Rețeaua Radio România Regional

Rețeaua Radio România Regional

Posturile publice regionale de radio alcatuiesc o retea care acopera cu programe întreg teritoriul tarii.

Ca parte integranta a Societatii Române de Radiodifuziune – Posturile Regionale, unitati media cu traditie si prestigiu, lideri de audienta si aflate în topul credibilitatii se regasesc, potrivit legii, într-o structura organizatorica proprie, supla care asigura o coordonare unitara, operativa, specifica.

Politica editoriala a studiourilor regionale este definita de statutul posturilor publice, grilele de program fiind instrumente practice de proiectare si realizare a întregii strategii editoriale.

Prin programele lor, studiourile regionale sunt deschise spre actualitatea din zonele acoperite cu emisiuni, fiind personalizate prin sunet propriu, prin grile de program specifice inspirate din realitatile comunitatilor urbane si rurale în slujba carora se afla.

Reteaua include studiourile teritoriale: Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Resita, Târgu Mures si Timisoara

Aceste posturi nu sunt simple redactii, ci unitati media complexe, cu departamente editoriale (actualitati, cultural, divertisment etc), dar si cu compartimente tehnice, economice, administrative.

Putem aprecia ca fiecare studio regional este o miniradiodifuziune organizata functional în vederea realizarii obiectului specific de activitate.

Desi nu au personalitate juridica, studiourilor regionale li se acorda, prin lege împuterniciri de reprezentare în domeniile tehnic, economic, comercial, administrativ, financiar si juridic.

Unitati media cu traditie si prestigiu, lideri de audienta în zona lor de acoperire, posturile regionale de radio s-au impus în constiinta ascultatorilor prin politica lor editoriala, inspirata din realitatile locale, din viata comunitatilor urbane si rurale, din actualitatea zonelor pe care le acopera cu programe. Astfel, potrivit datelor Studiului National de Audienta, studiourile s-au situat în 2014 pe primul loc in mediul rural si in primele 3 posturi de radio la nivel national (urban+rural) inregistrand peste 1.5 milioane de ascultatori in fiecare zi.

Reteaua include studiourile regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Resita, Târgu Mures si Timisoara. Acestea sunt unitati media complexe, cu compartimente editoriale (actualitati, cultural, divertisment etc.), tehnice, economice si administrative.