Atenţie, şoferi! Rovignetele vor fi indisponibile temporar
Publicat de Mihaela Costache,
30 septembrie 2015, 15:00 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:35
Emiterea rovignetei va fi întreruptă la noapte, pentru o perioadă de maximum 2 ore.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că acest lucru se va întâmpla începând cu 1 octombrie, ora 00.00, ca urmare a unor lucrări de mentenanţă la sistemul informatic.
Achitarea taxei pentru trecerile la podurile peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă se poate face până cel târziu la ora 24 a zilei următoare, anunţă C.N.A.D.N.R. într-un comunicat.
Corpul de control al Ministerului Transporturilor, descindere la CNADNR
Publicat de Mihaela Costache,
18 august 2015, 08:10 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:36
O informație de ultimă oră dezvăluie că Ministerul Transporturilor a declanșat un control fulger la Compania Națioanlă de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Acțiunea ar avea loc ca efect al scandalurilor care zguduie compania în ultimele zile.
Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a dispus luni, 17.08.2015, Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, efectuarea unui control
la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. În cadrul controlului va fi verificată veridicitatea informațiilor furnizate în presă în ultima perioadă.
“Ministerul își exercită dreptul și obligația de a verifica informațiile apărute în presă. În măsura în care acestea vor fi întemeiate, se vor lua măsurile necesare pentru remedierea disfuncționalităților.
De asemenea, în cazul în care se va impune, vor fi sesizate instituțiile abilitate. Consider că eventualele sesizări ar trebui făcute mai întâi la nivelul organelor de control ale companiei, ministerului, sau la nivelul altor instituții. Apariția doar în presă nu rezolvă problema și poate fi interpretată ca un gest subiectiv.
Din acest motiv, solicit ca atât în Ministerul Transporturilor, cât și în companiile din subordinea și sub autoritatea acestuia, să fie promovat dialogul ca element esențial în soluționarea conflictelor”, a declarat Ministrul Transporturilor, Iulian Matache.
Circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată joi, până la ora 20,00, pe drumurile naţionale din 5 judeţe, aflate sub avertizare de Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Potrivit aceleiaşi surse, circulaţia va fi restricţionată pe drumurile naţionale din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş Severin.
Meteorologii au prelungit până vineri atenţionarea Cod portocaliu de caniculă valabilă pentru cinci judeţe din vestul ţării. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, joi, 13 august, judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă. Aici vor fi temperaturi maxime de 37 – 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
‘În baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, este instituită interzicerea temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din judeţele afectate din zonele mai sus menţionate, cu excepţia: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatura controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole’, se spune în comunicat.
CNADNR precizează că restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere.
Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!
COMUNICAT DE PRESĂ Ref.: Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale...
Canicula impune restricţii de circulaţie în mai multe judeţe
Publicat de Mihaela Costache,
12 august 2015, 17:40 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:36
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri anunţă că, în zilele cu temperature ridicate, între orele 12:00 și 20:00, autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone nu vor putea tranzita unele drumuri naţionale şi autostrăzi.
Restricția se impune pentru zece judeţe: Timiş, Arad, Caraş-Severin, Bihor, Satu Mare, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu. Excepţie fac transporturile de persoane, animale vii şi produse perisabile, precum şi vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră.
În cei 10 ani care au trecut de la demararea lucrărilor de lărgire la 4 benzi a Şoselei de Centură, CNADNR a realizat doar 19 km între localităţile Chitila şi Voluntari, din lungimea totală de 73,9 km.
Astăzi se lucrează între A1 şi DN7 (Chitila). Lucrările ar trebuie să fie finalizate în decembrie 2015.
În schimb, între DN2 Voluntari şi A2 Bucureşti-Constanţa, contractele semnate cu constructorii au fost reziliate din cauza insolvenţei acestora.
O noua licitaţie va avea loc, probabil, în luna octombrie 2015.
Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!
COMUNICAT DE PRESĂ Ref.: Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale...
Așa estimează directorul general al Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi din România, Narcis Neaga, dacă se va reuşi finalizarea înainte de termen şi inaugurarea unor porţiuni de pe tronsonul de autostradă Lugoj – Deva.
În cazul autostrăzii Comarnic – Braşov, lucrările ar putea începe chiar de anul acesta, urmând însă ca anul viitor să se organizeze licitaţii pentru construcţia mai multor segmente din viitoarea autostradă.
Directorul general al CNADNR a mai declarat că anul acesta compania va cheltui trei sferturi din buget pentru investiţii în variante de ocolire a localităţilor, drumuri naţionale şi autostrăzi. Valoarea totală a investiţiilor planificate anul acesta anul acesta este de aproape un miliard şi jumătate de euro.
Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!
COMUNICAT DE PRESĂ Ref.: Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale...
Şoferii preferă să stea la coadă pentru a plăti taxa de la Feteşti
Publicat de Mihaela Costache,
25 iulie 2015, 15:00 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:36
Taxa pentru punctul de trecere de la Feteşti de pe A2 este plătită în continuare cash, la ghişeu, în 40 la sută din cazuri, formându-se cozi, deşi există posiblitatea plăţii în benzinării sau prin SMS, arată CNADNR.
Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), din cei 30.345.406 de lei, încasaţi ca taxă pentru punctul de trecere de la Feteşti din 30 aprilie, 12.113.708 lei (39,92%) au fost plătiţi cash, la ghişeu, 13.636.886 de lei (40%), în benzinării, şi doar 4.594.812 lei (15,14%), prin SMS.
CNADNR precizează că, astfel, punctul de trecere cu plată cash este cel mai solicitat şi se formează cozi în anumite perioade.
Compania recomandă conducătorilor auto, care merg spre litoral, să achite tariful de trecere de la staţia de taxare Feteşti prin SMS sau prin plata în benzinării.
„Îi sfătuim pe toţi şoferii să folosească aceste variante deoarece nu vor mai opri pe pod, putând trece pe benzile semnalizate cu mesajul «e-Tarif» cu o viteză de maxim 50 km/h. (…) Menţionăm că, atât pentru plata prin sms cât şi folosind plata în benzinărie, poţi trece rapid pe pod şi poţi plăti chiar şi a doua zi, până la ora 24.00″, arată CNADNR într-un comunicat.
Plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă se realizează prin intermediul achitării tarifului în benzinării sau prin SMS din 30 aprilie 2015.
Tariful poate fi achitat la staţii de distribuţie a carburanţilor enumerate pe site-ul CNADNR şi prin SMS la numărul 7577.
Dacă se optează pentru achitarea tarifului de trecere la benzinărie sau prin SMS, acesta trebuie achitat, de regulă, înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii. Tariful de trecere achitat la distribuitorii autorizaţi sau prin SMS şi care nu a fost utilizat rămâne valabil 12 luni de la data achitării.
Utilizatorii sunt rugaţi, ca la achitarea tarifului de trecere, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizaţi ai CNADNR, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora, corecţia ulterioară a unui număr de înmatriculare înscris eronat realizandu-se doar în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.
Un tarif de trecere achitat după expirarea termenului prevăzut de legislaţia în vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză, în această situaţie urmând a se încheia un proces verbal de contravenţie.
Informaţii privind achitarea tarifului de trecere se regăsesc şi pe site-ul CNADNR www.cnadnr.ro
Încă se mai formează cozi la staţia de taxare de la Feteşti. CNADNR recomandă plata prin SMS!
Publicat de Mihaela Costache,
19 iulie 2015, 08:45 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:36
În anumite intervale orare, încă se mai formează cozi la podul de la Feteşti, la punctul de trecere cu plată cash.De aceea, reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi, reamintesc şoferilor că taxa de pod se poate plăti şi prin SMS sau în benzinarii.
Ei îi sfătuiesc pe şoferi să folosească aceste variante, deoarece nu vor mai opri pe pod, putând trece pe benzile semnalizate cu mesajul ‘e-Tarif’ cu o viteza de maxim 50 km/h’.
Taxa se poate plăti şi în urmatoarele 24 de ore după trecerea prin punctul de taxare, în una din benzinăriile partenere.
„Tariful de trecere achitat la distribuitorii autorizati sau prin SMS si care nu a fost utilizat ramâne valabil 12 luni de la data achitarii”, se mentioneaza în comunicat.
Pentru plata prin SMS, se trimite la 7577 textul care contine numarul de înmatriculare si categoria tarifara corespunzatoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Ulterior, se va primi un mesaj prin care se cere sa se confirme achizitia (mesajul va contine informatii detaliate despre achizitie, inclusiv costul total.
„Pentru confirmarea achizitiei, se trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul DA, ulterior primirii mesajului de la pasul 2 în maxim 3 ore. Se va primi un mesaj de confirmare a achizitiei ce va contine seria mesajului, categoria acesteia, numarul de înmatriculare pentru care a fost emis si data la care perioada de valabilitate expira. Utilizatorul nu poate considera tariful achitat daca nu a primit mesajul de confirmare prevazut la pasul 4”, se subliniaza în comunicatul CNADNR.
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) organizează licitație pentru proiectarea și execuția sectoarelor Comarnic – Predeal și Predeal – Cristian, precum și a drumului de legătură, de pe tronsonul Comarnic-Brașov. Valoarea estimată a contractului variază între 316,69 milioane de lei și 380,03 milioane de lei, fără TVA, potrivit unui anunț de participare postat de companie pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Lungimea totală a sectorului de autostradă Comarnic — Brașov este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenție este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA.
Conform CNADNR, tronsonul de autostradă Comarnic — Brașov este împărțit în 5 sectoare. Sectoarele 1 și 5 (dinspre Comarnic, respectiv dinspre Brașov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă și drumuri de legătură) vor fi scoase la licitație, cu finanțare de la bugetul de stat.
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a anunțat, în iunie, că renunță la atribuirea contractului de concesiune pentru Autostrada Comarnic — Brașov către asocierea Vinci-Strabag-Aktor motivând că ofertantul nu a găsit fondurile necesare, iar finanțarea de la bugetul de stat ar fi afectat poziția bugetară a României.
Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!
COMUNICAT DE PRESĂ Ref.: Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale...
„Drumul rușinii”, cum a fost denumit ani de zile, are 25 de km și leagă localitățile Sercaia și Hoghiz.
Pentru repararea acestui drum a fost necesară o reclasificare a sa în drum județean, astfel ca CNADNR să-l poată reabilita cu fonduri de la Guvern, spune prefectul Brașovului, Mihai Mohaci.
Nu este vorba însă de modernizarea totală, ci de o reabilitare, care să facă practicabilă şoseaua în următorii doi ani, spune Adriana Nicula, directorul regional DRDP Braşov.
DJ 104 nu a mai avut parte de o reabilitare de mai bine de 10 ani. Praful și gropile de pe drum au dus la disperare localnicii, spune Viorel Grusea, primarul localității Comăna.
DJ 104 Şercaia-Hoghiz are 25 de km, și leagă două drumuri europene fiind singura cale de acces pentru 15 localităţi din zonă
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va demara astăzi recensământul vehiculelor şi autovehiculelor care circulă pe teritoriul României, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate. Înregistrările de trafic se desfăşoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului. CNADNR precizează că monitorizarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, iar scopul este acela de a vedea evoluţia traficului şi impactul acestuia asupra reţelei de drumuri.
Tânăra din Constanța care şi-a pierdut braţul drept în anul 2006, din cauza unui parapet pe un drum din Braşov s-a hotărât să dea din nou în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale
Constănțeanca solicită încă două milioane de lei, pentru achiziționarea unor proteze.
Cererea a fost depusă, la Tribunalul Constanța, pe 2 iulie.
Tânăra a fost despăgubită de CNADNR cu un milion de euro, în urmă cu mai puţin de o lună.
CNADNR spune că este nevoie de o revizuire a acordului de mediu iar în lipsa acestui document, şantierul nu va putea fi deschis. Realizarea unui nou studiu de mediu va amâna demararea construcției cu cel puțin un an.
Vechiul accord de mediu datează din 2007, iar între timp au apărut o serie de modificări tehnice în proiect.
Licitaţia pentru actualizarea Studiului de Evaluare a Impactului asupra mediului a fost deja lansată, iar CNADNR a stabilit ca termen de depunere a ofertelor data de 18 iunie. Valoarea estimată a contractului pentru acest Studiu este 568.863 lei fără TVA iar câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie maximum 12 luni pentru a preda documentul.
Modificările în acordul de mediu sunt necesare pentru că traseul autostrăzii a fost schimbat, trecând acum pe terenuri care au fost incluse între timp în categoria ariilor sau zonelor protejate. Noul traseu stabilit pentru Autostrada Comarnic Braşov trece prin proximitatea Parcului Naţional Bucegi şi pe lângă Situl Natura 2000 Postăvarul, drept pentru care va fi nevoie de identificarea şi evaluarea impactului asupra biodiversităţii.
Tronsonul Comarnic – Predeal al autostrăzii ar trebui să fie finalizat în 2017. Pentru acest proiect Guvernul a alocat suma de 1,122 milioane lei bani ce vor fi folosiţi pentru despăgubirile aferente exproprierilor de pe traseu.
Tonsonul Comarnic-Braşov va avea o lungime de 53,215 km de autostradă proporiu-zisă şi aproximativ 7 km de drumuri de legătură, care vor avea tot regim de autostradă, spre Sinaia, Buşteni, Predeal şi Râşnov.
Pe traseu vor fi construite 19 viaducte sau poduri, 5 pasaje peste autostradă, 15 pasaje inferioare şi aproximativ 20 de km de tuneluri. Tronsonul începe de la intersecţia între DN 1 şi DJ 101 R unde este podul dinspre Breaza şi se va termina la Cristian, asigurând și legătura spre Ghimbav şi spre DN 13, în apropierea variantei ocolitoare a muncipiului Braşov.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.