Colectia de Jazz

Colectia de Jazz

titlu

 

logo prix europa2013Colectia de Jazz este la Radio Romania o emisiune de autor care s-a situat, in 2013, in topul celor mai bune 20 de emisiuni muzicale ale „European Broadcasting Union” (EBU), cu ocazia competitiei organizate de Uniunea Europeana de Radio si TV, PRIX EUROPA. Colectia de Jazz a fost singura emisiune de jazz intrata in acest top, alaturi de emisiuni din Marea Britanie, Germania, Norvegia, Rusia, Elvetia, Suedia, Islanda, s.a., dedicate muzicii clasice, etno, rock, pop, fusion, electronic. Dupa includerea in acest top radiofonic, fragmente din emisiunea Colectia de Jazz selectata in concurs au intrat intr-o coproductie BBC, prezentata la gala Prix Europa de catre echipa emisiunii „Between the Ears”.


Colectia de Jazz a debutat în anul 2000, la Radio Romania Muzical. Emisiunea este conceputa, realizata si prezentata de Daniela Nicolae, pianista de jazz, medic si jurnalist la Radio Romania. Dupa 13 ani de difuzare neintrerupta, in fiecare sambata si duminica, la Radio Romania Muzical, emisiunea isi continua difuzarea pe posturile Radio Romania Regional: la Radio Cluj in fiecare marti de la ora 23.00 si la Radio Targu-Mures, in fiecare joi, tot de la ora 23.00. Cateva editii ale emisiunii au fost preluate si de catre Radio Iasi.

Ce puteti gasi in Colectia de Jazz:

  • momente importante ale istoriei jazzului – de la dixieland la cool, de la swing la be-bop, de la funk la etno, prezentari ale celor mai importante stiluri din jazz, dar si portrete de interpreti, sub titlul legendele jazzului, sau albume de referinta;
  • jazzul contemporan – prezentarea unor evenimente importante: festivaluri, concerte, lansari de discuri;
  • jazz in Romania – interviuri, prezentari ale marilor muzicieni de la noi, in concerte sau cu inregistrari de studio, emisiuni „in memoriam” despre cei mai valorosi jazzmeni romani.

Ne gasiti si pe facebook:

http://www.facebook.com/ColectiaDeJazz

http://www.facebook.com/daniela.nicolae

sau in arhiva emisiunilor on-line la Radio Romania Muzical – Colectia de Jazz:

Suntem bucurosi sa împartasim cu voi dragostea pentru jazz. Iar daca informatiile prezentate în emisiunile noastre va stimuleaza si va stârnesc curiozitatea de a afla mai mult, nu ezitati sa ne scrieti, sa puneti întrebari. Noi suntem gata sa va raspundem.

Contact: colectiadejazz@srr.ro