Un elev de 14 ani, de la o școală gimnazială din municipiul Constanța, a fost atacat, miercuri, cu un cuțit, fiind înțepat în coapsă, de către un coleg de clasă, în timpul pauzei.

„Astăzi, în jurul orei 10:15, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 5 au fost implicaţi într-un conflict. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că un minor, de 14 ani, în urma unui conflict mai vechi, a fost agresat, fiind înţepat cu un obiect tăietor înţepător, în coapsa piciorului drept, de către un alt coleg de clasă, în vârstă de 14 ani, în timp ce se aflau în pauză, pe holul şcolii”, a transmis IPJ.

Minorul rănit a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spital, iar în urma controalelor medicale care au arătat că nu i-a fost pusă viaţa în pericol, acesta nu a fost internat.

A fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

„Cuţitul respectiv era de mici dimensiuni, era ascuns în buzunarul hainei, iar legea nu permite să percheziţionăm elevii. Nu avea nimeni cum să realizeze, cum să preîntâmpine …, mai ales că în cursul zilei de ieri nu a existat nicio altercaţie între cei doi, elevul agresor a fost la primele două ore, a stat liniştit şi pe urmă, pur şi simplu, l-a aşteptat la intrarea în şcoală. E un antreu, exact unde se află uşa de acces, acolo s-a întâmplat evenimentul”, a afirmat reprezentantul ISJ Constanţa.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a demarat o anchetă în acest caz la Şcoala Gimnazială nr. 5 „Nicolae Iorga”.