Vineri, 27 mai 2022, începând cu ora 13:30, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” – Parcul Copou din Iași, are loc Festivalul-concurs de folclor „Cântec, joc și port străbun”.
Concursul se adresează tinerilor pasionați de folclor din municipiul Iași.
În cadrul concursului vor evolua 30 de participanți înscriși la cele trei secțiuni: cântec popular, dans popular, port popular.
Juriul este format din specialiști în domeniu, cadre didactice atât din învățământul preuniversitar, cât și din cel universitar.
Toți concurenții vor primi diplome de participare, iar laureații vor primi distincții și premii.
S-a dat startul înscrierilor la ultima ediție din acest an școlar a jocului-concurs internațional Cangurul. Astfel, în luna mai, are loc în premieră pentru România concursul interdisciplinar Poveștile Cangurașului Explorator pentru clasele 0-IV, care îmbină fericit informații și provocări din domeniul explorării mediului și comunicării.
În cadrul concursului Poveștile Cangurașului explorator, elevii vor învăța noțiuni esențiale despre foc, vor afla legende despre apariția focului și vor fi îndemnați să-și folosească inteligența, intuiția și viteza de gândire pentru a oferi răspunsuri corecte la întrebări istețe.
Concursul se regăsește la poziția 39 în Anexa 2.B. – Lista competițiilor naționale pe discipline școlare și proiecte educative cu participarea elevilor români, în anul școlar 2021–2022, aprobată prin O.M.E. nr. 3066/27.01.2022.
Concursul se desfășoară oricând în perioada 27 mai, ora 11:00 – 31 mai, ora 20:00 și durează 60 de minute. Poveștile Cangurașului Explorator propune două variante de susținere a jocului-concurs, la alegere:
offline, cu materiale tipărite;
online, pe platforma www.cangurul.net.
În varianta offline, responsabilul de concurs (un profesor sau un părinte) se va ocupa de prezentarea, înscrierea elevilor şi organizarea locală. Perioada de înscriere a elevilor se va încheia pe data de 20 mai.
După susținerea concursului responsabilul va expedia prin colet poştal foile de răspuns completate de elevi, în termen de două zile lucrătoare de la data concursului, la adresa: Asociația IDEE, O.P. 83, C.P. 101, Bucureşti.
În varianta online, părinții pot înscrie elevii individual, pe https://editurasigma.ro, iar înscrierea se poate face inclusiv în ziua susținerii concursului.
Pentru a participa la concurs, fiecare elev va folosi un cod de participare unic, format din cinci cifre și patru litere (de exemplu: 12345-ABCD). Cu ajutorul acestui cod, elevul poate susține concursul și pe platforma www.cangurul.net, accesând ulterior rezultatul obținut. Corectarea răspunsurilor se face computerizat, asigurând analiza imparțială a foilor de răspuns și stabilirea clasamentelor. Grila cu răspunsurile corecte va fi afișată pe site-ul www.cangurul.ro.
Fiecare elev, folosind codul de participare unic, va găsi pe site-ul concursului: foaia cu răspunsurile date, calculul punctajului, răspunsurile corecte. Instrucțiunile pentru folosirea platformei vor fi afișate pe cangurul.net.
Testele sunt grupate astfel: clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a și clasele III-IV.
Pentru clasa pregătitoare, testul este sub forma unor puzzle-uri cu 24 abțibilduri. Pentru fiecare element bine poziționat se acordă 1 punct.
Pentru clasa I și clasa a II-a, testele sunt alcătuite din 24 de itemi. Pentru clasele III-IV, testul este alcătuit din 30 de itemi.
La clasele I-IV, fiecare item are patru variante de răspuns, una singură fiind corectă. Fiecare item rezolvat corect valorează 1 punct.
Se acordă următoarele premii:
La clasa pregătitoare: Premiul I pentru 22-24 puncte, Premiul al II-lea pentru 18-21 puncte, Premiul al III-lea pentru 12-17 puncte.
La clasele I și a II-a: Premiul I pentru 22-24 puncte, Premiul al II-lea pentru 19-21 puncte, Premiul al III-lea pentru 16-18 puncte.
La clasa a III-a: Premiul I pentru 28-30 puncte, Premiul al II-lea pentru 24-27 puncte, Premiul al III-lea pentru 18-23 puncte.
La clasa a IV-a: Premiul I pentru 29-30 puncte, Premiul al II-lea pentru 26-28 puncte, Premiul al III-lea pentru 20-25 puncte.
Elevii vor primi diplomă de participare și analiza testului.
Profesorii-organizatori vor primi acces la rezultatele elevilor, precum și diplome și adeverințe de participare la sustenabilitatea unui proiect european.
Radio România Regional este partener media al concursului.
Patru echipe ale Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov au obţinut, anul acesta, locul I la prestigiosul „Space Settlement Contest” organizat de NASA, fiind singurul colegiu participant care a înregistrat o astfel de performanţă, conform unui comunicat remis, luni, de instituţia braşoveană de învăţământ.
Elevii premiaţi sunt invitaţi de onoare la Luxemburg, unde vor dispune de un stand pentru a-şi expune proiectele realizate.
„Space Settlement Contest” este un concurs internaţional multidisciplinar organizat de National Space Society (NSS) din SUA şi care, timp de 25 de ani, a fost administrat de NASA Ames Research Center.
În cadrul competiţiei, elevii din întreaga lume au fost invitaţi să-şi imagineze şi să proiecteze viaţa unei societăţi umane în spaţiu, precum şi sistemele de menţinere a vieţii necesare colonizării Cosmosului.
În cadrul ediţiei de anul acesta, National Space Society a avut parte de 3.076 de înscrieri, fiind implicaţi astfel peste 17.000 de elevi din 22 de ţări.
Asociația Odiseea, organizație non-guvernamentală care derulează programe de educație non-formală pentru copii, lansează pe 1 aprilie cea de-a treia ediție a concursului național dedicat copiilor cu talent la artă, „Odiseea Tânărului Artist”.
Până pe 30 aprilie, tinerii artiști cu vârste între 10 și 18 ani pot înscrie în competiție o pictură, un desen sau un colaj cu tema „Război și pace”. Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu peste 5.000 de euro și vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.
După primele două ediții ale concursului, ce au adus înscrieri record și promovare pentru sute de copii cu talent la artă, „Odiseea Tânărului Artist” își continuă misiunea de a descoperi și a susține generația de artiști sub 18 ani, iar pentru ediția a treia, crește valoarea premiilor.
Premii în valoare de peste 5.000 de euro
Valoarea totală a premiilor oferite în cadrul concursului se ridică la 5.100 de euro și vor fi acordate după cum urmează:
Categoria 15 – 18 ani
Premiul I – 1.000 de euro
Premiul 2 – 750 de euro
Premiul 3 – 500 de euro
Mențiuni – 30 de premii (50 de euro/fiecare)
Categoria 10 – 14 ani
Premiul I – 500 de euro
Premiul 2 – 400 de euro
Premiul 3 – 300 de euro
Pe lângă premiile în bani, toate lucrările de artă premiate, inclusiv mențiunile, vor fi expuse la evenimentele Odiseea din 2022.
Condiții de înscriere în concurs
Participanții sunt invitați să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen sau colaj) care să ilustreze tema „Război și pace” și să o înscrie online pe platforma ateliere.odiseea.ro/odiseea-tanarului-artist, în intervalul 1 aprilie – 30 aprilie.
„Pentru ca o lucrare să fie nominalizată pentru premii, ea ar trebui să fie creativă și expresivă. Creativitatea se reflectă în abordarea unei viziuni proprii, prin asocieri potrivite/inedite în cadrul subiectului propus. Expresivitatea se manifestă prin plasticitatea și diversitatea utilizării mijloacelor de limbaj specific. Acestea, împreună, generează o particularitate, o notă personală, în esență unicitate și originalitate”, le transmite juriul tinerilor artiști care își vor înscrie lucrările în concurs.
Jurizarea va avea loc online, în perioada 3-10 mai. Juriul este format din Ioana Ciocan (curator de artă și directorul Art Safari), Elena Dumitrescu Pandele (lector, departament sculptură, Universitatea Națională de Artă din București) și Ionuț Barbu (profesor de pictură, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București).
Câștigătorii vor fi anunțați prin email, în intervalul 11-16 mai, și au obligația de a transmite lucrările în format fizic prin poștă/curier, până cel târziu 20 mai 2022, către Asociația pentru educație Odiseea (Șoseaua Chitilei, nr. 431, București).
Regulamentul complet al concursului, care cuprinde inclusiv cerințele tehnice ale lucrărilor și criteriile de selecție, este disponibil online, pe odiseea.ro.
72 de studenţi din București și Sibiu au participat la Datathon Women in Data Science!
Publicat de Andra Radu,
7 februarie 2022, 17:30 / actualizat: 7 februarie 2022, 21:04
România este cea de-a doua ţară din Europa care a găzduit concursul internaţional Datathon Women in Data Science (WiDS), organizat de Think Thank 360, sub egida Stanford University, potrivit unui comunicat.
Echipele româneşti înscrise, constituite cu implicarea substanţială a femeilor, au concurat cu echipe de tradiţie în „data science” din 85 de state, răspunzând provocărilor generate de schimbările climatice şi de nevoia de a gestiona corect energia.
Un număr de 72 de studenţi de la ASE Bucureşti şi de la AFT Sibiu, alături de echipe de tineri din mediul privat, s-au înscris la concurs.
Datathon WiDS Romania s-a desfăşurat cu susţinerea Ambasadei SUA la Bucureşti.
Discuţiile din cadrul deschiderii competiţiei WiDS Datathon Romania au abordat nevoia de aplicare a ştiinţei datelor în domenii conexe precum agricultură, mediu, educaţie, energie, antreprenoriat.
Concursul Datathon WiDS a precedat Conferinţa mondială „Women in Data Science” (WiDS), care va avea loc pe 7 martie şi unde vor fi prezentaţi câştigătorii competiţiei la nivel naţional şi mondial.
Data limită de înscriere la Concursul Naţional de Creaţie Literară „Şi eu ştiu să scriu!”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila şi Asociaţia Culturală „Leviathan” Bucureşti, este 1 martie.
Concursul, aflat la a II-a ediţie, se adresează elevilor cu vârste între 7-14 ani şi are drept scop descoperirea şi sprijinirea copiilor talentaţi, cu simţ estetic şi înclinaţie spre scris, promovarea tinerelor talente în reviste literare şi în presa locală, stimularea elevilor pentru creaţia literară, formarea de aptitudini de exprimare orală şi scrisă în rândul copiilor, se arată înt-un comunicat de presă remis de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”.
Vor fi două secţiuni 7-10 ani şi 11-14 ani, înscrierea participanţilor urmând să se facă în perioada 1 februarie-1 martie 2022 prin formularul google https://forms.gle/X66YM5ZP1V2GnS5T7, iar lucrările împreună cu acordul părinţilor vor fi trimise pe adresa de email sectiacopiibjbraila@gmail.com.
Potrivit regulamentului de organizare a concursului, „creaţiile literare vor fi tehnoredactate pe format A4, fişier Word, font Times New Roman, corp 12, cu diacritice, la un rând, margini 2 centimetri, alb-negru, obligatoriu în limba română, maximum 3 pagini. Se acceptă situaţia în care creaţiile depăşesc cu maximum 5-6 rânduri cele 3 pagini”.
Sursa foto: Secția de Împrumut pentru copii.Ludoteca/facebook
Este obligatoriu ca textele să fie originale şi să nu fi fost publicate pe reţele de socializare, în reviste şcolare etc. Textele nu trebuie să fie însoţite de desene sau poze, iar fiecare lucrare va conţine obligatoriu în colţul din dreapta sus următoarele date: nume, prenume, vârstă, clasă, şcoală şi numele coordonatorului.
Temele de concurs pentru:
secţiunea Poezie sunt „Muguri de primăvară” sau „Vis de copil”, la alegere;
secţiunea Proză, „Scrisoare către mine”, „Cartea salvează viaţa” sau „Zâmbetul uneşte” (povestiri umoristice, întâmplării hazlii), la alegere;
Scenariile de teatru scurt au temă liberă.
„Criterii de evaluare: corectitudinea exprimării (ortografie, punctuaţie), impactul mesajului transmis, gradul de complexitate al lucrării, creativitatea (limbaj figurat, imagini artistice), originalitatea temei, respectarea normelor de tehnoredactare. Textele vor fi depunctate după numărul de greşeli. O altă problemă o constituie textele fără diacritice, ori limba română are diacritice şi din această pricină textele vor fi, evident, depunctate.
În vederea iniţierii unui atelier de lucru, vă recomandăm să schiţaţi creaţiile într-o ciornă şi să le trimiteţi pe adresa lica_barbu55@yahoo.ro, urmând să primiţi sugestii, idei pentru realizarea unor lucrări de calitate, pentru unele îndrumări şi sugestii constructive privind conţinutul lucrărilor, corectarea greşelilor gramaticale şi de expresie. E un pas către success”, se mai arată în comunicatul de presă.
Pe pagina de Facebook „Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă” vor fi deschise rubrici speciale pentru acest concurs, respectiv „Arta de a scrie” şi „Arta de a citi”.
Premiile vor fi oferite separat pentru fiecare secţiune, lucrările aferente celor două premii întâi urmând să fie publicate în revistele tipărite „Leviathan” şi „Ex Libris”.
Muzeul Naţional al Bucovinei derulează, în perioada ianuarie – februarie, concursul de clipuri creative audio-video intitulat „Edutainment la muzeu. Tu ne promovezi, noi te premiem!”, prin care instituţia muzeală îşi propune să atragă noi categorii de public, şi anume liceeni şi studenţi. Proiectul urmăreşte să contribuie la dezvoltarea unei noi direcţii de valorificare a patrimoniului muzeal, îmbinând educaţia şi distracţia.
Concursul constă în realizarea unui scurt clip audio-video de promovare, fie a unui obiectiv cultural al MNB (de exemplu Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc), fie a unui obiect de patrimoniu din colecţiile acestor muzee.
Principalele surse de inspiraţie pentru clipul creativ audio-video pot fi vizita efectuată la unul dintre obiectivele culturale alese, postările documentate de pe paginile de socializare ale MNB sau site-ul muzeului.
Participanţii vor realiza un scurt clip audio-video cu o durată între 30 de secunde şi maximum 2 minute.
Clipul de promovare va fi documentat, respectiv va conţine informaţii ce se găsesc pe site-ul MNB, pe paginile de socializare ale MNB sau la faţa locului, participanţii putând folosi efecte, elemente de AR (Augmented Reality) şi VR (Virtual Reality) sau filtre care să accentueze creativitatea şi originalitatea.
Clipul va conţine obligatoriu logo-ul muzeului, la final va fi trimis pe e-mail, la marketing@muzeulbucovinei.ro până pe 28 februarie inclusiv, unde se vor menţiona nume, prenume, vârstă, instituţie de învăţământ, localitate şi numărul de telefon şi nu se va posta pe alte reţele de socializare.
Se vor acorda două premii – un premiu I în valoare de 500 de lei şi un premiu al II-lea în valoare de 300 de lei.
Publicul va vota şi vor fi considerate câştigătoare primele două clipuri, care au cele mai multe aprecieri şi respectă cerinţele menţionate.
Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” din Buzău organizează un concurs de fotografii sub genericul „Crăciunul de odinioară”.
Persoanele interesate să participe la concurs trebuie să publice pe paginile lor de Facebook sau Instagram o fotografie sau un clip care să ilustreze Crăciunul copilăriei lor, asigurându-se că postarea este publică şi poate fi văzută de oricine.
Sursa foto: Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău/facebook
Totodată, trebuie să includă în descrierea fiecărei poze sau fiecărui clip hashtag-urile #Crăciunuldeodinioară, #CCAM şi #Buzăuoraşdeschis, să eticheteze un prieten cu care ar dori să depene amintiri şi să dea like şi follow paginilor de Facebook sau Instagram ale Primăriei.
Vor fi acordate trei premii, care vor consta în pachete de cărţi, iar câştigătorii vor fi desemnaţi printr-o tragere la sorţi.
Concursul se adresează cu precădere populaţiei adulte din România şi perioada de înscriere este 6-20 decembrie, ora 24:00
Câştigătorii vor fi aleşi folosind simpliers.com şi vor fi anunţaţi pe paginile de social media ale Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”.
Peste 80 de tineri pianişti din România şi alte 18 ţări vor participa online, în perioada 28 – 31 octombrie, la a patra ediţie a concursului „Constanţa International Competition – Festival for Young Pianists”, a informat Primăria Constanţa.
În competiţie s-au înscris 81 de concurenţi din mai multe oraşe din România, dar şi din SUA, Marea Britanie, China, Indonezia, Vietnam, Polonia, Republica Cehă, Macedonia, Armenia, Rusia, Republica Moldova, Belgia, Slovacia, Ucraina, Malaezia, Thailanda, Turcia, Australia.
Competiţia va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani. Se vor acorda premii în bani pentru toate categoriile de vârstă, recitaluri, 3 premii speciale „concert cu orchestră” şi masterclassuri de pian în România şi Germania. Premiile vor fi acordate tuturor categoriilor din concurs, fără discriminare de vârstă, etnie, naţionalitate sau alte criterii.
„Constanţa International Competition – Festival for Young Pianists” a debutat la Constanţa în anul 2018, din dorinţa de a susţine arta şi cât mai mulţi tineri pianişti din România şi din străinătate şi s-a dovedit a fi un succes.
Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi are o valoare totală de 82.200 lei.
Elevi şi studenţi din şapte judeţe se întrec la concursul „Deşeurile pot fi şi artă”. Evenimentul este organizat online de Facultatea de Ştiinţe Agricole Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
Participanţii vor încărca produsele realizate pe pagina de Facebook dedicată concursului până la 30 mai, urmând ca la 1 iunie să fie declaraţi câştigătorii, potrivit organizatorilor.
Până în prezent au fost încărcate 12 exponate, realizate de elevi şi studenţi din şapte judeţe: Sibiu, Galaţi, Giurgiu, Satu Mare, Suceava, Braşov şi Vâlcea.
„Imaginea trebuie însoţită de numele participanţilor, instituţia de provenienţă (Scoală, liceu/colegiu, universitate/facultate, clasa/anul de studiu, profesorii coordonatori, localitate, judeţ.
Juriul este format din cadre didactice şi studenţi ai ULBS şi sponsori, iar jurizarea va avea două componente, notele juriului şi aprecierile vizitatorilor online, numărul de distribuiri şi numărul de like-uri”, a explicat coordonatorul proiectului, Cristina Moise.
Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, în colaborare cu Asociaţia Culturală „Leviathan” organizează concursul „Vreau să devin reporter!”. Acesta este adresat elevilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani.
„În perioada actuală, în societatea în care trăim, jurnaliştii sunt mesageri importanţi ai faptelor de zi cu zi, adevăraţi paznici ai adevărului care ne asigură toate informaţiile de care avem nevoie. În intenţia de a sugera copiilor o viitoare profesie, cu mari implicaţii în societate, am iniţiat acest concurs ca un promotor al educaţiei generaţiei tinere de astăzi, prin care să le oferim oportunităţi nebănuite”, potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori.
Înscrierile în concurs au început astăzi, 26 aprilie, şi se vor încheia pe data de 28 mai, iar toţi cei interesaţi trebuie să folosească formularul următor https://forms.gle/zXMHnKbH5i63BY8E8.
„Există pe lume milioane de motive prin care puteţi realiza un reportaj filmând obiective importante din oraşul vostru, filmând ceva ciudat şi misterios, filmând un peisaj mirific sau o joacă între copii. Puteţi filma ce doriţi, cu condiţia ca materialul să nu conţină cuvinte vulgare sau violente. Puteţi lua un interviu unui prieten, mămicilor voastre, educatorului de la şcoala unde învăţaţi, unui vecin sau unui om important din urbea voastră. Materialul poate fi realizat prin cât mai multe mijloace: aparatul de filmat, telefonul, microfonul, carneţelul de reporter şi creionul pentru însemnări. Imaginaţia vă aparţine”, precizează organizatorii.
Reportajele sau interviurile pot fi trimise la concurs sub formă de film sau înregistrare audio, ambele nu mai mult de 5 minute, sau scris, nu mai mult de două pagini A4, Times New Roman, 12, la adresa sectiacopiibjbraila@gmail.com.
Vor fi acordate premii pentru două secţiuni: 8-10 ani şi 11-14 ani, premiile urmând să se atribuie separat pentru reportaje sau interviuri filmate, înregistrări audio sau scrise. De asemenea, se vor oferi şi premii speciale, iar cele mai reuşite lucrări vor fi făcute publice.
Sibiul a ieșit, în competiția pentru cele mai bune destinaţii turistice europene ale anului 2020, pe locul şase. Acest concurs a fost organizat de către Asociaţia European Best Destinations şi de Primăria Municipiului.
„Sibiul a obţinut un rezultat frumos şi confirmăm astfel statutul de destinaţie turistică de talie europeană. Mai presus de clasament, Sibiul are o importantă oportunitate de promovare turistică la nivel european prin acest program şi o vom utiliza la maxim pentru a continua dezvoltarea în acest domeniu. Mulţumesc tuturor celor care au votat şi au susţinut Sibiul”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.
Organizatorii au transmis o scrisoare de felicitare primarului Sibiului, subliniind că „destinaţia Sibiu oferă o varietate extraordinară de experienţe, obiective istorice de vizitat şi evenimente importante. Sibiu se clasează între destinaţiile din Europa recomandate a fi vizitate şi reprezintă un motor economic şi turistic al Transilvaniei. Sibiul este un oraş plăcut pentru locuit, dar şi o locaţie bună pentru investiţii, destinaţia bifând toate atuurile unui oraş pe care turiştii l-au aşezat între oraşele care merită vizitate. Proiectele pe care le dezvoltaţi (…) au pus Sibiul în lumina reflectoarelor. (…) Alegând să extindeţi zonele verzi, să creaţi infrastructura pentru un transport prietenos cu mediul, pentru sport şi pentru petrecerea timpului liber, locuitorii Sibiului au fost aşezaţi în centrul atenţiei administraţiei oraşului. Aceste alegeri, aceste proiecte, contribuie în mare măsură la atractivitatea Sibiului”.
Cele mai multe voturi pentru Sibiu au venit din România, Germania şi Austria, dar şi din Spania şi Italia. De asemenea, Sibiul se situează în top 10 al preferinţelor turiştilor asiatici care vizitează Europa.
Astfel, Sibiul va fi promovat pe parcursul anului 2020 la nivel european ca una dintre cele mai bune destinaţii europene pentru un city break cultural, pentru experienţe gastronomice şi călătorii romantice.
Zeci de copii, tineri și adulți din toată țara se adună pe 1 și 2 februarie la Făgăraș, în cadrul „Festivalului Prieteniei”, un concurs național de talente.
„Prin acest festival vrem să reunim, în centrul țării, toate talentele României. Vom avea concursuri de Miss și Mister, ansambluri folclorice, concursuri de teatru. Vor fi și foarte mulți instrumentiști care vor da dovadă de talent la Festivalul Prieteniei”, a declarat Mihai Trăistariu, organizatorul concursului.
Concursul de talente de la Făgăraș nu are limită de vârstă. Organizatorii își doresc încurajarea participanților, chiar și a celor aflați la debut așa că există peste 300 de premii, de la mențiuni până la trofee de grupă și Marele Trofeu care de această dată va fi obținut de doi concurenți cu ce mai mari medii din tot concursul.
Aceștia vor primi un videoclip și o ședință foto profesioniste. Concurenții vor fi notați de un juriu format din 18 membrii, specialiști în arta spectacolului.
Festivalul Internațional Mozart, care se desfășoară la Cluj, în perioada 15-22 noiembrie, va avea, în acest an, în premieră, un concurs dedicat pianului.
„Anul acesta, în centrul celui de-al 29-lea Festival Internațional Mozart este, în premieră, pianul. Vom avea concursul de interpretare, la care sunt înscriși patru muzicieni din țară și străinătate, din Cluj, Augsburg, Viena și Paris. Concursul a constituit de-a lungul timpului prima șansă de afirmare pentru tinerii muzicieni, mulți dintre laureații acestui concurs fiind astăzi prezențe constante pe scenele naționale și internaționale. De asemenea, vom avea două concerte în parteneriat cu Filarmonica de Stat Transilvania și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Primul concert va fi susținut de Denis Pascal, profesor de pian la Conservatorul din Paris, care este și președintele juriului. Dirijor va fi Serghei Simakov și sper că va fi un concert fenomenal. În închidere, vom avea un concert al pianistului francez Christophe Alvarez, dirijat de Elisabeth Askren”, a declarat, într-o conferință de presă, președintele Societăţii Române Mozart, Silvia Sbârciu.
Premiul I va fi recompensat cu 4.000 de lei.
Printre altele, în cadrul festivalului va fi organizată și conferința Leopold Mozart 300, tatăl compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, și va fi proiectat filmul „Amadeus”.
Prima seară a Festivalului Internațional ”Cerbul de Aur” a fost deschisă de Zoli Toth, care a pregătit un moment inedit alături de ansamblul de percuţie Cantus Mundi.
Sunete din diferite zone ale ţării, emise de obiecte transformate în „instrumente” neconvenţionale au compis show-ul special creat pentru Cerbul de Aur şi au adus întreaga Românie şi valorile sale autentice pe scena de la Braşov.
”Cerbul de aur” a reunit, în premieră, trei artişti tineri: Laura Bretan, Ester Peony şi Olivier Kaye. Aceștia au cântat împreună pe scena de la Brașov într-un moment unic, aplaudat îdelung de către spectatori.
Recitalul serii a fost susţinut de Ştefan Bănică Jr., alături de Rock’n roll band, grupul vocal The 50’s şi doi invitaţi surpriză – Cabron şi Pasha Man.
Alegerea melodiilor
Syuzanna Melqonyan, din Armenia şi Sara De Blue, din Austria, au ales melodii din repertoriul Deliei. Syuzanna a cântat „Pe aripi de vânt”, iar Sara De Blue, „Ce are ea”.
Artista austriacă a îndrăgit melodia de cum i-a înţeles mesajul.
„Iniţial, m-a atras aranjamentul muzical, iar apoi versurile şi modul în care am rezonat cu ele. Consider că Delia este foarte talentată”, a declarat Sara.
Ca să se pregătească, ea a apelat la ajutorul unei prietene din România.
Tamara, din Georgia, s-a regăsit în melodia „De la capăt”, a trupei Voltaj.
„Prima dată am remarcat linia melodică, pentru că este foarte frumoasă şi uşor de memorat. Apoi, când am văzut videoclipul şi am tradus versurile, am realizat că are un mesaj care seamănă cu situaţia din Georgia, unde mulţi oameni pleacă la muncă în străinătate şi îşi lasă copiii acasă. A fost o alegere frumoasă, dar şi dificilă”, a spus Tamara.
Artista din Georgia spune că i-a fost greu să înveţe limba română, aşa că a ascultat piesa non-stop.
Pentru concurenţii din România şi Republica Moldova limba nu a fost un obstacol, au ales melodiile pe care le îndrăgesc, dar în variante proprii de interpretare. Au avut însă emoţii în prima seară de concurs, pentru că se aşteaptă ca juriul să fie exigent.
Sursa Foto: Razvan-Petre
„Cred că pentru juriu contează mult ceea ce transmiţi. Cu siguranţă, punctajul se va baza pe tehnică, pronunţie, dar şi pe mesaj.M-am gândit la două melodii: ”Cât de frumoasă eşti” şi ”Dragostea rămâne”. Am zis să o aleg pe cea la care nu se aşteaptă nimeni. Melodia Andrei este însă schimbată, cu ajutorul lui Andrei Tudor, care este extraordinar”, a declarat Florin Răduță.
Anna Odobescu, din Republica Moldova, a cântat melodia „Un actor grăbit”.
”Este una dintre piesele mele favorite. O melodie frumoasă, la fel de cunoscută în România şi în Republica Moldova”, spune artista.
Ceilalţi şase concurenţi, Alfie Arcuri (Australia), Cynthia Verazie (Cipru), Veronica Liberati (Italia), Eliza G (Italia), Ralfs Eilands (Letonia), Renate (România), au interpretat câte o melodie din repertoriul propriu.
În seara aceasta, melodia românească va fi interpetată de:
Alfie Arcuri (Australia), cu piesa „Acasă” – Smiley.
Cynthia Verazie (Cipru), cu piesa „Cât de frumoasă ești” – Mihai.
Veronica Liberati (Italia), cu piesa „Bună seara, iubite” – Loredana.
Eliza G (Italia), cu piesa „Creioane colorate” – Feli.
Ralfs Eilands (Letonia), cu piesa „Apa” – Loredana.
Renate (România), cu piesa „Ploaia și noi” – Doina Badea.
La Braşov, începe astăzi cea de-a 19-a editie a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”.
Seara de Gală a Cerbului de Aur 2019 va marca o premieră pentru televiziunile din România – un fragment din celebrul musical We will rock you va fi pe scena de la Brașov.
În premieră și în exclusivitate, piesele cu care legendara trupă Queen a făcut istorie și care fac parte din musicalul „We will rock you”, scris de Ben Elton în 2002, se vor auzi ȋn Piaţa Sfatului.
În show-ul de sâmbătă seara o vom vedea pe Loredana, alături de Lucian Ionescu, Mara Captaru, Bianca Popescu, Vlad Nicolici şi alţi artişti din trupa musicalului. Lor li se vor alătura, la sfârșitul acestui moment, toți cei 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare Cerbul de Aur 2019.
Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.
Astăzi, în prima seară a concursului Cerbul de Aur, şase artişti vor interpreta melodia în limba română, iar şase, o piesă din repertoriul propriu.
Conform tragerii la sorţi, în prima seară vor interpreta melodia românească următorii concurenţi:
Syuzanna Melqonyan (Armenia), cu piesa „Pe aripi de vânt” – Delia.
Sara De Blue (Austria), cu piesa „Ce are ea” – Delia.
Tamara (Georgia), cu piesa „De la capăt” – Voltaj.
Monika Marija (Lituania), cu piesa „Mă ucide ea” – Mihail.
Anna Odobescu (Republica Moldova), cu piesa „Un actor grăbit” – Laura Stoica.
Florin Răduță (România), cu piesa „Dragostea rămâne” – Andra.
Reguli de acces în Piaţa Sfatului din Braşov utile pentru spectatorii Cerbului de Aur
În fiecare zi de festival, accesul publicului se face începând cu ora 19.30, până la ora 20.45, evenimentul fiind televizat.
Pentru a facilita accesul în Piaţa Sfatului, organizatorii au amenajat 14 porţi şi 4 puncte de acces A, B1, B2 şi C: trei în Strada Mureşenilor şi unul în Strada Apollonia Hirscher.
Astfel, spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25 şi posesorii de abonamente şi bilete VIP sunt rugaţi să folosească intrarea A din Strada Mureşenilor – cea mai apropiată de scenă, publicul cu bilete pentru locurile plasate începând de la rândul 26 având la dispoziţie celelalte trei intrări (B1, B2 şi C).
Accesul spre locurile din tribună se face pe scările aflate în spatele şi în partea laterală a tribunei.
Pe data de 8 mai, București FM a dat startul concursului destinat trupelor de cover: ”Undercover- Bătălia trupelor!”.
”UNDERCOVER – Bătălia trupelor” a debutat aseară cu tragerea la sorți și cu un concert Voltaj. Cele 10 trupe au aflat ordinea de intrare în concurs și piesele cu care vor încerca să cucerească publicul.
Din data de 15 mai până pe 19 iunie, în fiecare seară de miercuri, de la ora 19:00, la București Mall Vitan, 10 trupe se vor lupta pentru supremație, iar voturile vor aparține publicului. Trupa câștigătoare va intra în playlist-ul București FM.
Fanii și ascultătorii pot intra pe Instagram-ul București FM pentru a vota trupa favorită pe care o și pot susține live în București Mall .
Două trupe vor merge în finala de pe 19 iunie, unde Călin Goia și Cornel Ilie le vor puncta prestația.
”Îmi place să provoc artiștii să ceară mai mult de la ei înșiși, îmi place să ajut, îmi place să descopăr oameni și artiști noi. Mă aștept să descopăr vizune, chiar și în cover-urile lor. Dar sper să ascult și piese proprii. Trupele care vor aduce personalitate și vor arăta și creații proprii, vor fi avantajați, din punctul meu de vedere.”, a declarat Cornel Ilie, unul dintre jurații consursului.
”Mi s-a părut o idee interesantă și m-am implicat din același motiv pentru care am înființat și școala de muzică Voltaj Academy, de a-i ajuta pe acești muzicieni în devenire cu experiența mea.”, a spus Călin Goia cel de-al doilea jurat al concursului.
Cele 10 trupe înscrise în concurs sunt: Compania 7, Heavy Rotation, No Stress Band, Special Guest Orchestra, Soundwaves, Stereo Boulevard, Tonic Band, Trupa Friends, Trupa Feelings și Time Out.
Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă se poate mândri cu cei trei elevi ai săi, care au demonstrat că sunt printre cei mai buni din țară la robotică. Echipa formată din Alexandru Marian Dumitra,Teodor Catălin Geambaşu și Cosmin Negoiţă a participat, în perioada 14 – 17 februarie, la etapa regională a First Tech Challenge 2019, de la Iași, unde s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului la cea mai importantă secțiune a concursului, cea de inovație.
Cei trei tineri din Cernavodă au lucrat, aproape două luni, aproape zi de zi, la construirea robotului care le-a adus recunoașterea şi astfel au dovedit că au cunoștințe de mecanică, electronică și robotică, cu mult peste ce au învăţat la școală.
Pentru a participa la etapa următoare a competiției de robotică au nevoie de sprijinul comunității de a strânge fondurile necesare pentru transport, cazare și masă. Totodată, este nevoie de fonduri şi pentru achiziționarea componentelor robotului, care între timp s-au uzat, dar și pentru actualizarea softului.
Programul de robotică inspirat dintr-un program similar din Statele Unite ale Americii a fost adus în țara noastră de organizația Nație pentru Educație și se desfășoară, de câțiva ani, cu sponsorizarea BRD. Programul le oferă șansa elevilor din țara să demonstreze vastele cunoștințele de tehnică, mecanică, electronică, robotică pe care le au, dar și să dovedească faptul că au idei originale și sunt inventivi.
La ediția 2019 a competiției First Tech Challange s-au înscris aproximativ 150 de echipe, iar într-o primă etapă au fost organizate probele eliminatorii, în patru centre regionale.
Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă a fost reprezentat cu cinste la Iaşi, de echipa alcătuită din Alexandru Marian Dumitra, Teodor Cătălin Geambașu și Cosmin Negoiță, iar mentori le-au fost profesorii ingineri Lucia Ciobanu și Valentin Marius Dumitrescu.
Următoarea etapă a competiției, cea națională, are loc între 20 şi 24 martie, la București.
Fonoteca Melomanului nr.3/2018 – Aniversaţi: Nicoleta Matei (NICO), Mircea Romcescu şi Gil Dobrică! O emisiune Radio România Regional, realizator Bogdan Dragomir.
Publicat de Bogdan Dragomir,
14 februarie 2018, 11:43 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:40
Vă salut cu drag! Sunt Bogdan Dragomir şi vă invit, aici la Muzica Unei Generaţii Perene, să ascultaţi o nouă ediţie a rubricii „Fonoteca melomanului” la Radio România Regional, o rubrică alcătuită din muzică românească, piese reprezentative din toate genurile, creaţii şi interpretări celebre, artişti consacraţi dar şi tinere talente…
* * * * *
Aici puteţí asculta varianta AUDIO a emisiunii! (Realizator – Bogdan Dragomir, regizor de emisie – Florin Bordeiaşu. O emisiune 2018 – Radio România Regional).
* * * * *
În această ediţie avem de aniversat, ca de obicei, 3 muzicieni reprezentativi, cu stiluri interpretative diferite, dar extrem de îndrăgiţi de publicul meloman din România – Nicoleta Matei – nume de scenă – Nico, Mircea Romcescu şi Gil Dobrică!
Pentru început, am ales din fonoteca muzicalăRadio România Regional, două piese de referinţă din muzica pop românească dar şi din repertoriul îndrăgitei şi apreciatei interprete NICO (Nicoleta Matei), artistă căreia îi dorim cu mult drag La mulţi ani, cu multă sănătate, împliniri şi bucurii! Să ascultăm piesele (Să-mi dai) Motive (muz. Laurenţiu şi Nicoleta Matei, text Ovidiu Iordache)şi Spune da, spune nu feat. Andrei Tudor (muz. Andrei Tudor, text Andreea Andrei) de pe albumul „Motive”, editat în anul 2016 de CAT MUSIC. Interpretează, NICO!
(AUDIO) “(Să-mi dai) Motive (muz. Laurenţiu şi Nicoleta Matei, text Ovidiu Iordache) de pe albumul „Motive” (C&P 2016 – CAT MUSIC) interpretată de NICO.
Foto Nico – Premiile Muzicale Radio Romania Actualitati
(AUDIO) „Spune da, spune nu feat. Andrei Tudor (muz. Andrei Tudor, text Andreea Andrei) de pe albumul „Motive” (C&P 2016 – CAT MUSIC) interpretată de NICO.
Ascultaţi Radio România Regional, emisiunea Muzica Unei Generaţii Perene, astăzi la rubrica Fonoteca Melomanului promovăm muzica românească de calitate interpretată de artişti speciali prin stil şi abordare! În continuare, îi dorim sănătate, multe bucurii şi tradiţionalul La mulţi ani!, unui alt celebru muzician – Mircea Romcescu – compozitor, orchestrator, poliinstrumentist, producător şi conducător al unei formaţii de referinţă în muzica rock românească – ACADEMICA! Vom difuza din repertoriul său componistic, două melodii intitulate „Numai împreună” şi „Spune Stop!”(ambele piese, muz. Mircea Romcescu, vers.Olimpia Panciu), de pe albumul „NUMAI ÎMPREUNĂ” (TOGETHER FOREVER), editat de Societatea Română de Radiodifuziune la Editura “Casa Radio” în anul 2003!
Interpretează…”Numai împreună”…dar şi separat – Mircea Romcescu şi Olimpia Panciu!
(AUDIO) „Numai împreună” (muz. Mircea Romcescu, vers. Olimpia Panciu) de pe albumul „NUMAI ÎMPREUNĂ” (C&P 2003 SocietateaRomână de Radiodifuziune – Editura “Casa Radio”) interpretată de Mircea Romcescu şi Olimpia Panciu.
mircea-romcescu.640 (romania-actualitati.ro)
(AUDIO) „Spune stop!” (muz. Mircea Romcescu, vers. Olimpia Panciu) de pe albumul „NUMAI ÎMPREUNĂ” (C&P 2003 SocietateaRomână de Radiodifuziune – Editura “Casa Radio” ) interpretată de Mircea Romcescu.
Aici Radio România Regional, sunt Bogdan Dragomir şi ascultaţi rubrica Fonoteca Melomanului din cadrul emisiunii Muzica Unei Generaţii Perene! La finalul acestei ediţii, vă invit să ascultăm din repertoriul artistului GIL DOBRICĂ, un îndrăgit solist aniversat in memoriam astăzi, piesele “Hai acasă!” (muz. John Denver, text Gil Dobrică) şi „Idilă sub clar de lună” (muz. Bill Monroe, text Gil Dobrică), aranj. orchestrale şi conducerea muzicală – Ion Barbu şi Cornel Meraru, ambele piese de pe albumul „Cântec pentru mama” (C&P 1998 Electrecord)!
Realizatorul emisiunii, Bogdan Dragomir împreună cu prietenul şi colegul meu Florin Bordeiaşu – regizor de emisie, vă mulţumim pentru atenţie şi audiţie şi vă aşteptăm la o nouă reîntâlnire muzicală! Până atunci, să ne aducem aminte cu drag de sufletul mare şi interpretarea plină de căldură a lui GIL DOBRICĂ!
(AUDIO) „Hai acasă!” (muz. John Denver, text Gil Dobrică) de pe albumul „Cântec pentru mama” (C&P 1998 Electrecord), interpretată de Gil Dobrică.
(AUDIO) „Idilă sub clar de lună” (muz. Bil Monroe, text Gil Dobrică) de pe albumul „Cântec pentru mama” (C&P 1998 Electrecord), interpretată de Gil Dobrică.
Surse: Agenţia de Presă RADOR, Youtube.com, Pixabay.com, romania-actualitati.ro, arhiva personală Bogdan Dragomir. Mulţumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir Realizator „Muzica Unei Generaţii Perene”
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Daca esti tânăr şi ai texte, fă din ele proză scurta! Acesta este îndemnul adresat de BucurestiFM împreună cu Editura Eikon şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care organizează Concursul pentru liceeni „Proza scurtă merită mai mult!” Conform regulamentului publicat pe site-ul postului Bucureşti FM, depunerea lucrărilor s-a încheiat la finalul lunii ianuarie şi concursul a intrat în faza finală, de selecţie a lucrărilor care vor fi premiate prin publicarea acestora într-un unui volum de proză care va fi lansat în luna mai.
Împreună cu invitaţii noştrii, aducem în prim plan argumente pentru susţinerea unui proiect concurs de nota 10 adresat în principal liceenilor dar care sperăm să “viruseze”, în cel mai pozitiv mod, cât mai multă lume. Vă invităm, în această emisiune, să fiţi alături de noi pentru a deveni un susţinător al valorilor culturale, investind şi în proza scurtă care, suntem convinşi că merită mai mult.
Pentru descoperirea şi susţinerea talentului scriitoricesc, BucureştiFM a lansat împreună cuEditura Eikon si Inspectoratul scolar al municipiului Bucuresti, concursul pentru liceeni „Proza scurtă merită mai mult!„. Proiectul a avut parte de promovare prin prezentare în licee, informaţii mediatizate, implicare prin work-shop-uri de scriere creativă… Pentru a o cita pe colega noastră Ioana Bruşten, prezentă azi în calitate de invitat deoaece este promotor principal al acestui proiect, am vrea şi noi să credem ”că vom convinge măcar câţiva nehotărâţi, că trebuie să încerce să lupte pentru a fi printre câştigători.” Pentru că întotdeauna va fi şi o dată viitoare, generate de succesul unei idei.
Invitaţii noştrii, descoperiţi de Ioana Bruşten la Colegiul Naţional Grigore Moisil din Bucureşti, sunt: Ioana-Alexandra Chirilă, elevă cls. a XI-a, Alexandru Mărginean, elev în cls. a IX-a şi dna Iulia Perju, profesoară de limba engleză.
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru copii NEGHINIŢĂ – Bacău 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
5 decembrie 2017, 13:29 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:52
Foto încep. Festival Neghiniţă – Bacău 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
În perioada 27-29 octombrie 2017, la Teatrul Bacovia din Bacău s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii NEGHINIŢĂ! La ediţia a VIII a a Festivalului Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii şi Tineri “Neghiniţă”, ediţie cofinanţată de Consiliul Judeţean Bacău, au participat pe scenele Teatrului Bacovia şi Teatrului de Vară peste 1000 de copii şi tineri din 22 de oraşe ale ţării dar şi din Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Rusia, Armenia, Tatarstan si Uzbekistan. Toţi ne-au bucurat şi încântat cu evoluţiile lor la cele patru secţiuni: teatru, muzică uşoară, muzică instrumentală şi dans.
Interviu cu prof. Mariana Tanasă – Dir. general al Festiv. NEGHINIŢĂ, dar şi cu concurenţii Anastasia Budişteanu (Galaţi) şi Luchian Nicola (Iaşi) realizat de Mona Vîlceanu – Redactor Radio România Iaşi (28 oct. 2017)
Gala de Premiere Neghinita 2017 – Prof. Mariana Tanasă – Dir. Festival (foto by Bogdan Dragomir)
La Secţiunea Muzică Uşoară s-au calificat în finala festivalului 120 de copii din toate zonele ţării iar premiile au fost obţinute pe merit în funcţie de calitatea interpretării dovedită în cele două zile de concurs!
Juriul secţiunii muz. uşoară a festiv. Neghinita 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Pentru obiectivitate şi transparenţă totală, şi la această ediţie, s-au acordat note „la vedere”, copiii au fost foarte bine pregătiţi de profesorii coordonatori iar juriul acestei secţiuni a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate: MIHAI ALEXANDRU – compozitor şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Preşedintele Juriului; NICO (NICOLETA MATEI)– interpretă muzică pop, solistă a Teatrului TOMA CARAGIU din Ploieşti, ALEX FLOREA – interpret muzică uşoară, reprezentant al României la EUROVISION 2017; BOGDAN DRAGOMIR – realizator, coordonator programe Radio România Regional; CLAUDIU BULETE – compozitor, CB Media Vaslui; EUGENIA URSU – producător muzical, reprezentant UNESCO – Chişinău; MĂDĂLINA CÂRCOTĂ – artist liric Filarmonica „George Enescu”, prof. canto Şcoala ART MUSIC, Bucureşti, RUMIANA NACHEVA – jurnalist, director al Festivalului Internaţional de Muzică Pop SILVER YANTRA, Bulgaria, SEMEON LIMANOV – interpret muzică uşoară, prof. canto la Colegiul de Artă din Moscova, Rusia şi DARIA T – interpretă muzică uşoară, reprezentantă a Fundaţiei Teatrale Neghiniţă din Bacău.
Interviu cu compozitorul Mihai Alexandru – Preşedintele juriului secţiunii Muzică Uşoară a festiv. NEGHINIŢĂ 2017 realizat de Bogdan Dragomir – Radio România Regional (28 oct. 2017).
Sâmbătă – 29 octombrie a avut loc Gala de premiere a Festivalului-Concurs NEGHINIŢĂ 2017.
În deschidere, au susţinut recitaluri extraordinare interpreţii NICO, ALEX FLOREA, Daria T (Daria Anastasia Tanasă), SEMEON LIMANOV, LORINA LASLĂU, MIRUNA HAUCA, ANDREEA DIACONU şi ALESSIA POPA, iar pe podiumul de premiere au urcat aproape jumătate din participanţi, obţinând trofee, diplome, premii în bani şi cadouri din partea organizatorilor şi sponsorilor.
NICO în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Alex Florea în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Semeon Limanov în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Duo Neghi Voice în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
NICO feat. Andreea Diaconu & Miruna Hauca în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
NICO feat. Daria T în recital la festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Alessia Popa în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Ionel Tanasă – actor, regizor şi Preşedinte al Fundaţiei NEGHINIŢĂ, organizator al Festival. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Îi vom menţiona aici doar pe câştigătorii trofeelor acestei secţiuni în ordinea clasamentului (palmaresul complet al festivalului poate fi consultat pe adresa www.neghi.ro ):
SECŢIUNEA MUZICĂ UŞOARĂ
TROFEUL PENTRU SECŢIUNEA MUZICĂ UȘOARĂ
Grădinaru Marina Georgiana – Onești (clasa prof. Irina Pashalov)
Marina Grădinaru – Trofeul Secţiunii Muzică Uşoară a Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
*CATEGORIA 5 – 6 ANI
TROFEUL categoriei – Lungu Maria Daria – Târgoviște
Foto Sofia Onica – Premiul Tinere Talente – Radio România Regional şi Trofeul Grupei la Festiv. Neghinita 2017 (foto arh. Sofia Onica.facebook.com/arh.pers.B.Dragomir)
Radio România Regional împreună cu colegii de la Studioul Regional RADIO ROMÂNIA IAŞI – parteneri media ai acestui eveniment, au acordat Premiul TINERE TALENTE şi Premiul Radio Iaşi pentru calităţi artistice deosebite interpretei Sofia Onica din Iaşi (clasa Prof. Anca Apetroaiei).
Interviu cu Sofia Ioana Onica – Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional, realizator Mona Vîlceanu, Radio România Iaşi)
Sofia Onica – Premiul Tinere Talente – Radio România Regional (foto by Bogdan Dragomir)
Sofia are 8 ani şi este eleva D-nei Prof. Anca Apetroaiei -Palatul Copiilor Iaşi de la vârsta de 3 ani. A participat la numeroase concursuri încă de la vârsta de 5 ani obţinând numeroase premii, amintim mai jos pe cele obţinute în ultimii doi ani:
Trofeul Categoriei FESTIVALUL INTERNATIONAL DE TEATRU, MUZICA SI DANS “NEGHINITA”-BACAU 2017;
Premiul I FESTIVALUL INTERNATIONAL BLED GOLDEN MICROPHONE –BLED SLOVENIA 2017;
Premiul I FESTIVALUL NATIONAL “VIS DE STEA” MOINESTI 2017;
Trofeul festivalului FESTIVALUL NATIONAL “RITMURILE COPILARIEI” IASI 2017;
Premiul I FESTIVALUL INTERNATIONAL “CONSTELATIA NECUNOSCUTA” VASLUI 2016;
Trofeul Categoriei FESTIVALUL INTERNATIONAL “NOVALATINITAS” CHISINAU, MOLDOVA;
Premiul I FESTIVALUL NATIONAL “RITMURI PE PORTATIV” VASLUI 2016;
Premiul I FESTIVALUL NATIONAL”MAMAIA COPIILOR “2016;
Premiul I FESTIVALUL INTERNATIONAL RUMF BRASOV 2016
Trofeul Categoriei FESTIVALUL NATIONAL “FLORILE COPILARIEI” BARLAD 2016
poza Sofia Onica la festiv. Neghinita 2017 (foto arh. pers. Sofia Onica)
Sofia a obţinut de asemenea premii şi la „dans modern”, pe care îl practică de la vârsta de 4 ani. A participat la emisiuni TV şi Radio pe plan local. În perioada 2015-2016 a fost coprezentator al emisiunii pt. copii ”Tirigong” – Tele M Iaşi!
Felicitări, Sofia şi mult succes în continuare!
Sofi Radio viva (foto arh. pers. Sofia Onica)
Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii NEGHINIŢĂ – Bacău 2017 a fost organizat de Fundaţia Teatrală „Neghiniţă” din Bacău şi Consiliul Judeţean Bacău. Partener media: Radio România Regional şi Radio România Iaşi.
Juriul festiv. Neghinita 2017 (foto by Ionel Tanasa/arh.pers.B.Dragomir)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
foto Festival Neghinita Bacau 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional.
(Sursa: Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Este ultima zi a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus – Carte de Învăţătură, eveniment ajuns la ediţia cu numărul 24, iniţiat şi organizat anual de Radio România.
Peste o sută de lansări de volume sunt programate şi astăzi, când vor fi decernate şi trofeele ediţiei. Ieri, mai mult de 40.000 de vizitatori au fost la târg; ei au asistat la zeci de evenimente, sesiuni de autografe, dezbateri şi, bineînţeles, lansări de carte.
Aproximativ 300 de expozanţi, peste 800 de evenimente editoriale şi profesionale, personalităţi ale peisajului cultural naţional, numeroase ateliere de creaţie şi evenimente dedicate celor mai tineri vizitatori constituie reperele majore ale celei de a 24-a ediţii a manifestării.
Începând cu ora 15.00, RADIO ROMÂNIA vă invită la DECERNAREA PREMIILOR CELEI DE A XXIV-A EDIȚII A TÂRGULUI INTERNAȚIONAL GAUDEAMUS – CARTE DE ÎNVĂȚĂTURĂ. Evenimentul se va transmite în direct pe postul RRA şi pe site-ul http://www.gaudeamus.ro, inclusiv pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/radioromania.gaudeamus/
Nu rataţi principalele evenimente care se vor desfăşura şi azi la Standul Radio România:
12.00 – 13.00 BUCUREȘTI FM
Premierea participanților la concursul „Nouă scriitori din noua generație”
12.00 RADIO ROMÂNIA CULTURAL
Emisiunea „Revista literară radio”
11.00 – 13.00 RADIO ROMÂNIA CULTURAL
„Comics Didactic – benzi desenate pentru elevi”
Atelier susținut de autorul de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu
Vă reamintim că, în toamna fiecărui an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă târg de carte de carte şi cafenea literară, GAUDEAMUS propune de fiecare dată un maraton în care se înscriu sute de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă.
Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.
Editurile invită la lectură şi îndeamnă vizitatorii să răsfoiască ultimele cărţi apărute, unele dintre ele aflate în topul celor mai bune vânzări la nivel internaţional, altele clasice care cuceresc, generaţie după generaţie, milioane de cititori. Cărţi de poveşti, jocuri şi activităţi pentru copii, thrillere, fantasy, romance, cărţi de specialitate pentru adulţi, toate îşi aşteaptă cititorii, toate aşteaptă să ajungă în casa potrivită.
Proiectele speciale marca GAUDEAMUS RADIO ROMÂNIA pe care le propune ediţia cu numărul 24 a Târgului de carte Gaudeamus sunt:
Invitaţi de nota 10: Olimpicii României – un proiect care îşi propune să aducă în prim-plan competitivitatea şi excelenţa învăţământului românesc, să atragă atenţia asupra performanţelor şi potenţialului reprezentanţilor săi de top pentru viitorul României. La Gaudeamus 2017, 5 elevi din Bucureşti, medaliaţi cu aur la concursuri internaţionale la diverse discipline, vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi care va avea loc sâmbătă,25 noiembrie, ora 16:00, la standul Dacia. Premiile vor fi oferite de Asociaţia Lions Club Millennium, Dacia şi de producătorul de instrumente de scris Schneider.
Concursul Naţional de Lectură Mircea Nedelciu – Iniţiat de Radio România, sub numele scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului Gaudeamus, concursul se află la a 15-a ediţie şi urmăreşte să retrezească interesul pentru lectură al elevilor de liceu. Finala naţională 2017 va avea loc în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 14:00, la Bursa de Contacte (nivel 3.20). Participanţii sunt câştigătorii etapelor zonale organizate de-a lungul anului în întreaga ţară de studiourile regionale Radio România.
Cărţile se întorc acasă – campanie de donaţie de carte derulată pe parcursul Târgurilor Gaudeamus, în beneficiul bibliotecilor publice din România. De la lansarea acestui proiect în 2010, peste 151.000 de volume au ajuns, prin generozitatea expozanţilor şi a vizitatorilor Gaudeamus, în peste 350 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România. Campania va continua şi pe parcursul Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură; donaţiile de carte se primesc în intervalul 22 – 25 noiembrie la Romexpo, zilnic între orele 10:00 şi 20:00.
În această perioadă, toate posturile Radio România sunt pe frecvenţa Gaudeamus:
Sâmbătă, 25 noiembrie, de la 12:00 Andreia Bârsan face spectacol cu invitați la Standul Radio România și tot acolo de la 13:00 Laufer Bari mixează și dă cadouri boxe wireless. Recunoști melodiile și pleci cu boxa!
Și dacă vrei să câștigi un sac cu cărți, trebuie să participi pe pagina de Facebook BucurestiFMla concursul ,,Nouă scriitori din noua generație”. Vezi prezentarea cărților din campanie pe pagina de FB București FM, răspunde la întrebare printr-un comentariu la postările de concurs și ești înscris automat la marea tragere la sorți.
Cei 9 câștigători vor fi stabiliți sâmbătă, 25 noiembrie, în cadrul emisiunii Spectacol@bucuresti.ro, iar premiile sunt acordate duminică, 26 noiembrie, de la ora 12:00, la Standul Radio România.
Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 11:30, la Ceainăria Bernschutz din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, Radio România Cultural, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Clubul UNESCO-Adolescenţii, cu sprijinul Liceului Pedagogic Anastasia Popescu din Bucureşti, organizează recitalul public Supradoza de dragoste. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor. Moderator: Dan Mircea Cipariu.
Vor recita câţiva dintre premianţii Concursului naţional Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor, din juriul căruia a făcut parte şi poetul Florin Iaru, cel care spune: „Selecţia dă seamă despre felul în care gândesc şi scriu adolescenţii, iar partea cea mai interesantă din toate textele trimise şi selectate, e chiar viaţa lor. Am reacţionat şi la inovaţii şi la sinceritate. Am văzut, i-am văzut, dincolo de cuvinte. Dar ce-i important, e ce spun aceşti adolescenţi, e pariul lor cu literatura”.
Invitaţi speciali: actorii Ioana Crăciunescu şi George Mihăiţă. Parteneri: Editura Litera şi Apidava.
Din studioul special amenajat se vor transmite în direct emisiunile: Vorba de cultură, Ştiinţa în cuvinte potrivite, iClasă, Timpul prezent , Arte frumoase, Revista literară radio.
Principalele evenimente care se vor desfăşura azi la Standul Radio România sunt:
11.00 – 12.00 RADIO ROMÂNIA MUZICAL
Expoziție de desene premiate la concursul național pentru elevi „Ascultă 5 minute de muzică clasică”, organizat de Radio România Muzical iunie 2016 și 2017
12.00 – 13.00 EDITURA CASA RADIO
Lansare: Colecţia de audiobook „Biblioteca Radio“: N. Steinhardt, Jurnal de autor. Tablete radiofonice 1978-1984
Invitaţi: Ion Bogdan Lefter, Monica Pillat, Victoria Dimitriu, Anca Mateescu
13.00 – 14.00 BUCUREȘTI FM
Concurs organizat cu vizitatorii Târgului: Recunoști melodiile și primești boxe wireless
14.00 – 15.00 EDITURA CASA RADIO
Lansare: Colecţia de audiobook „Biblioteca de poezie românească“: Nina Cassian, Dans. Poeme rostite la Radio 1959-2003
Invitaţi: Marius Chivu, Bogdan Ghiu, Dragoş Cojocaru, Tudor Jebeleanu
16.00 – 17.00 AGENȚIA DE PRESĂ RADOR ȘI EDITURA CURTEA VECHE
Lansare carte: „Cum am devenit român”, autor Székely Ervin
Prezintă: Carmen Ionescu, manager RADOR
Invitați: Doina Jela, redactor Editura Curtea Veche și Klein Iosif Medeșan, traducătorul cărții
17.00 – 18.00 RADIO ROMÂNIA CULTURAL
Prezentare și live drawing „Comics Didactic – benzi desenate pentru elevi, vol. I I. L. Caragiale – O scrisoare perdută, Bubico. Gr. Alexandrescu – Câinele și cățelul”. Benzi desenate de Mihai I. Grăjdeanu
Mădălina Gheorghe – Stări în dragoste – versuri, Emoții în dragoste – versuri, Liza și străinul din noapte – roman; Lili Lazăr – Îngeri și oameni; Mirela Stancu – Contopire
Joi, 23 noiembrie 2017, la Târgul de carte Gaudeamus , echipa București FM, a lansat o serie de provocări, în special pentru publicul tânăr.
Liceeni au fost convinși că ,,Proza scurtă merită mai mult”, într-un concurs organizat de București Fm și Editura Eikon, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar București.
Discuțiile despre scrierea creativă s-au desfășurat la Ceainăria Gaudeamus alături de juriul concursului, scriitori, editori și elevi din liceele bucureștene.
Și tot astăzi, joi, BeFM a lansat Concursul ,,Noi îți dăm câte poți duce!” care continuă și vineri.
De la ora 15:00 sau 17:30 la intrarea în cupolă s-ar putea să te trezești cu cărțile pe cap și chiar să le iei acasă!
A mai rămas doar o zi până la deschiderea unei noi ediții a Târgului Internațional GAUDEAMUS Carte de Invătătură, „cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio” de aproape un sfert de veac.
Ediţia cu numărul 24 a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care are loc în perioada 22 – 26 noiembrie 2017, în Pavilionul Central Romexpo, este cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional din România
Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care şi-a asumat acest rol – Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.
Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.
În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă târg de carte de carte şi cafenea literară, GAUDEAMUS propune în acest an un maraton de peste 800 de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă.
În cadrul acestei oferte bogate de evenimente editoriale şi profesionale se înscrie şi București FM cu o mulțime de surprize: concursuri, lansări de carte și premii pe măsură.
Începând de joi, ia-te după noi!, este sloganul București FM, în cadrul Târgului Gaudeamus
Joi, pe 23 noiembrie 2017, îi provocăm pe liceeni cu un concurs literar și încercăm să-i convingem că ,,Proza scurtă merită mai mult”, un concurs organizat de București Fm și Editura Eikon, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar București.
Te așteptăm la o discuție despre scrierea creativă, alături de juriul concursului, scriitori, editori și elevi din liceele bucureștene joi, la ora 12.00 la Ceainăria Gaudeamus.
Și tot joi “BeFM îți dă câte poți duce!”
De la ora 14:00, la intrarea în cupolă, dacă ai noroc, poți fi ales de echipa noastră să participi la concursul cu același nume.
Ce ai de făcut? O scurtă plimbare cu cât mai multe cărți pe cap – cu câte reușești să rămâi, cu atâtea pleci acasă!
Concursul ,,Noi îți dăm câte poți duce!” continuă și vineri. Dacă ești la 15:00 sau 17:30 la intrarea în cupolă s-ar putea să te trezești cu cărțile pe cap și chiar să le iei acasă!
Vineri, pe 24 noiembrie, Mihaela Ioniță și Răzvan Ursuleanu fac emisiune sub ochii tăi, îi găsești În Comunitate la standul Radio România cu invitați surpriză.
Și tot vineri te așteptăm să-i aplauzi pe cei mai mari sportivi ai României și să primești autografe.
La ora 15:30 la Standul Radio România are loc Lansarea volumului 7 din Povestea Trecătorilor Eu aleg Romania ”100 de povesti de aur ale sportului românesc”– un proiect realizat Radio România Regional și București FM în parteneriat cu Bucureștii Vechi și Noi și Apa Nova.
Invitați – Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Marian Drăgulescu, Ivan Patzaichin.
Tot vineri, 24 noiembrie, de la ora 17:00, hai la Ceainăria Gaudeamus!
Ștefan Caraman, un scriitor citit si recitit de BFM, aduce multe scrisori într-o carte mult așteptată ”Celelalte scrisori pentru Rita” – editura Herg Benet. Se vorbește, se interpretează, se dau autografe!
Sâmbătă, 25 noiembrie, de la 12:00 Andreia Bârsan face spectacol cu invitați la Standul Radio România și tot acolo de la 13:00 Laufer Bari mixează și dă cadouri boxe wireless. Recunoști melodiile și pleci cu boxa!
Și dacă vrei să câștigi un sac cu cărți, trebuie să participi pe pagina de Facebook BucurestiFMla concursul ,,Nouă scriitori din noua generație”. Vezi prezentarea cărților din campanie pe pagina de FB București FM, răspunde la întrebare printr-un comentariu la postările de concurs și ești înscris automat la marea tragere la sorți.
Cei nouă câștigători vor fi stabiliți sâmbătă, 25 noiembrie, în cadrul emisiunii Spectacol@bucuresti.ro, iar premiile sunt acordate duminică, 26 noiembrie, de la ora 12:00, la Standul Radio România.
Evenimentul va avea loc în perioada 4 – 8 octombrie.
Pe lângă campaniile tradiționale de donare de sânge și combatere a diabetului, vor fi organizate și activități de protecție a mediului și dezvoltare personală.
Președintele Ligi Studenților din Tg. Mureș, Iuliu Gabriel Cocuz, a explicat că festivalul Medifun are și anul acesta două componente, concurs și festival:
”Anul acesta am hotărât să aducem o nouă dimensiune festivalului. Mizăm, ca de obicei, pe cele două componente, de concurs și de festival. Dar ne vom axa și pe societatea în care trăim și pe mediul înconjurător, astfel vom organiza workshopuri de dezvoltare personală. Dar mizăm și pe campaniile noastre de bază, pentru combaterea diabetului și pentru donarea de sânge. Astfel, va fi și tradiționalul concurs Medifun pe echipe, pentru studenți de la medicină și nu numai, dar și componenta aceasta socială.”
Organizatorii mizează pe prezența a cel puțin 700 de studenți de la mai multe universități din țară.
Cele patru zile vor fi animate de zece artiști naționali și internaționali, precum Fără Zahăr, DJ Sauce, The Kryptonite Sparks, Andrei Puiu, DWLS, sau Macarie b2b Erik.
Solişti vocali şi instrumentişti cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani din întreaga ţară şi din comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării sunt aşteptaţi la Timişoara în perioada 23 -25 august, la Festivalul-concurs „Iosif Sivu şi Cosmin Golban”, ediţia a XI-a.
Preselecţia va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 11:00, la Casa de Cultură Timişoara, str. Miron Costin, nr. 2.
Concursul se va desfăşura la Sala Capitol, joi, 24 august, de la ora 18:00, iar Gala laureaţilor şi spectacolul susţinut de invitaţii organizatorilor, vineri, 25 august, la aceeaşi oră.
Intrarea se face pe bază de invitaţii care se pot obţine la Casa de Cultură de luni până vineri între orele 9:00 şi 14:00.
Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra festivalului condusă de prof. Sebastian Roşca.
Înscrieri la adresa de mail: office@iosifsivu-cosmingolban.ro şi la numărul de fax 0256 23 00 11. Pentru informaţii suplimentare puteţi suna la numărul 0722 205 997, Nistor Garaş, director festival.
Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race se va desfășura în zilele de 17 și 18 Iunie 2017. Are loc cea de a 4-a ediție organizată în scop caritabil. Sunt așteptați la start peste 500 de cicliști din țară și din străinătate.
Întreaga sumă adunată la realizarea acestui eveniment va fi donate în cadrul proiectului ”Ei merită Ajutor”, inițiat deTimișoara.
Proiectul își propune sprijinul spitalului pentru modernizarea secției de Terapie Intensivă și UPU din cadrul spitalului Louis Țurcanu din Timișoara. Spitalul Louis Țurcanu este cel mai important spital de copii din vestul țării, deservind patru judete: Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad.
Cheile Nerei – cele mai lungi și spectaculoase chei din România, un loc care te îndeamnă la mișcare.
Programul evenimentului este următorul:
Vineri 16 Iunie: Inscrieri la Pensiunea Cheile Nerei intre orele 19:00 si 21:00
Sambata 17 Iunie – Mountain Bike Race 2017
8:30 – 9:30 – Inscrieri
10:45 – Start concurs Elite
10:55 – Start concurs Race
11:30 – Start proba pentru copii
16:30 – Premiere
18:00 – 23:00 – Concert & DJ
Întregul eveniment se va desfășura pe terenul de fotbal din Sasca Română.
Duminica 18 Iunie – Cheile Nerei Trail Run 2017
8:30 – 9:30 – Inscrieri
10:30 – Start Trail Run (21 km)
10:45 – Start Trail Run (12 km)
15:00 – Premiere
Despre Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race
Cheile Nerei Mountainbike race se afla la cea de-a 4a editie. Ideea acestei competitii a aparut pornind de la dorinta noastra de a promova turismul in aceasta zona cu adevarat deosebita precum si pentru a ajuta o cauza nobila si anume dotarea cu aparatura medicala a unui spital pentru copii.
Editia inaugurala din 2014 a atras un numar de 222 de concurenti din tara , precum si din strainatate (Serbia, Austria) si peste 500 de participanti la intregul eveniment.
In editia a 2-a, am dezvoltat concursul introducand si un traseu Elite (70km) , si , în ciuda faptului ca am avut condiții meteo e nefavorabile în ziua competiției, am avut peste 280 de concurenti.
Ediția a 3-a a adus un număr total de 550 de concurenți. Am introdus pe lângă cele 2 trasee de mountainbike si un traseu de alergare montana.
La această ediție a poposit și Caravana „Vacanța cu Radio România Reșița”!
Anul acesta dezvoltam din nou evenimentul, adăugând un traseu suplimentar de 21 de kilometrii de alergare montana, concurs organizat si in acest an in parteneriat cu cei de la Alergotură Timișoara, scrie sascabike.ro.
Am aflat ordinea intrării în semifinalele Eurovision Song Contest 2017! Aceasta a fost făcută publică în urmă cu puţin timp de către PBC, broadcasterul ţării gazdă din acest an, Ucraina. Producătorii spectacolului din Kiev au folosit același format ca în 2013, cu scopul de a crea un spectacol de televiziune interesant, iar momentul artistic al fiecărei ţări participante să fie bine pus în valoare. Deciziile au fost aprobate atât de către preşedintele executiv EBU, Jon Ola Sand, cât şi de și președintele Frank Dieter Freiling.
Astfel, reprezentanţii României, Ilinca Băcilă şi Alex Florea vor intra în concurs pe poziţia 6, în prima parte a semifinalei din 11 mai.
În luna ianuarie, în urma tragerii la sorţi a fost stabilită împărţirea celor 43 de ţări care vor participa la ediţia din 2017 a celei mai mari competiţii muzicale, în cele două semifinale Eurovision. La solicitarea radiodifuzorului german, ARD și în urma aprobării din partea grupului de referință (The Big Five), Germania va difuza spectacolul din Kiev și va vota în cea de-a doua semi-finală, de joi, 11 mai 2017. La cererea Elveţiei, conducerea Eurovision a aprobat ca Ţara Cantoanelor să concureze în cea de-a doua semi-finală, care va avea astfel 19 participanți, faţă de semifinala din 9 mai, care reuneşte doar 18 ţări în competiţie. În cea de-a doua semifinală se va afla şi România, iar Ilinca Băcilă şi Alex Florea vor urca pe scena din Kiev cu numărul şase.
Reamintim că ţările din grupul de referinţă şi ţara gazdă sunt direct calificate în Marea Finală, din 13 mai. Fanii Eurovision din Italia, Spania şi Marea Britanie îşi pot vota favoriţii în prima semifinală, din 9 mai, iar telespectatorii din Germania, Ucraina şi Franţa vor vota melodiile din cea de-a doua semifinală, din 11 mai.
Ordinea intrării în Prima Semifinală Eurovision 2017
Suedia
Georgia
Australia
Albania
Belgia
Muntenegru
Finlanda
Azerbaijan
Portugalia
Grecia
Polonia
Moldov
Islanda
Republica Cehă
Cipru
Armenia
Slovenia
Letonia
Ordinea intrării în Cea de-a doua Semifinală Eurovision 2017
Serbia
Austria
Rusia
FYR Macedonia
Malta
România
Olanda
Ungaria
Denemarca
Irlanda
San Marino
Croaţia
Norvegia
Elveţia
Belarus
Bulgaria
Lituania
Estonia
Israel
Vezi intregul interviu realizat de Razvan Petre si Ioana Brusten, in cadrul misiunii ” De 10 x Romania” ?
#desert #cafea #dimineata #natura #trafic #oameni #chipuri #fericire – indiferent de ce alegi sa pui dupa „#”, ai grija ca unul dintre ele sa fie #InstaCraiova!
Pasionatii de fotografie si postari pe retele sociale din Craiova pot participa la cea de-a doua editie #InstaCraiova. Evenimentul este organizat de Asociatia April HUB si le propune participantilor sa foloseasca hashtagul InstaCraiova atunci cand posteaza imaginea pe Instagram, pentru a intra automat in competitie. Cele mai sugestive imagini cu oameni, locuri, cladiri, mancaruri sau momente din Craiova vor fi expuse in luna mai, in incinta Teatrului Colibri din Craiova. Tot acolo vor fi organizate, in premiera, si InstaMeetinguri, celebre in toata lumea!
Mihai Poroh este norocosul câștigător al unei biciclete Omega Mountain Bike, prima dintre cele 7 oferite de Radio România Regional și SportPartner.ro.
Vrei sa îţi faci cel mai sănătos cadou în această primăvară?
Ascultă pe 98,3 FM si online, pe bucurestifm.ro/asculta-live/, în fiecare zi “De 10xRomânia”, trimite prin SMS răspunsul la întrebarea zilei în timpul emisiunii şi poţi câştiga și tu o bicicletă OMEGA Mountain Bike de la SportPartner.ro!