Sursa foto: Andra Radu

Festivalul Internațional Mozart, care se desfășoară la Cluj, în perioada 15-22 noiembrie, va avea, în acest an, în premieră, un concurs dedicat pianului.

„Anul acesta, în centrul celui de-al 29-lea Festival Internațional Mozart este, în premieră, pianul. Vom avea concursul de interpretare, la care sunt înscriși patru muzicieni din țară și străinătate, din Cluj, Augsburg, Viena și Paris. Concursul a constituit de-a lungul timpului prima șansă de afirmare pentru tinerii muzicieni, mulți dintre laureații acestui concurs fiind astăzi prezențe constante pe scenele naționale și internaționale. De asemenea, vom avea două concerte în parteneriat cu Filarmonica de Stat Transilvania și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Primul concert va fi susținut de Denis Pascal, profesor de pian la Conservatorul din Paris, care este și președintele juriului. Dirijor va fi Serghei Simakov și sper că va fi un concert fenomenal. În închidere, vom avea un concert al pianistului francez Christophe Alvarez, dirijat de Elisabeth Askren”, a declarat, într-o conferință de presă, președintele Societăţii Române Mozart, Silvia Sbârciu.

Premiul I va fi recompensat cu 4.000 de lei.

Printre altele, în cadrul festivalului va fi organizată și conferința Leopold Mozart 300, tatăl compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, și va fi proiectat filmul „Amadeus”.