Ascultă Radio România Regional Live

Cristian Oroşanu

Aniversarea Radio România, marcată cu fast la Sala Radio!

Aniversarea Radio România, marcată cu fast la Sala Radio!

Publicat de Andra Radu, 28 octombrie 2019, 17:08 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:20

Pe 1 noiembrie, Radio România împlinește 91 de ani de când intră în casele ascultătorilor din țară și din străinătate. Aniversarea difuzării a primei emisiuni a serviciului public de radio este marcată, ca în fiecare an, și de un concert-eveniment prezentat de Orchestra Națională Radio, înființată de dirijorul Mihail Jora în același an al inaugurării instituției.

Vineri, 1 noiembrie, de la ora 19:00, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, veți asculta unul dintre cele mai cunoscute concerte de pian create vreodată: Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră – de Rahmaninov, în interpretarea solistică a pianistului Horia Mihail.

După o perioadă de câțiva ani de depresie, cauzată și de aparentul insucces al primei sale simfonii (astăzi o lucrare foarte apreciată), Rahmaninov a creat ”bijuteria” reprezentată de Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră, care s-a bucurat imediat de un mare succes.

Pasaje din creația sa au fost incluse în numeroase pelicule cinematografice și prelucrări au fost utilizate în cântece ale lui Frank Sinatra sau în celebrul „All by Myself”, semnat de Eric Carmen.

Programul serii cuprinde și lucrarea compozitorului român Filip Lazăr: Ringul și Simfonia nr. 3 – numită și Simfonia cu orgă, semnată de Camille Saint-Saëns. Lucrarea lui Saint-Saëns era considerată de acesta drept cea mai valoroasă creație a sa și a fost dedicată memoriei altui mare creator, Franz Liszt. Premiera absolută a avut loc la Londra, în 1886, sub bagheta dirijorală a compozitorului însuși.

Dirijorul Cristian Oroșanu s-a aflat la pupitrul unor ansambluri de prestigiu ca: Orchestre de Paris (în cadrul Festivalului de la Aix-en-Provence), Orchestre National Bordeaux Aquitaine, BBC Scottish Orchestra, Orchestre National Porto, a filarmonicilor din Strasbourg, Bruxelles ş.a.

A dirijat cu succes aproape toate orchestrele filarmonicilor din ţară şi ansamblurile muzicale Radio România, în prezent fiind dirijor permanent al Filarmonicii din Braşov.

Anul 2005 i-a adus dirijorului român două recompense, una în ţară (Premiul Criticii Muzicale din România) şi una în Danemarca (Premiul II la Concursul internaţional de dirijat Malko – Copenhaga).

Dirijorul Cristian Oroşanu este fondatorul orchestrei de cameră Kamerata Kronstadt (Brașov). Fascinat de lumea operei, Cristian Oroşanu a fost pe rând dirijor permanent al Operelor Naţionale din Bucureşti, Cluj şi Iaşi, iar peste hotare a fost invitat în Franţa, Austria sau Japonia. Repertoriul său liric cuprinde peste 40 de titluri.

Horia Mihail, solist al Orchestrelor și Corurilor Radio, a concertat cu majoritatea orchestrelor simfonice din România și a susținut apreciate recitaluri în străinătate.

După 14 ani de studii în țară, a urmat cursurile Universităţii din Illinois, obţinând diplomele de absolvire şi de masterat în 1995. După ce a fost lector universitar la Boston University, Horia Mihail a revenit la Braşov în 2002, ca solist al Filarmonicii şi membru al deja cunoscutei formaţii ”Romanian Piano Trio”, alături de violonistul Alexandru Tomescu şi violoncelistul Răzvan Suma, cu care a prezentat concerte de mare succes în ţară şi străinătate.

În afara scenelor din România, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte în Germania, Franța, Portugalia, Marea Britanie, Danemarca, Argentina, Chile, Statele Unite, China, Malayesia sau Japonia. Horia Mihail este, de asemenea, implicat în turneele anuale Pianul călător, Duelul viorilor, alături de Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, Flautul de aur, alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi Vioara lui George Enescu la sate, alături de Gabriel Croitoru.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Misiuni internaționale
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

Unul dintre cei mai apreciați violoniști români, alături de Orchestra Filarmonicii Brașov

Unul dintre cei mai apreciați violoniști români, alături de Orchestra Filarmonicii Brașov

Publicat de Dan Boanţă, 13 martie 2019, 09:47 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:20

Violonistul Remus Azoiței, unul dintre cei mai apreciați violoniști români, concertează alături de Orchestra Filarmonicii Brașov,  sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu.

Evenimentul musical de excepţie va avea loc joi, 14 martie 2019, de la ora 19.00, la Sala Patria.

Programul aduce în atenția auditoriului două lucrări complexe, lucrări ce au cucerit inimile interpreților dar și ale publicului.

În prima parte se va asculta celebrul Concert pentru vioară și orchestră în re minor, scrisă de Aran Haciaturian, o capodoperă ce s-a născut din particularitățile melodiilor și ritmurilor inspirate de bogatul folclor armean, unite cu marele talent al compozitorului. De notat că, în scrierea acestei lucrări, a fost inspirat de nașterea fiului său, fiind scrisă cu mult entuziasm. A cucerit publicul încă de la magistrala interpretare în premieră, la Moscova.

După pauză, publicul se va putea bucura de Simfonia a V-a în mi minor, op. 64 scrisă de P. I. Ceaikovski. Această lucrare continuă să facă parte, asemeni altor lucrări, din repertoriul multor concerte simfonice din întreaga lume. Simfonia este pentru el un fel de „confesiune muzicală a sufletului”, așa încât Ceaikovski, nu admitea existența unei muzici care să fie doar un joc sonor lipsit de scop.

Simfonia a fost scrisă în anul 1888, fiind o lucrare care expune foarte clar ideea de „victorie supremă prin conflicte”, foarte populară în timpul celui de-al doilea război mondial, fiind o lucrare izbitoare ocupând un loc proeminent în repertoriul vremurilor respective.

Remus Azoiței

Invitatul serii, remarcabilul violonist Remus Azoiței, este caracterizat de revista britanică „The Strad” ca fiind „un virtuoz incurabil cu suflet și tehnică fabuloasă”. Dintre manifestările remarcabile amintim interpretarea în 2005 a celebrei lucrări Dublu concert de Bach, alături de Niegel Kennedy, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, concert preluat de către 19 posturi de radio și televiziuni din Europa, incluzând BBC, Arte și Mezzo.

În 2001 a fost numit Profesor de vioară al Academiei de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie a Academiei. Cântă pe o vioara Niccolo Gagliano, creată în 1740.

Cristian Oroșanu

Dirijorul Cristian Oroșanu este unul dintre dirijorii prezenți în stagiunile tuturor orchestrelor românești, fiecare apariție a sa bucurându-se de aprecierile publicului. Pasiunea și talentul, alături de rezultatele unei cariere de excepție ale artistului au fost recunoscute prin premiul „M. Jora”, premiu acordat de către Uniunea Criticilor Muzicali.

În prezent este dirijorul permanent al Filarmonicii Brașov.

Biletele se găsesc la Sala Patria, din B-dul 15 Noiembrie, nr. 50 A, dar și on-line, pe www.bilet.ro. Costul unui bilet este de 40 Ron.

Foto: Facebook/Filarmonica Brasov

 

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Misiuni internaționale
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

Brahms, cu violonista Patrycja Piekutowska, în deschiderea stagiunii ONR

Brahms, cu violonista Patrycja Piekutowska, în deschiderea stagiunii ONR

Publicat de Andrei Cretoiu, 20 ianuarie 2015, 11:47

Carismatica violonistă poloneză Patrycja Piekutowska, invitată specială în concertul de deschidere al stagiunii curente a Orchestrei Naţionale Radio (ONR), va cânta alături de prestigiosul ansamblu în evenimentul programat vineri, 23 ianuarie (ora 19:00), la Sala Radio.

La Sala Radio, Patrycja Piekutowska va interpreta Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, singurul concert de vioară semnat de Brahms. Violonistul Joseph Joachim, căruia Brahms i-a dedicat lucrarea, spunea că acesta este unul dintre cele patru mari concerte pentru vioară ale repertoriului german, alături de cele semnate de Beethoven, Max Bruch şi Mendelssohn.

Patrycja este prima violonistă din Polonia care a obţinut distincţia supremă la Cannes Classical Award (2008). Se bucură de o frumoasă carieră internaţională atât în Polonia, cât şi în alte 32 de ţări în care a concertat până în prezent, printre care Argentina, Belgia, Canada, China, Danemarca, Franţa, Germania, sau S.U.A. A susţinut peste 50 de concerte în America de Sud. A fost invitată să cânte la Carnegie Hall din New York, Teatro Colon din Buenos Aires şi Centrul Naţional de Artă din Beijing.

Evenimentul se derulează sub bagheta lui Cristian Oroşanu, care a fost apreciat pe multe scene ale Europei în compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris în cadrul Festivalului de la Aix en Provence, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, orchestrele Tonhalle Zürich, BBC Scotish, filarmonicile din Strasbourg, Bruxelles ş.a. În 2005, la finala Concursului de dirijat de la Malko, competiţie la care a câştigat locul doi, Cristian Oroşanu a avut ocazia să colaboreze cu Orchestra Simfonică Radio Danemarca. A dirijat aproape toate orchestrele filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară şi ansamblurile muzicale Radio România. Este fondatorul orchestrei Kamerata Kronstadt.

În cea de-a doua parte a serii veţi asculta ultima compoziţie semnată de Rachmaninov, compozitorul romantic al secolului XX: Dansuri simfonice. Compusă în 1940, prezentată în primă audiţie la Philadelphia în 1941, această lucrare fusese proiectată iniţial sub titlul Dansuri fantastice, cuprinzând trei secţiuni – Ziua, Amurgul şi Miezul nopţii. Ulterior, artistul a renunţat la indicaţiile programatice şi a preluat o parte din partitura unui balet neterminat, rezultând lucrarea complexă pe care o veţi asculta la Sala Radio.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Sponsor al evenimentului de la Sala Radio este: Omniasig Vienna Insurance Group S.A.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia Radio România – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bd. Eroilor, Calea Plevnei, Bd. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc

Joaquín Rodrigo interpretat la Sala Radio
Sala Radio joi, 28 mai 2015, 18:04

Joaquín Rodrigo interpretat la Sala Radio

Concertul Orchestrei de Cameră Radio care se va desfăşura miercuri, 3 iunie (19:00) la Sala Radio vă propune o lucrare deosebită, pe care rar...

Joaquín Rodrigo interpretat la Sala Radio
Începe Grand Prix Nova, ediţia a treia
Sala Radio miercuri, 27 mai 2015, 07:00

Începe Grand Prix Nova, ediţia a treia

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, organizat de Radio România, începe luni, 1 iunie, la...

Începe Grand Prix Nova, ediţia a treia
Tamara Buciuceanu Botez într-un spectacol scris special pentru ea
Sala Radio marți, 26 mai 2015, 11:45

Tamara Buciuceanu Botez într-un spectacol scris special pentru ea

Joi, 28 mai, la Radio România Actualităţi, de la ora 23:05, Teatrul Naţional Radiofonic vă invită să ascultaţi, în premieră, spectacolul...

Tamara Buciuceanu Botez într-un spectacol scris special pentru ea
Adevărata violonistă din filmul Concertul, Sarah Nemţanu cântă concertul lui Ceaikovski, la Sala Radio
Sala Radio miercuri, 13 mai 2015, 10:00

Adevărata violonistă din filmul Concertul, Sarah Nemţanu cântă concertul lui Ceaikovski, la Sala Radio

O poveste cu totul specială stă în spatele concertului pe care Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Nicolae Moldoveanu, îl va...

Adevărata violonistă din filmul Concertul, Sarah Nemţanu cântă concertul lui Ceaikovski, la Sala Radio
Sala Radio luni, 4 mai 2015, 17:15

Pianul călător a rămas la Deva, turneul lui Horia Mihail continuă

După ce Pianul călător s-a auzit la Luduş, apoi la Baia de Arieş şi la Alba Iulia, acesta a rămas la Casa de Cultură din Deva. Turneul de...

Pianul călător a rămas la Deva, turneul lui Horia Mihail continuă
Sala Radio luni, 4 mai 2015, 06:30

AVATAR ENESCU 60 de ani în 6 zile, la Radio România Cultural

Enescu Re-Imagined, Enescu Reloaded, Enescu Pop Icon, Amintiri despre George Enescu sunt câteva dintre ipostazele prin care Radio România Cultural...

AVATAR ENESCU 60 de ani în 6 zile, la Radio România Cultural
Sala Radio miercuri, 29 aprilie 2015, 07:30

Big Band-ul Radio în direct pe TVR 2, de Ziua Internaţională a Jazz-ului

Joi, 30 aprilie, de Ziua Internaţională a Jazz-ului, Big Band-ul Radio – dirijat de Ionel Tudor, este invitat să evolueze în direct pe TVR...

Big Band-ul Radio în direct pe TVR 2, de Ziua Internaţională a Jazz-ului
Sala Radio luni, 27 aprilie 2015, 12:20

Pianul călător este pe drum spre Deva

O poveste născută din dragostea pentru muzică dar şi dintr-o necesitate a fost încă de la prima ediţie Turneul Internaţional Pianul...

Pianul călător este pe drum spre Deva

Alexandru Tomescu cântă Variaţiuni pe teme din La Traviata, la Sala Radio

Alexandru Tomescu cântă Variaţiuni pe teme din La Traviata, la Sala Radio

Publicat de Andrei Cretoiu, 22 octombrie 2014, 19:53

Violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, artistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, revine pe scena Sălii Radio în noua stagiune în concertul Orchestrei de Cameră Radio, programat miercuri, 29 octombrie (ora 19:00).

Programul pe care vi-l propune Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, este unul foarte atractiv. Dacă La Traviata, celebra creaţie a lui Verdi, este considerată ca opera interpretată cel mai frecvent în întreaga lume (conform site-ului Operabase), partitura nu putea să lipsească din sălile de concert, într-o formă desigur adaptată contextului! Astfel, aveţi ocazia de a asculta, în interpretarea lui Alexandru Tomescu şi a Orchestrei de Cameră Radio, Variaţiuni pe teme din La Traviata pentru vioară şi orchestră de coarde, semnate de Marc Olivier Dupin.

Un alt moment special al serii îl va reprezenta Suita Holberg, creaţie a marelui compozitor norvegian romantic Edvard Grieg, lucrare inspirată de ritmurile specifice dansurilor din sec. XVIII, ca sarabanda sau gavota. Programul serii va cuprinde de asemenea şi Adagio compus de artistul american Samuel Barber – dublu laureat al Premiului Pulitzer pentru muzică, şi Serenada în mi minor, semnată de compozitorul britanic Edward Elgar.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pewww.radiorormaniacultural.ro şiwww.romania-muzical.ro.

Dirijorul Cristian Oroşanu a fost apreciat pe multe scene europene în compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris în cadrul Festivalului de la Aix en Provence, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, orchestrele Tonhalle Zürich, BBC Scotish, Lamoureux, Israel Kibbutz, Orchestre National Porto, la pupitrul filarmonicilor din Strasbourg, Bruxelles ş.a.

În 2005, la finala Concursului de dirijat de la Malko, competiţie la care a câştigat locul doi, Cristian Oroşanu a avut ocazia să colaboreze cu Orchestra Simfonică Radio Danemarca. În Japonia, are o relaţie deosebită cu Hyogo Performing Arts Center Orchestra, un ansamblu tânăr cu multe valenţe interpretative. În ultimii ani, a avut ocazia să fie asistentul dirijorilor Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich şi Ingo Metzmacher.

Cristian Oroşanu a dirijat cu succes aproape toate orchestrele filarmonicilor din ţară şi ansamblurile muzicale Radio România, în prezent fiind dirijor şef permanent al Filarmonicii din Braşov şi fondator al orchestrei Kamerata Kronstadt. Fascinat de lumea operei, Cristian Oroşanu a avut colaborări speciale cu ansamblurile Operei Naţionale Bucureşti, Operei Române Cluj-Napoca, Operei Naţionale Iaşi, repertoriul său liric cuprinzând peste 35 de titluri.

Alexandru Tomescu a evoluat de nenumărate ori atât alături de Orchestra de Cameră Radio, cât şi alături de Orchestra Naţională Radio, pe scena Sălii Radio, dar şi peste hotare, în turnee în Europa şi Asia. Concerte de Mozart, Bruch sau Mendelssohn printre altele, susţinute de Alexandru Tomescu alături de cele două ansambluri, s-au materializat în înregistrări lansate de Editura Casa Radio.

Alexandru Tomescu a concertat în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall – New York, Walt Disney Concert Hall – Los Angeles, Théâtre des Champs Elysées – Paris, Concertgebouw – Amsterdam etc.

Turneul Stradivarius, conceput în jurul viorii de colecţie pe care cântă, este un eveniment anual care l-a purtat pe tânărul violonist de nenumărate ori în întreaga ţară. A interpretat cele trei mari Integrale ale repertoriului pentru vioară solo – cele 24 de Capricii de Niccolò Paganini, cele Şase Sonate de Eugène Ysaÿe şi cele Şase Sonate şi Partite de Johann Sebastian Bach – turneele fiind urmate de o lansare de DVD sau CD, produse discografice ce s-au bucurat de un mare succes.

Pasionat în egală măsură de muzica de cameră, Alexandru Tomescu a evoluat mai întâi în Romanian Piano Trio (2005-2010), iar din 2011 este prim violonist al Cvartetului Ad Libitum, ansamblu cameral de prestigiu, cu o istorie de peste 25 de ani.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia Radio România – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bd. Eroilor, Calea Plevnei, Bd. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc

Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!
Cultură marți, 25 august 2020, 14:58

Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!

Andreea Lichi este o tânără de 20 ani, pentru care viața înseamnă numeroase provocări și încercări. De 6 ani, din cauza unui accident...

Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!
Comunicat de Presă – Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2020!
Cultură marți, 25 august 2020, 14:30

Comunicat de Presă – Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2020!

Comunicat de Presă Festivalul Hermannstadt Fest! Festivalul Internaţional „HERMANNSTADTFEST”! Ediţia a VIII-a – 2-4 septembrie...

Comunicat de Presă – Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2020!
Update la Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR – Ediție specială 2020 – Creație on-line!
Cultură miercuri, 19 august 2020, 08:40

Update la Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR – Ediție specială 2020 – Creație on-line!

Comunicat de Presă Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR! Acum 20 de ani, doi compozitori AUREL MANOLACHE și DUMITRU...

Update la Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR – Ediție specială 2020 – Creație on-line!
DSC_0789.Festivalul national CRIZANTEMA DE AUR.foto by Bogdan Dragomir
Cultură miercuri, 29 aprilie 2020, 13:56

Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!

COMUNICAT DE PRESĂ   Ref.: Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale...

Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!
Cultură vineri, 4 octombrie 2019, 10:08

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 52-a, 2019, cu tema „Comori ale Romanţei – patrimoniul poetic şi satul românesc”

COMUNICAT DE PRESĂ Vă facem cunoscut că, în perioada 17-19 octombrie 2019, se va desfăşura în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei...

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 52-a, 2019, cu tema „Comori ale Romanţei – patrimoniul poetic şi satul românesc”
Cultură miercuri, 21 august 2019, 12:13

Enigme pe portativ – o culegere de rebusuri muzicale realizată de Alexandra Veronica Stroe!

Am primit o carte în dar, la Radio, mi-a plăcut foarte mult ideea și realizarea acestui proiect! Felicitări, Alexandra Veronica Stroe și...

Enigme pe portativ – o culegere de rebusuri muzicale realizată de Alexandra Veronica Stroe!
Cultură marți, 28 mai 2019, 12:26

Preselecții pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 52-a!

COMUNICAT DE PRESĂ Vă facem cunoscut că în perioada 17-19 octombrie 2019 se va desfășura în municipiul Târgoviște cea de-a 52-a ediție a...

Preselecții pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 52-a!
Cultură miercuri, 27 martie 2019, 11:16

S-a redeschis drumul către Sarmizegetusa Regia

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au verificat modul în care au fost executate lucrările de reparaţii şi au decis că acesta...

S-a redeschis drumul către Sarmizegetusa Regia