Ascultă Radio România Regional Live

bucătari

90 de echipe vor concura la festivalurile culinare din Sf.Gheorghe

90 de echipe vor concura la festivalurile culinare din Sf.Gheorghe

Publicat de adinaiftime, 29 octombrie 2017, 08:30 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:24

Aproape 90 de echipe formate din bucătari profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate s-au înscris la ediţia din acest an a Paradei Cârnaţilor şi Festivalul verzei ce vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe.
Parada cârnaţilor va avea loc sâmbătă, iar fiecare echipă înscrisă va primi câte zece kilograme de carne şi va trebui să prepare 15 metri de cârnaţi.
Organizatorii au anunţat că în cadrul acestui eveniment vor fi preparaţi cel mai subţire cârnat din ţară. dintr-o sută de kilograme de carne, cu un diametru de 13-15 milimetri, precum şi cel mai gros cârnat din ţară, cu un diametru de 60-80 milimetri.
Printre “vedetele” Paradei cârnaţilor din acest an vor fi şi preparatele din carne de vânat.
Festivalul verzei va avea loc duminică, iar participanţii vor avea libertatea de a găti orice doresc, respectând tema evenimentului.
Juriul prezidat de Tóth Endre, un maestru bucătar din Ungaria, va premia, ca în fiecare an, gustul, aspectul preparatelor, reţeta, originalitatea, decorarea meselor, costumaţia echipelor, servirea şi buna dispoziţie.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Asociaţia Unităţilor Hoteliere şi de Alimentaţie Publică, Asociaţia Judeţeană pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna şi Ordinul Cavaleresc Gastronomic “Transylvania”.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Misiuni internaționale
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

Joburi în Germania

Joburi în Germania

Publicat de adinaiftime, 2 octombrie 2017, 10:30 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:25

Locuri de muncă în domeniul hotelier-gastronomic.
Bucureștenii calificați și care doresc să lucreze în Germania, au la dispoziție 19 posturi, prin intermediul Rețelei EURES.
Salariile variază între 1.800 și 2.500 de euro brut pe lună, anunța Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă București.

Sunt disponibile posturi pentru ospătari, bucătari, recepționeri, coordonator evenimente, agent operațiuni hotel și agent servicii clienți.
Posturile sunt pentru persoanele care doresc să desfășoare o activitate sezonieră sau permanentă în Germania.
Pentru ocuparea acestor posturi se va organiza luna aceasta o selecție la Brașov.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Misiuni internaționale
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

Duel în Delta Dunării la „Serbarea Borşului Pescăresc”

Duel în Delta Dunării la „Serbarea Borşului Pescăresc”

Publicat de adinaiftime, 10 septembrie 2017, 11:10 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:25

În Delta Dunării este un adevărat duel în cadrul Serbării Borşului Pescăresc ce se desfășoară pe 9 şi 10 septembrie la Jurilovca şi Crişan.

Aici, bucătari pricepuţi se întrec în pregătirea celui mai bun borş de peşte.

La Jurilovca, organizatorii evenimentului se laudă cu un adevărat regal al tradiţiilor locale: parada costumelor tradiţionale, momente artistice reprezentative, ateliere interactive şi expoziţii de fotografie.

„Pentru eveniment noi am pregătit peste 1.300 de kilograme de pește – toate speciile de pește din Delta Dunării – și aici vorbim de caras, plătică, babușcă, crap, somn, fito, biban, știucă. De aceea și borșul de pește de Jurilovca putem să spunem că este cel mai bun pentru că se folosesc mai multe specii de pește”, a declarat Cătălin Balaban, preşedintele Asociaţiei de pescari Goloviţa.

Festivalul Borşului de Peşte de la Crişan îşi îmbie oaspeţii nu doar cu tradiţionalul borş, ci şi cu alte preparate culinare specifice.

„Primăriile locale desemnează cei mai buni bucătari care vin în cadrul festivalului nostru și pregătesc o bucătărie de sărbătoare pe care o oferă turiștilor noștri acolo. De asemenea, este important că reușește să adune pe întreg teritoriul Deltei echipe reprezentative ale tuturor etniilor și aproape tot ce înseamnă ansamblu folcloric existent în Delta Dunării, vine și se produce la noi în cadrul festivalului”, a precizat directorul evenimentului, Silviu Gheorghe.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Misiuni internaționale
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

Pe Valea Cernei vor fi pregătiți bucătari profesioniști

Publicat de adinaiftime, 5 septembrie 2017, 08:20 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:25

În toamna acestui an se va deschide în staţiunea Băile Herculane o şcoală pentru bucătari profesionişti, în cadrul unui proiect derulat de Complexele hoteliere Diana şi Afrodita, în parteneriat cu Asociaţia PRO TURISM Băile Herculane şi HORECA SCHOOL. Şcoli similare sunt deschise până în prezent la Bucureşti, Craiova, Braşov şi Timişoara, iar din acest an acestora li se va alătura şcoala din staţiunea de pe Valea Cernei.

”De la 1 noiembrie şi staţiunea Băile Herculane va beneficia de HORECA SCHOOL, ceea ce înseamnă că aici se vor putea forma viitoare generaţii de bucătari la cel mai înalt nivel. Suntem bucuroşi, pentru că astfel putem menţine ridicate standardele din Herculane atunci când vine vorba de servicii, cu atât mai mult cu cât şcoala este una prestigioasă şi a format până în acest moment peste 3.000 de bucătari şi va fi mult mai uşor accesibilă pentru cei din Caraş-Severin, Mehedinţi şi din judeţele apropiate, nu va mai fi nevoie pentru să mai meargă până în Capitală sau în marile oraşe, vor putea să vină aici!”, a declarat pentru Radio Reşiţa Laura Pătru – directorul de marketing al complexelor hoteliere Diana şi Afrodita.

Cursurile vor avea o durată de cinci luni şi sunt structurate în 720 de ore de curs. Sunt concepute pentru a învăţa practica şi arta reală de gătiţ prin teorie, tehnică, viteză şi lucru în echipă, iar orele de gastronomie sunt predate de bucătari şi chef-bucătari profesionişti. După cursuri, aceste diplome sunt autorizate ANC, astfel că după examenul final acest certificat este emis de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei şi este o diplomă recunoscută nu doar naţional, ci şi în toate ţările membre ale Uniunii Europene!, precizează Laura Pătru.

Paul-Sever Smadu

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Misiuni internaționale
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

Dejun din deșeuri alimentare pentru liderii lumii!

Dejun din deșeuri alimentare pentru liderii lumii!

Publicat de Mihaela Costache, 29 septembrie 2015, 07:20 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:35

Liderii mondiali, obișnuiți cu cele mai bune restaurante, au avut o surpriză ieri, la Organizația Națiunilor Unite (ONU): o masa concepută în întregime din ‘deșeuri’ alimentare, scrie Agerpres.

Doi bucătari au născocit un dejun făcut în întregime din alimente care ar fi trebuit aruncate la gunoi, o modalitate de a evidenția risipa incredibilă din alimentația modernă și rolul său în schimbările climatice.

Dejunul de la sediul ONU din New York a constat dintr-un hamburger vegetarian făcut din pulpă de fructe presată care, de obicei, este aruncată. Burgerul a fost însoțit de cartofi pai, creați din porumb bogat în amidon care este de obicei folosit pentru hrănirea animalelor.

Dan Barber a conceput meniul împreună cu Sam Kass, fostul bucătar al Casei Albe, care s-a aflat în prima linie a campaniei anti-obezitate „Let’s move” lansată de Michelle Obama.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Misiuni internaționale
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

Premiera la Festivalul „Ceaunul de aur”

Premiera la Festivalul „Ceaunul de aur”

Publicat de Mihaela Costache, 17 august 2015, 09:20

Moldova Nouă s-a aflat, timp de trei zile, în sărbătoare, ocazie cu care s-a desfășurat și Festivalul „Ceaunul de aur”, în cadrul căruia 16 echipe s-au întrecut în prepararea ciorbei de pește.

16 echipe au încercat anul acesta să demonstreze că rețeta lor secretă de ciorbă de pește este cea mai bună. În premieră, anul acesta a fost pregătită o ciorbă și într-un ceaun uriaș, de peste o jumătate de tonă, care mai apoi a fost împărțită turiștilor și localnicilor. S-au oferit peste 2.000 de porții, gratuit.

În cea mai mare parte, echipele participante la concursul „Ceaunul de Aur” au refuzat să dezvăluie secretele pentru reușita unei ciorbe de pește, însă, potrivit bucătarilor, cel mai mult contează dragostea cu care gătești, ingredientele folosite, precum și apa de Dunăre.

Porumbul medicament universal
Culinar miercuri, 12 august 2015, 17:30

Porumbul medicament universal

Fiert sau copt, având gust bun, porumbul poate fi consumat în această perioadă. De mai bine de 500 de ani, de când a fost adus de peste ocean a...

Porumbul medicament universal
30% din produsele lactate din România nu au nici urmă de lapte
Culinar luni, 10 august 2015, 17:20

30% din produsele lactate din România nu au nici urmă de lapte

Reprezentanții Asociației Crescătorilor de Taurine din România au demonstrat, prin analize de laborator, că o bună parte din ceea ce găsim pe...

30% din produsele lactate din România nu au nici urmă de lapte
Fantezie thailandeza
Culinar luni, 10 august 2015, 16:10

Fantezie thailandeza

Tineți post? Dacă nu știți ce să mai gătiți, noi vă propunem ca la cina din această seară să încercați un fel de mâncare special –...

Fantezie thailandeza
Condimentele care ne îmbunătățesc viața
Culinar luni, 10 august 2015, 09:30

Condimentele care ne îmbunătățesc viața

Consumul de condimente ar putea contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Potrivit unui studiu, consumul de alimente condimentate ar putea...

Condimentele care ne îmbunătățesc viața
Culinar luni, 20 iulie 2015, 08:15

Șofranul – cel mai scump condiment din lume!

Valoarea sa o depășește, pe piețele internaționale, pe cea a aurului și se datorează metodelor migăloase de recoltare. Țara cea mai...

Șofranul – cel mai scump condiment din lume!
Culinar duminică, 19 iulie 2015, 10:30

Rețetele culinare moldoveneşti au cucerit mapamondul!

Reţetele modoveneşti de plăcinte cu verdeţuri şi ou şi roşii fripte cu brânză şi usturoi au făcut înconjurul lumii. O jurnalistă de la...

Rețetele culinare moldoveneşti au cucerit mapamondul!
Culinar sâmbătă, 18 iulie 2015, 12:58

ORA FRESH Limonadă… altfel: cu castraveţi!

Pentru zilele călduroase de vară, vă propunem o reţetă rapidă şi inedită de limonadă cu castraveţi şi mentă pentru hidratare şi...

ORA FRESH Limonadă… altfel: cu castraveţi!
Culinar joi, 16 iulie 2015, 11:00

Visinele combat obezitatea. Vezi ce alte beneficii pentru sanatate mai au!

O porţie „modestă” de vişine pe zi combate cu succes obezitatea, insomnia şi reduce durerirle provocate de artrită. Aceste fructe sunt...

Visinele combat obezitatea. Vezi ce alte beneficii pentru sanatate mai au!

Bucătari din 10 ţări şi maeştrii culinari vor găti începând de astăzi bucate delicioase pentru public, în cadrul Festivalului de „Bun gust” care se va desfăşura în Piaţa Mare din Sibiu

Bucătari din 10 ţări şi maeştrii culinari vor găti începând de astăzi bucate delicioase pentru public, în cadrul Festivalului de „Bun gust” care se va desfăşura în Piaţa Mare din Sibiu

Publicat de Stefania Grigore, 24 iulie 2014, 09:13

Până duminică, pe scena festivalului va urca şi consulul Germaniei la Sibiu, Judith Urban, care va găti o salată de cartofi a la Pfaltz.
Bucătăriile vor fi deschise zilnic, între orele 10-23.00 şi vor fi amenajate peste 1.000 de locuri pentru cei dornici să încerce preparatele. Vor fi organizate mai multe concursuri pentru public: curăţarea unui măr astfel încât să rezulte cea mai lungă fâşie de coajă, curăţarea unor legume în cel mai scurt timp şi recunoaşterea celor mai multe ingrediente dintr-un anumit preparat.

În Piaţa Mare va fi construit şi un bar, unde se vor prepara cocktailuri ale celor mai cunoscute plaje din lume. Fiecare seară se va încheia cu concerte susţinute de muzicieni români şi străini.
Festivalul de la Sibiu este organizat de Asociaţia de Bun Gust şi este cofinanţat de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!
Cultură marți, 25 august 2020, 14:58

Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!

Andreea Lichi este o tânără de 20 ani, pentru care viața înseamnă numeroase provocări și încercări. De 6 ani, din cauza unui accident...

Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!
Comunicat de Presă – Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2020!
Cultură marți, 25 august 2020, 14:30

Comunicat de Presă – Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2020!

Comunicat de Presă Festivalul Hermannstadt Fest! Festivalul Internaţional „HERMANNSTADTFEST”! Ediţia a VIII-a – 2-4 septembrie...

Comunicat de Presă – Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2020!
Update la Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR – Ediție specială 2020 – Creație on-line!
Cultură miercuri, 19 august 2020, 08:40

Update la Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR – Ediție specială 2020 – Creație on-line!

Comunicat de Presă Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR! Acum 20 de ani, doi compozitori AUREL MANOLACHE și DUMITRU...

Update la Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR – Ediție specială 2020 – Creație on-line!
DSC_0789.Festivalul national CRIZANTEMA DE AUR.foto by Bogdan Dragomir
Cultură miercuri, 29 aprilie 2020, 13:56

Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!

COMUNICAT DE PRESĂ   Ref.: Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale...

Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!
Cultură vineri, 4 octombrie 2019, 10:08

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 52-a, 2019, cu tema „Comori ale Romanţei – patrimoniul poetic şi satul românesc”

COMUNICAT DE PRESĂ Vă facem cunoscut că, în perioada 17-19 octombrie 2019, se va desfăşura în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei...

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 52-a, 2019, cu tema „Comori ale Romanţei – patrimoniul poetic şi satul românesc”
Cultură miercuri, 21 august 2019, 12:13

Enigme pe portativ – o culegere de rebusuri muzicale realizată de Alexandra Veronica Stroe!

Am primit o carte în dar, la Radio, mi-a plăcut foarte mult ideea și realizarea acestui proiect! Felicitări, Alexandra Veronica Stroe și...

Enigme pe portativ – o culegere de rebusuri muzicale realizată de Alexandra Veronica Stroe!
Cultură marți, 28 mai 2019, 12:26

Preselecții pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 52-a!

COMUNICAT DE PRESĂ Vă facem cunoscut că în perioada 17-19 octombrie 2019 se va desfășura în municipiul Târgoviște cea de-a 52-a ediție a...

Preselecții pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 52-a!
Cultură miercuri, 27 martie 2019, 11:16

S-a redeschis drumul către Sarmizegetusa Regia

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au verificat modul în care au fost executate lucrările de reparaţii şi au decis că acesta...

S-a redeschis drumul către Sarmizegetusa Regia