nour – Director!) dar și pentru concurenți și profesorii coordonatori (Felicitări doamnei prof. Irina Pashalov, Școala M.Y. Music Art din Moinești jud. Bacău pentru frumoasele rezultate obținute cu elevii săi la acest festival!) și aș dori să-i felicit pe toți cei care au contribuit la realizarea acestui frumos și deosebit eveniment de la Sulina și mult succes la următoarele ediții!
Sursa: Alexandra Veronica Stroe (foto), Irina Pashalov (foto), Casa de Cultură Sulina (foto și info), Stănel Rotaru (sunet și foto), materiale jurnalistice din arhiva personală Bogdan Dragomir. Mulțumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!
38085733_10214954882536818_3306345242701070336_o (B.D. foto by Al. Ver. Stroe).1100
Bogdan Dragomir – Muzician și jurnalist RADIO ROMÂNIA REGIONAL
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Preselecţii pentru Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare MAMAIA COPIILOR 2018!
Publicat de Bogdan Dragomir,
2 aprilie 2018, 12:36 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:33
Asociaţia Culturală ”Mamaia Copiilor” anunță organizarea preselecţiilor pentru ediţia a XVIII-a a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor” 2018.
La Secţiunea de Interpretare solişti individuali se pot prezenta copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani, la cele cinci grupe de concurs: 4 – 6 ani; 7 – 9 ani; 10 – 12 ani; 13 – 15 ani; 16 – 17 ani.
Etapa zonală de preselecție pentru Secţiunea de Interpretare se va desfăşura în opt oraşe din ţară: Târgu Mureş (12 aprilie 2018), Cluj Napoca (13 aprilie 2018), Timişoara (14 aprilie 2018), Craiova (15 aprilie 2018), Bârlad (20 aprilie 2018), Iaşi (21 aprilie 2018), Bucureşti (27 şi 28 aprilie 2018) și Constanţa (29 aprilie 2018).
Cei ce doresc să participe la etapa zonală de preselecţie, se pot înscrie şi on-line şi se pot prezenta la oricare centru zonal, indiferent de localitatea în care domiciliază.
Selecția pentru Sectiunea interpretare SHOW se va face pe baza DVD-urilor transmise de concurenti. DVD-ul trebuie să conţină momentul artistic de muzică uşoară-pop românească propus de concurent pentru finala mare.
Pentru Secţiunea de Creaţie se prezintă melodii în primă audiţie cu o durată maximă de 3 minute / 3 min. 30′, în conformitate cu regulamentul, realizate de creatori profesionişti sau amatori.
Toate detaliile legate de înscriere și desfăşurarea etapelor le găsiți pe site-ul www.mamaiacopiilor.ro
Festivalul ”Mamaia Copiilor” se va desfăşura în perioada 7 – 14 iulie 2018. Transmisia în direct de către TVR2 a concursului va avea loc în intervalul 10 – 14 iulie 2018.
Informaţii suplimentare puteți obține zilnic între orele 9:00 – 16:00, la Secretariatul Festivalului, telefon 0723.270.960.
Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală ”Mamamia Copiilor” împreună cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Constanţa, Radio România Regional, Casa de Cultură a Sindicatelor – Constanţa.
Preselecţii pentru Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare MAMAIA COPIILOR 2018!
Publicat de Bogdan Dragomir,
2 martie 2018, 14:18 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:38
Asociaţia Culturală ”Mamaia Copiilor” anunță organizarea preselecţiilor pentru ediţia a XVIII-a a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor” 2018.
La Secţiunea de Interpretare solişti individuali se pot prezenta copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani, la cele cinci grupe de concurs: 4 – 6 ani; 7 – 9 ani; 10 – 12 ani; 13 – 15 ani; 16 – 17 ani.
Etapa zonală de preselecție pentru Secţiunea de Interpretare se va desfăşura în opt oraşe din ţară: Târgu Mureş (12 aprilie 2018), Cluj Napoca (13 aprilie 2018), Timişoara (14 aprilie 2018), Craiova (15 aprilie 2018), Bârlad (20 aprilie 2018), Iaşi (21 aprilie 2018), Bucureşti (27 şi 28 aprilie 2018) și Constanţa (29 aprilie 2018).
Cei ce doresc să participe la etapa zonală de preselecţie, se pot înscrie şi on-line şi se pot prezenta la oricare centru zonal, indiferent de localitatea în care domiciliază.
Selecția pentru Sectiunea interpretare SHOW se va face pe baza DVD-urilor transmise de concurenti. DVD-ul trebuie să conţină momentul artistic de muzică uşoară-pop românească propus de concurent pentru finala mare.
Pentru Secţiunea de Creaţie se prezintă melodii în primă audiţie cu o durată maximă de 3 minute / 3 min. 30′, în conformitate cu regulamentul, realizate de creatori profesionişti sau amatori.
Toate detaliile legate de înscriere și desfăşurarea etapelor le găsiți pe site-ul www.mamaiacopiilor.ro
Festivalul ”Mamaia Copiilor” se va desfăşura în perioada 7 – 14 iulie 2018. Transmisia în direct de către TVR2 a concursului va avea loc în intervalul 10 – 14 iulie 2018.
Informaţii suplimentare puteți obține zilnic între orele 9:00 – 16:00, la Secretariatul Festivalului, telefon 0723.270.960.
Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală ”Mamamia Copiilor” împreună cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Constanţa, Radio România Regional, Casa de Cultură a Sindicatelor – Constanţa.
Marian Bistriceanu, o mare personalitate şi voce a Radio România, a trecut la cele veşnice la 1 ianuarie 2018. S-a născut la 15 august 1947, la Bucureşti. Şcoala primară a urmat-o la „Sfântul Sava”, apoi la „Spiru Haret”, iar ultimele două clase de liceu la „Gheorghe Şincai”, unde a absolvit cu examen de maturitate în 1965.
În toamna aceluiaşi an a fost admis la Facultatea de Filologie din Cluj, secţia engleză. După un an, s-a transferat la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filologie, unde a studiat limbile engleză, franceză, spaniolă şi română, absolvind în anul 1971. Ulterior, a urmat un curs postuniversitar de ziaristică, pe care l-a încheiat în anul 1986.
În 1969 a făcut parte dintr-un grup de studenţi care au jucat la Teatrul Bulandra piesa „Cave Dwellers”, de Willian Saroyan, în limba engleză, moment în care a fost remarcat de două mari doamne ale secţiei engleză de la Radio România Internaţional, Frederica Dochinoiu şi Catinca Ralea, care l-au propus pentru angajare încă de pe vremea studenţiei.
Devine angajat permanent din 26.06.1972, obţinând funcţia de redactor translator la secţia engleză a Radio România Internaţional. Iată ce scria pe fişa sa de angajare redactorul şef de atunci : „Cunoaşte bine limba engleză, fiind un bun traducător şi crainic, un tânăr entuziast care a îndrăgit munca de la Radio. Reale posibilităţi de a deveni un excelent traducător, redactor şi crainic ».
A lucrat mulţi ani ca redactor-translator, realizând rubrica „Clubul Tineretului”, la secţia egleză, „Studioul Duminical”, în echipa condusă de Catinca Ralea, ca şi emisiunea „Meet Romania”. De asemenea, a realizat numeroase interviuri cu invitaţi din străinătate vorbitori de limba engleză.
Marian Bistriceanu devine cunoscut publicului larg mai ales datorită activităţii sale la Radio Vacanţa, studioul de la Mamaia, post estival atât de îndrăgit.
Totodată, colabora cu studiourile de la Buftea, Sahia şi Animafilm, unde a interpretat mulţi ani „roluri”, vocal, dublând actori români, în limba engleză, sau străni, atunci când era nevoie de post-sincron. În anii 80, Oficiul de Relaţii cu Străinătatea l-a cooptat drept colaborator permanent, astfel mergând în toată ţara cu echipe de radio şi televiziune din toată lumea, venite pentru proiecte comune. Printre cele mai îndăgite colaborări a fost cea cu Alan McGregor de la BBC, „World about us” Bristol, în Delta Dunării,, din mai 1982 până în primăvara anului următor.
Marian Bistriceanu a fost în clădirea Radiodifuziunii în timpul evenimentelor din decembrie 1989, unde a realizat programe în acele zile şi nopţi fierbinţi.
La 16.05.1990 a fost promovat în funcţia de redactor şef adjunct la Direcţia de Relaţii cu Publicul şi Secretariat General.
Apoi, la data de 9.10.1990, devine corespondent de presă al Biroului de Presă, Informaţii şi Relaţii Publice din Washington, unde lucrează mai bine de un an, un moment foarte important pentru cariera sa.
În 16.01.1992 revine la sediul central, unde devine redactor şef adjunct la Direcţia Relaţii Internaţionale, Schimburi şi Impresariat şi apoi, din 29.04.1994, director general adjunct al aceleiaşi direcţii.
La 11.03.1996 revine în zona editorială şi devine redactor şef adjunct la Studioul local Antena Bucureştilor, în urma unui concurs.
În ultimii săi ani de activitate a lucrat la Agenţia de presă a Radio România, Rador, din 9.04.1999 şi până la 1.05.2007, când se pensionează anticipat.
Marian Bistriceanu a realizat zeci de materiale memorabile, din România, dar şi din New York, Washington, Praga, Budapesta, Geneva, Bruxelles, Helsinki, Vancouver, Toronto, Montreal, Madrid, Lisabona./cionescu/menescu
Sâmbătă s-a aflat la Radio Constanța un ascultător a cărui poveste de viață este legată strâns de postul nostru de radio.
În urmă cu 24 de ani, un tânăr, Dan Goșa din Constanța asculta știrile din sport la Radio Constanța, prezentate de Cătălin Donose.
A auzit de un concurs de scrabble pentru juniori la Palatul Copiilor din Constanța și s-a dus ca spectator, să vadă cum se joacă acest sport.
Pentru că era un număr impar de participanți a fost invitat să joace și de atunci a devenit jucător de performanță, participând la toate competițiile importante.
A evoluat la Campionatul Mondial de scrabble francofon pentru juniori din Belgia, este de mai multe ori campion județean și printre primii clasați la campionatele naționale.
Dan Goșa este ofițer de marină comercială și perioadele petrecute pe mări și oceane, îl împiedică să fie prezent la toate concursurile, dar una din pasiunile sale este să-i învețe pe cei mici, tainele acestui frumos sport.
Printre învățăcei se află și fetița sa, în vârstă de 7 ani, care îi calcă pe urme și se anunță a fi o jucătoare valoroasă.
Invitat la Radio Constanța în dialog cu Larisa Calistru și Cătălin Donose, Dan Goșa ne-a demonstrat cum orice vis devine realitate, atunci când îți dorești cu adevărat.
Pentru Dan a fost o revenire în postul nostru de radio, prima dată, fiind când avea 5 ani și s-a pierdut de tatăl său, atunci stând o oră la Radio Vacanța.
Festivalul Naţional de Interpretare Muzicală SULINA 2017 – Ediţie aniversară XX
Publicat de Bogdan Dragomir,
19 septembrie 2017, 13:06 / actualizat: 21 iunie 2023, 19:11
Poster Sulina 2017 (foto by Florentina Dunaev-Facebook/arh.pers.B.Dragomir)
Sâmbătă 5 august 2017, la Sulina (Delta Dunării) a avut loc o mare sărbătoare muzicală – cea de a XX – a ediție a Festivalului Naţional de Muzică pentru tineri interpreți din România!
Florentina Dunaev (Casa de cultura Sulina) despre ediţia aniversară a Festivalului Naţional SULINA 2017, la Radio Vacanţa!
Grupul PITICII al casei de Cultura Sulina in recital la Sulina 2017 (Foto by Bogdan Dragomir)
Este cel mai longeviv festival din România, încă „în picioare şi în desfăşurare”, la care am avut onoarea să particip cu mare drag, în calitate de membru al juriului, alături de oameni minunați – organizatori dar și de colegi artiști – personalităti ale scenei muzicale românești: Adrian Ordean, Eugen Mihăescu, Schimbul 3 by Adrian Ordean, Ank Neacșu (ex A. S. I. A.) dar și de laureați ai celor douăzeci de ediții! Felicitări tuturor! Parteneri media: Radio România Regional şi Radio Constanţa-Radio Vacanţa!
Interviu despre Festivalul Naţional Sulina 2017 difuzat în direct la Radio Vacanţa şi la Radio România Bucureşti FM, realizat de Răzvan Petre (reporter Bogdan Dragomir – 5 august 2017)
Diploma de Onoare pentru Bogdan Dragomir – Membru al Juriului Sulina 2017 oferită de Melania Mihăescu – co-prezentatoare a festivalului (Foto by Stanel Rotaru/facebook /arh.pers.B.Dragomir)
În cadrul Galei aniversare au fost acordate Diplome de Onoare şi Diplome de Excelenţă, o asemenea distincţie – Diploma de Excelenţă din partea Radio România Regional i-a fost acordată domnului Paul Nour, Director al Casei de Cultură din Sulina – Director general al Festivalului Sulina 2017, pentru profesionalismul organizării evenimentelor artistice şi pentru promovarea educaţiei muzicale!
Au susţinut recitaluri:
A fost un regal muzical aniversar şi transmitem încă odată din partea partenerilor media – Radio România Regional, Radio Constanţa – Radio Vacanţa, felicitări organizatorilor – Primăria din Sulina şi Casa de Cultură din Sulina, dar şi echipei de profesionişti condusă de dl. Paul Nour şi mult succes în organizarea următoarelor XX de ediţii!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional
Galerie foto Festivalul SULINA 2017 by Bogdan Dragomir:
Surse info: Paul Nour – comunicat de presa Casa de Cultura Sulina, materiale audio – Radio Constanta, Radio Vacanta, materiale foto – Bogdan Dragomir, Ioana Dragomir, Paula Rotaru, Stanel Rotaru, Florentina Dunaev, material video – Canal Youtube Adrian Ordean! Multumim tuturor pentru sprijinul acordat!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Interpretare „Delfinul de Aur”, Năvodari – Ediţia a XV-a – 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
12 septembrie 2017, 15:57 / actualizat: 21 iunie 2023, 19:13
Poza din Festivalul Delfinul de Aur 2107 (foto by Bogdan Dragomir)
Anul 2017 este an aniversar pentru multe evenimente artistice! Festivalul Internaţional de Interpretare „Delfinul de Aur”se numără printre aceste evenimente şi a marcat în acest an ediţia cu nr. 15, la Sala de evenimente Scoica Land din Năvodari, jud. Constanţa, în perioada 30 iunie – 2 iulie a.c.
Festivalul, inițiat și organizat de Palatul copiilor Baia Mare (director de festival – Doina Elena Bentu), a reușit să devină unul dintre cele mai importante evenimente ale genului din România. Parteneriatul, devenit tradiţional, dintre Palatul copiilor Baia Mare, Consiliul Local şi Primăria orașului Năvodari a făcut posibilă realizarea celor 14 ediții anterioare. Au avut loc două spectacole concurs şi Gala festivalului la care au participat 75 de interpreţi români și străini, din 20 de localități din România, dar şi concurenţi din Bulgaria, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Italia, Estonia, Letonia, Lituania.
Trupa AS – Palatul naţional al Copiilor, Bucureşti – Trofeul de Platină 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Artiştii s-au bucurat de acompaniamentul coregrafic realizat cu mult profesionalism al ansamblurilor de balet „As”, al Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti (coordonaţi de prof. Aura Ghica şi Mădălina Teodorescu), „Galactic Dance” din Baia Mare (instructori Mădălina Mare şi George Pop) şi „Life is Dance” din Alba Iulia (instructori Bianca Racolţa şi Ionuţ Ionescu), iar publicul a aplaudat cu bucurie şi emoţie recitalul ansamblului „Dănţăuşii”, al Palatului Copiilor din Baia Mare!
Ediţia 2017 a fost un eveniment artistic de excepţie cu o gală a laureaţilor pe măsură, regizat cu profesionalism de colega şi prietena noastră Silvia Ionescu de la TVR şi prezentat ireproşabil de actriţa Alexandra Velniciuc, iar juriul festivalului a avut şi de această dată o misiune grea, având în vedere pregătirea şi interpretarea deosebit de calitativă a concurenţilor.
Juriul Festiv. Delfinul de Aur 2017 (arh. festiv. Delfinul de Aur.facebook/arh.pers.B.Dragomir)
Juriulcelei de-a XV-a ediţii a festivalului a fost alcătuit din: Viorica Pârja – ziarist; Valeria Katvitskaya – Art -Director Contest of Children’s “Slavsya Otecestvo” – Moscova, Rusia; Bogdan Dragomir– realizator emisiuni Radio România Regional; Marina Shturko – Director al Centrului de dezvoltare creativă “YOUR SUCCESS”- Moscova – Rusia; Mihai Constantinescu– cantautor, compozitor; Annija Oueijan – Vocal Coach Riga, Letonia; Endla Murd – Director Endla Murd Studio – Parnu, Estonia; Onute Zukiene – Director Palatul copiilor şi Directorul festivalului “Kaunas Talent” Kaunas, Lituania; Tatyana Apanasenko – Directorul festivalului “ Europa Moloda”- Kiev, Ukraina; Vytautas Zukiene – compozitor, Lituania; Mihai Alexandru – compozitor; Doina Bentu – Preşedintele Asociaţiei “Delfinul de Aur”- Director Festival; Horia Moculescu – compozitor – Preşedintele juriului.
Luiza Maria Voicu – Trofeul Artistul Festivalului – Deşfinul de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
În urma notării, iată premiile:
Secţiunea interpretare vocală:
TROFEUL DE PLATINĂ: Astrid Theodora Muthu, Oradea
TROFEUL DE AUR: Patricia Crişan, Cluj-Napoca
TROFEUL DE ARGINT: Briana Magdaş, Oradea
Trofeul „Artistul festivalului”: Luiza Maria Voicu, Republica Moldova
Trofeul pentru Show: Mario George Rus, Oradea; Iulia Raluca Roman, Baia Mare.
Secţiunea coregrafie:
TROFEUL DE PLATINĂ: Ansamblul coregrafic „AS”, PNC Bucureşti
TROFEUL DE AUR: Ansamblul coregrafic „Galactic Dance”, Baia Mare
TROFEUL DE ARGINT: Ansamblul coregrafic „Life is Dance”, Alba Iulia
Premiul I: Ana Burescu, Oradea; Dariana Stănică, Rm. Vâlcea; Adina Lavinia Bostan, Galaţi; Vrabie Mayra, Focşani; Florescu Alexia, Baia Mare; Doana Ana Maria Christiana, Craiova; Inna Rus, Oradea; Tanja Olexienko, Ucraina; Balas Andrada Ioana, Piteşti; Maria Alexia Niculae, Piteşti; Sofia Ciobanu, Focşani; Greta Zabileaite, Lituania; Roberta Popa, Piteşti; Bulgaru Ioana, Galaţi; Denisa Andreea Pârvu, Călăraşi; Gabriele Rybko, Lituania.
Iulia Roman, Oradea – Trofeul pentru Show 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Organizatorii acestui îndrăgit eveniment au fost: Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice, Consiliul Local şi Primăria Oraşului Năvodari, Consiliul Judeţean Maramureş, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Casa de Cultură „Pontus Euxinus” Năvodari, Asociaţia Delfinul de Aur Baia Mare și nu în ultimul rând Palatul copiilor Baia Mare – iniţiatorul şi coordonatorul celor 14 ediții anterioare.
Trofeul de Platină – Astrid Theodora Muthu, Oradea.
Trofeul de Aur – Patricia Crişan, Cluj-Napoca.
Trofeul de Argint – Briana Magdaş, Oradea.
În cadrul Galei festivalului, Radio România Regional a acordat Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate pedagogică şi pentru promovarea educaţiei artistice muzicale – Doamnei Prof. Doina Bentu – Director al Festivalului Internaţional DELFINUL DE AUR,
diploma de excelenta RRR – Doina Bentu – Delfinul de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
dar şi Premiul special de promovare TINERE TALENTE, concurentei DENISA PÂRVU din Călăraşi! Felicitări şi mult succes în continuare! (Vom face completări acestui material, cu informaţii biografice, poze şi muzică interpretată pe măsura primirii acestora!).
Denisa Pârvu, Călăraşi – Premiul TINERE TALENTE-Radio România Regional şi Premiul I – interpretare 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
DENISA PARVU – ZIGA ZAGA de pe albumul promo Festivalul DELFINUL DE AUR 2017
Radio România Regional, Radio România Iaşi, Radio România Constanţa-Radio Vacanţa, în calitate de parteneri media ai acestui eveniment, transmit felicitări şi gânduri bune tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui eveniment unic în peisajul festivalurilor naţionale şi internaţionale pentru copii şi tineret, numit DELFINUL DE AUR!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional
(Sursa info, audio şi foto: Viorica Pârja – consilier relația cu mass media al festivalului şi Doina Bentu – Director festival).
GALERIE FOTO Festivalul Internaţional DELFINUL DE AUR 2017 by Bogdan Dragomir – iulie 2017.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Radio Constanța: Doina Caramzulescu, vocea și spiritul Radio Vacanța
Publicat de Andrei Cretoiu,
7 august 2017, 16:48 / actualizat: 17 august 2017, 16:53
Nici o vară fără Radio Vacanța, așa încât în emisiunea România de nota 10 din această săptămână, vă invităm să o cunoașteți pe cea care a fost numită „Doamna Radio Vacanța” – Doina Caramzulescu, jurnalista cu vocea inconfundabilă care ne aduce atâta bucurie pe undele radio dar mai presus de toate, ne dăruia un sentiment de libertate după care tânjeam cu toții în perioada comunistă.
Concert memorabil, diseară, pe terasa Radio Vacanța din Mamaia! Vor fi prezenți artiști români consacrați precum Gheorghe Gheorghiu, Mihai Trăistariu și Raoul
De 50 de ani semnalul de început al verii este dat de Radio Vacanța. De jumătate de secol, postul de radio face verile la mare mult mai frumoase pentru milioane de turiști români și străini. Diseară, de la ora 18:00, este mare spectacol pe terasa Radio Vacanța din Mamaia. Publicul va putea asculta artiști precum Gheorghe Gheorghiu, Raoul, Mihai Trăistariu, Jeni Nicolau, Florin Apostol, Roxana Cozma, dar și alți prieteni de vacanță care vin să celebreze muzica bună din toate timpurile.
„De Radio Vacanța mă leagă multe lucruri, chiar debutul meu cu trupa Valahia, există și astăzi Radio Constanța și vara Radio Vacanța. Noi am concertat adesea pe treptele Radio Vacanța pentru turiștii veniți din toată țara. Mai mult decât atât, după ce am spart trupa Valahia și am debutat solo, evident că am fost un intervievat activ. Radio Vacanța mi-a fost cumva un partener de nădejde de-a lungul carierei, drept pentru care n-am decât să spun un sincer La mulți ani! Și dacă s-au împlinit 50 de ani de Radio Vacanța nu vreau decât să vă doresc o viață lungă, să depășiți 1000 de ani și să difuzați în continuare muzică la fel de bună și de frumoasă“, au fost cuvintele pe care artistul Mihai Trăistariu le-a adresat cu ocazia aniversării a 50 de ani de Radio Vacanța.
„Vreau și eu să urez La mulți ani și longevitate postului Radio Vacanța. Este un post de radio pe care eu îl iubesc foarte mult, m-a ajutat foarte foarte mult în carieră. Au fost foarte mulți ani în care eram difuzat și plajele răsunau cu cântecele mele. Cele mai frumoase melodii care au fost difuzate de Radio Vacanța au fost «La malul mării», «Dacă dragoste nu e, nimic nu e», «Eu sunt nebunul care te iubește» și multe altele. Deci a contribuit foarte mult la ascensiunea mea artistică și le mulțumesc foarte mult. La mulți ani încă o dată“, a ținut să ureze și unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți muzicieni români, Gheorghe Gheorghiu.
Vă așteptăm diseară, de la ora 18:00, în fața Vilei nr.1 din Mamaia să ne fiți alături! Gazda evenimentului va fi realizatorul Radio România, Răzvan Petre.
Din 3 iulie, Radio Vacanţa dă tonul distracţiei – on line, pe radiovacanta.ro, sau on air, în programul estival Radio Constanţa, zilnic, între orele 10:00-18:00, pe frecvenţele 100.1 FM Constanţa şi Mangalia, 90.8 FM Eforie, 93 FM Tulcea şi 106.2 FM Sulina.
Alegeţi hiturile ultimilor ani pe radiovacanta.ro hits şi muzica petrecerilor estivale pe radiovacanta.ro dance. Vă stau la dispoziţie încă două stream-uri online: radiovacanta.ro lounge – dedicat relaxării, şi radiovacanta.ro nostalgic – pentru cântece româneşti de colecţie.
Brăţara de Vacanţă vă ajută, şi vara aceasta, să vă ţineţi copiii în siguranţă, pe toată perioada sejurului.
Pe radiovacanta.ro veţi afla, din timp, ştirile on line despre evenimentele de pe Litoral şi Delta Dunării, acelea care vor face vara exact aşa cum o visaţi. Aşadar, pregătiţi-vă bagajele. Vă aşteaptă Radio Vacanţa!
O piele bronzată frumos şi uniform pe timpul verii este importantă mai ales pentru reprezentantele sexului frumos care doresc să fie frumoase şi atrăgătoare. Însă, în goana după perfecţiune, nu trebuie să uităm de protecţia pielii şi de sănătate. O piele bronzată perfect depinde în întregime de cantitatea de beta-caroten din organism. Aceasta impulsionează producția de melanină și ajută mecanismele de apărare ale pielii împotriva efectelor nocive ale razelor UV. Foarte utile pentru un bronz sănătos şi atrăgător sunt anumite alimente care conţin aminoacizii tirozină și triptofan: ficat, carne, pește, fasole, avocado, alune, orez brun, curmale, banane, gălbenuș de ou, brânză și brânză de vaci, morcovi, roșii. Pentru un bronz rapid, se poate folosi pe piele ulei de măsline şi unt de cacao. Dar nu trebuie uitate produsele cosmetice de protecție solară, ţinând cont de efectul direct al soarelui pe piele.
O nouă ediție a Galei Litoral va avea loc sâmbătă, 17 iunie, la Complexul Mera Resort din stațiunea Venus.
Peste 50 de unitati de cazare de pe Litoral, care au întrunit cel mai mare grad de apreciere din partea turiştilor – membri ai comunităţii AmFostAcolo, vor fi premiate în cadrul unei festivități. În plus, vor fi acordate 6 premii speciale ( pentru cel mai popular și îndrăgit eveniment de pe litoral, pentru un proiect turistic care promovează litoralul, pentru o personalitate din turism, pentru o investiție hotelieră nouă și pentru două restaurante foarte populare în rândul comunității AmFostAcolo.).
Criteriile de selecţie au fost:
1)părerile să fie reprezentative şi actuale – unitatea de cazare respectivă să fi acumulat in acest an și anul anterior un număr minim de trei impresii şi recomandări din partea clienţilor săi;
2) gradul de recomandare general să fie de minim 75%;
3) mediile pe grade de satisfactie sa fie de cel putin 8;
4) Unitatile de cazare sa detina certificat de clasificare.
Președintele Asociației Litoral – Delta Dunării, Cristian Bărhălescu, afirmă că „turismul este o industrie a ospitalității, a zâmbetului, a efortului de a oferi unor oameni satisfacția unei vacanțe superbe, petrecute într-un loc pe care să-l simtă ca în visele lor. Litoralul este, cu siguranță, la punctul culminant al dorințelor noastre, fiindcă el se identifică, întotdeauna, cu momentul cel mai frumos din cea mai fericită perioadă a vieții noastre: vacanța mare, vacanța de vară. Tocmai de aceea responsabilitatea de a strânge impresiile celor ce vin în vacanță, de a le crea un loc în care ele să fie împărtășite public este în aceeași masură curajoasă, cât și binevenită. Părerile laudative și părerile critice creează o legătură de încredere între gazde și oaspeți, ajută agenții economici din turism să îmbunătățească în permanență serviciile oferite, să se perfecționeze în fiecare an, să îndeplinească dorințele turiștilor. AmFostAcolo.ro merită, cu prisosință, felicitări la superlativ pentru sprijinul constant oferit turismului românesc, în special celui litoral, prin facilitarea întâlnirii dintre gazde și oaspeți, pentru modul echilibrat în care acordă premii celor merituoși. Îi felicit pe câștigătorii acestei ediții a Premiilor AmfostAcolo.ro, venite ca o recompensă a muncii pe care o depun neobosiți, în slujba turismului estival și le doresc o Vară Excepțională!”.
Daniel Sîrbu, manager Radio Constanța/Radio Vacanța: „Salutăm o nouă editie a Galei Premiilor Amfostacolo.ro, site-ul de turism numărul 1 din România. Partener tradițional și promotor al acestei acțiuni unice în peisajul turistic autohton, Studioul Regional Radio Constanța, prin programul estival Radio Vacanța, este, ca de obicei, alături de organizatorii evenimentului, în vederea promovării turismului de calitate pe litoral”
Cornel Bociort, administratorul site-ului www.amfostacolo.ro: „De aproape 10 ani monitorizăm cu interes, prin impresiile adunate de la turiști, evoluția turismului românesc pe Litoralul românesc — și a Litoralul în general. În toți acești ani am fost astfel martorii drumului său spre înainte — un progres constant (chiar dacă nu în salturi)al investițiilori, al managementului, al serviciilor și – deși aici e loc de mai bine – chiar al mentaliților (în egală măsură ale proprietarilor și ale turiștilor).
AmFostAcolo premiază în fiecare an performanța în managementul, investițiile și servicile turistice „de excelență”, așa cum se reflectă acestea în satisfacția turiștilor, cel mai relevant indicator al activității lor — în opinia noastră.
Este o recunoaștere a eforturilor majore investite de proprietari și de manageri în activitatea lor curentă . Pentru că merită, din toate punctele de vedere. E o confirmare solidă a drumului bun pe care se află și o încurajare a continuării lui. Într-un final este contribuția noastră, a celor de la AmFostAcolo.ro – mică, are, cât o fi ea – la un turism românesc mai bun, mai modern, mai performant“, mai afirmă Cornel Bociort.
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Naţional SULINA 2016
Publicat de Bogdan Dragomir,
19 septembrie 2016, 13:04 / actualizat: 22 iunie 2023, 10:01
Sulina 2016 (foto by Bogdan Dragomir)
Ca în fiecare an, şi în 2016, la Sulina, jud. Tulcea, într-un loc parcă rupt din Rai, raiul Deltei Dunării, în perioada 20 – 21 August 2016, a avut loc cea de a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Pop SULINA 2016! Festivalul a fost organizat de Casa de Cultură, Consiliul Local si Primăria oraşului Sulina – un eveniment recomandat şi susţinut de Radio România Regional în colaborare cu colegii de la Studiourile Regionale Radio România Constanţa-Radio Vacanţa şi Radio România Antena Satelor!
Gala festivalului SULINA (arhiva foto Bogdan Dragomir)
Aflat deja la cea de XIX-a ediţie, festivalul şi-a propus să fie un instrument motivaţional menit să catalizeze apariţia de noi valori în sfera interpretării muzicale (muzică dance – muzică uşoară) propunându-şi, de asemenea, valorificarea acestui potenţial interpretativ în sensul promovării noilor producţii de gen în mediile locale şi naţionale.
sulina-foto-irinel-calin/arh.pers.B.Dragomir
Concursul a fost structurat pe două categorii de vârstă şi anume copii cu vârsta cuprinsă între 12 – 15 ani şi tineri cu vârsta cuprinsă între 16 – 22 ani. „Au fost selectaţi pentru festivalul din acest an un număr de 14 concurenţi care şi-au manifestat dorinţa de a participa la acest eveniment de tradiţie, jurizarea fiind făcută de compozitorul Adrian Ordean – ca de obicei preşedinte al juriului – şi de personalităţi ale vieţii cultural-artistice şi mass-media: Dida Drăgan, Nico (Nicoleta Matei),Eugen Mihăescu, Dan Iliescu, Bogdan Dragomir şi Irinel Călin” – ne-a declarat Paul Nour, Director Casa de Cultură din Sulina şi organizator al evenimentului.
Trofeul Festivalului SULINA 2016 a fost acordat interpretei ANA BIANCA TACHE – din Bucureşti!La categoria 12 -15 ani s-au acordat următoarele premii:
Premiul TINERE TALENTE la Sulina 2016 – Costina Craciun (foto arhiva Paula Rotaru/arh.pers.B.Dragomir)
COSTINA CRĂCIUN din Oneşti – Premiul TINERE TALENTE (Radio România Regional)şi Premiul I, EVELINE BUTA din Sibiu –Premiul II, LORINA LASLĂU din Bacău şi GEORGE AGHINEA din Oneşti – Premiul III- ex aequo!
La categoria 16-22 ani s-au acordat următoarele premii:
VALENTINA ILIE din Galaţi – Premiul I, IONUŢ DANIL din Buzău – Premiul II, DRAGOŞ LUCA din Oneşti – Premiul III!
Premiul TINERE TALENTE (Radio România Regional) a fost acordat la această secţiune tânărului interpret VLAD JIPA din Măcin!
Premiul TINERE TALENTE la Sulina 2016 – Vlad Jipa (foto Paula Rotaru/arh.pers.B.Dragomir)
În cadrul Galei laureaţilor au susţinut recitaluri de excepţie DOMINIQUE SIMIONESCU (Trofeul Festivalului SULINA 2015) şi binecunoscuta solistă de muzică uşoară SILVIA DUMITRESCU!
Felicitări tuturor concurenţilor participanţi, premianţilor dar şi organizatorilor acestui frumos şi tradiţional eveniment!
Bogdan Dragomir – Realizator Radio România Regional
P.S.: Vom face update la acest articol, pe măsura primirii materialelor info şi muzicale de la cei doi câştigători ai premiului TINERE TALENTE!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Interpretare „Delfinul de Aur”, Năvodari – 2016
Publicat de Bogdan Dragomir,
21 iulie 2016, 10:56 / actualizat: 22 iunie 2023, 10:08
Sala festival Delfinul De Aur 2016 (foto Bogdan Dragomir)
În perioada 1-3 iulie, la Sala de evenimente Scoica Land din Năvodari, jud. Constanţa, s-a desfăşurat cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Interpretare „Delfinul de Aur”- 2016.
Interviu cu Doina Bentu – Director al Festivalului DELFINUL DE AUR 2016 realizat de Mona Vilceanu-Radio Romania Iasi.
Festivalul, inițiat și organizat de Palatul copiilor Baia Mare (director de festival – Doina Elena Bentu), a reușit să devină unul dintre cele mai importante evenimente ale genului din România. Parteneriatul dintre Palatul copiilor Baia Mare, Consiliul Local şi Primăria orașului Năvodari a făcut posibilă realizarea celor 13 ediții anterioare. Au avut loc două spectacole concurs şi Gala festivalului la care au participat 71 de interpreţi români și străini, din 20 de localități din România, Bulgaria, Rusia, Belarus, Republica Moldova, Italia, Belgia, la categoriile de vârstă: preşcolari, clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII.
Organizatorii acestui îndrăgit eveniment au fost: Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice, Consiliul Local şi Primăria Oraşului Năvodari, Consiliul Judeţean Maramureş, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Casa de Cultură „Pontus Euxinus” Năvodari, Asociaţia Delfinul de Aur Baia Mare și nu în ultimul rând Palatul copiilor Baia Mare – iniţiatorul şi coordonatorul celor 13 ediții anterioare.
După cum ne-au obișnuit organizatorii la ultimele 5 ediții, și în acest an au acordat 3 trofee, premii I, II, III, premii speciale, medalii şi diplome de participare:
Trofeul de Platină – GABRIELA LAURA OANA – BAIA MARE.
GABRIELA LAURA OANA -Take Me To The Church (prod. CD promo Delfinul de Aur 2016)
Trofeul de Aur – Ela Trandafir – Moinești.
ELA TRANDAFIR – I Have Nothing (prod. CD promo Delfinul de Aur 2016)
Trofeul de Argint – Mihai Bratosin – Popești – Vrancea.
MIHAI BRATOSIN – Who’s Loving You (prod. CD promo Delfinul de Aur 2016)
Trofeul de Aur pentru interpretare coregrafică: Ansamblul coregrafic AS al PNC București (instructori Aura Ghica si Mona Teodorescu); Ansamblul Galactic Dance, Baia Mare (instructori Madalina Mare si George Pop).
Cu Premiul Ia fost recompensat și Ansamblul folcloric Dănțăușii, Baia Mare, iar prezentarea festivalului a fost realizată într-un mod artistic şi profesionist de actriţa Alexandra Velniciuc.
PREMIUL I :Mara Bratu, Mioveni; Sofia Maria Ciobanu, Focşani; Astrid Theodora Muthu, Oradea; Andra Mihalaşcu, Buzău; Natalia Moise, Bucureşti; Maria Stroe, Braşov; George Mario Rus, Oradea; George Cristian Aghinea, Oneşti; Diana Mihalaşcu, Buzău; Cezar Ion Mircea, Piteşti; Alberta Lorelai Moşneguţu, Târgovişte; Alexandru Vladimiru Tătaru, Bucureşti; Lisa Muravieva, Belarus; David Horvat, Baia Mare; Furkalo Ksenia, Rusia.
PREMIUL II:Cezara Găvruţă, Oradea; Mara Ion Mircea, Piteşti; Teodora Simon, Iaşi; Paula Doboş, Iaşi; Patricia Crişan, Oradea; Diana Elena Damian, Năvodari; Ştefania Roberta Cioara, Gugeşti- Vrancea; Maria Luiza Voicu, Moldova; Bianca Alexandra Petcu, Moineşti; Istudor Anamaria, Focşani; Giulia Andonescu, Italia; Elena Foriş, Baia Mare; Desislava Rajkova, Bulgaria; Iulia Roman, Baia Mare; Lorena Galea, Arad.
Premiile Tinere Talente – Radio Romania Regional (foto Ioana Dragomir)
În cadrul Galei festivalului, Radio România Regional a acordat două Premii speciale de promovare TINERE TALENTE, concurenţilor Larisa Giurgiu din Cluj-Napoca şi George Aghinea
din Tg. Ocna! Felicitări şi mult succes în continuare! (Vom face completări acestui material, cu informaţii biografice, poze şi muzică interpretată de cei doi premianţi pe măsura primirii acestora!).
Juriul Delfinul de Aur 2016 (foto Doina Bentu/arh.pers.B.Dragomir)
Juriul festivalului: Viorica Pârja – ziarist, consilier relația cu mass media al festivalului, Valeria Katvitskaya– director artistic al Festivalului pentru copii și tineri „Slavska otecestvo-Glorie Patriei”, Moscova, Russia, Bogdan Dragomir– Realizator programe Radio România Regional, Silvia Ionescu-regizor TVR şi regizorul Galei festivalului, Doina Elena Bentu –– directorul festivalului, inițiator și coordonator proiect, Marina Sturko–director al Centrului de dezvoltare creativă ”Succesul tău”, Moscova, Rusia, Mihai Alexandru –compozitor, Ovidiu Baciu-Naguale-producător Kazibo, Mihai Constantinescu– cantautor, compozitor, Dan Dimitriu –compozitor, Nicolae Caragia-compozitor, Horia Moculescu– compozitor, preşedintele juriului.
Dansatori talentati si premiati la Delfinul de Aur 2016 (foto Bogdan Dragomir)
Radio România Regional, Radio România Iaşi, Radio România Constanţa-Radio Vacanţa, în calitate de parteneri media ai acestui eveniment, transmite felicitări şi gânduri bune tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui spectacol unic, numit DELFINUL DE AUR!
Bogdan Dragomir – Radio România Regional
(Sursa info: Viorica Pârja – consilier relația cu mass media al festivalului şi Doina Bentu – Director festival).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
FOTO) S-a încheiat cea de-a şasea ediţie a campaniei „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă”
Publicat de Mihaela Costache,
14 septembrie 2015, 17:00 / actualizat: 7 martie 2017, 10:17
32.000 de brăţări de vacanţă au fost oferite, în această vară, familiilor aflate pe litoral şi grupurilor de copii veniţi în tabăre alături de profesori, antrenori sau educatoare. Brăţările au fost distribuite pe plajele din Mamaia, Eforie Nord, Jupiter şi Mangalia, de către echipa Radio Vacanţa şi voluntarii de la Crucea Roşie Constanţa.
În premieră, Brăţara de Vacanţă a ajuns şi la Sulina, cu sprijinul partenerilor Navrom Delta şi al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Tulcea, prin programul ARC al Românilor de Pretutindeni. Brăţările au fost distribuite şi prin intermediul farmaciilor partenere, dar şi în unităţile hoteliere de pe litoral.
30.000 de brăţări de vacanţă au fost confecţionate dintr-un material asemănător hârtiei cerate, rezistent la apă, pe care au fost trecute elemente de identificare pentru a facilita găsirea copilului în cazul în care acesta se pierde pe plajă. Brăţările au fost personalizate cu numele copilului, un număr de telefon al părinţilor şi numărul de telefon al redacţiei Radio Constanţa – Radio Vacanţa. Alte 2.000 de brăţări, sensibile la contactul cu razele UV, indicau dacă este benefică sau nu expunerea la soare.
An de an, campania „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă” a dezvoltat noi colaborări care au permis extinderea proiectului şi, implicit, mai multe beneficii pentru copii şi familiile lor. În această vară, colaborarea cu Asociaţia Naţională a Scafandrilor şi Salvamarilor Profesionişti şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Constanţa, a făcut ca rezolvarea cazurilor să fie mai rapidă, iar copiii să fie redaţi, în siguranţă, familiilor.
În 2015, poiectul s-a desfăşurat în perioada 1 iunie- 31 august şi a fost susţinut de „Vivat, din grijă pentru familie”, „Crucea Roşie – Filiala Constanţa”, „Acutil” şi „Minimarţieni – Flor Activ”. De asemenea, prin intermediul proiectului i-tour.ro, au fost tipărite şi distribuite 25.000 de hărţi cu staţiunile de pe litoral, dar şi cu traseele turistice din Dobrogea.
Campania „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă” a fost lansată în anul 2010 ca iniţiativă Radio Constanţa, cu sprijinul hotelierilor şi operatorilor de turism.
Din 2010 şi până în prezent au fost realizate 100.000 de brăţări de vacanţă care au fost oferite, gratuit, copiilor veniţi în vacanţă împreună cu familiile. În şase ani, prin programul estival Radio Vacanţa, au fost difuzate peste 1.000 de anunţuri despre copiii care s-au rătăcit pe plajă.