Sursa foto: http://www.radiocluj.ro/

În Satu Mare, jucăriile și jocurile din plastic și metal pot fi înlocuite acum cu unele realizate din lemn.

Cu o finanțare nerambursabilă obținută anul trecut în cadrul programului Start Up Nation, Daniela Christian, fost cadru didactic, a înființat un atelier și a decis să se dedice realizării acestor jucării.

„Mereu am avut înclinație pentru copii și pentru ceea ce i-ar putea ajuta să se dezvolte și să crească frumos. Am fost stimulată să fiu creativă de cei doi fii ai mei și așa am ajuns la crearea jucăriilor și jocurilor din lemn. De ce jucării și jocuri din lemn? Pentru că sunt ecologice, sunt vopsite cu vopsea de apă care nu este toxică pentru copii, și sunt mai rezistente decât acelea din plastic”, spune Daniela Christian.

Ea nu se limitează doar la a crea jocuri și jucării, ci dorește ca acestea să stimuleze imaginația copiilor, și să le dezvolte creativitatea.

„Doresc ca fiecare jucărie realizată din lemn, să stimuleze creativitatea copiilor. La cerere, toate jucăriile pot fi personalizate și pot fi un cadou de care orice copil s-ar bucura”, continuă Daniela Christian.

Ea știe că pentru a îndrăgi un obiect sau o jucărie diferite de cele din magazine, copiii trebuie stimulați să participe la realizarea acestora. Astfel a apărut și inițiativa unui atelier de bricolaj, unde copiii de la școlile și grădinițele din Satu Mare pot să dea frâu liber imaginației și creativității.

„Am încercat să vin cu ceva nou în Satu Mare și am înființat atelierul de bricolaj Dăm viață jucăriilor din lemn. Prin activitățile pe care le organizăm în cadrul atelierului, copiii sunt ajutați să se apropie mai mult de jucăriile din lemn. Ei le șlefuiesc, le vopsesc, contribuie la personalizarea acestora, le înfrumusețează cu diferite accesorii. Copiii care au fost deja la atelier au îndrăgit jucăriile pentru că au văzut cum acestea au prins viață sub mânuțele lor”, explică Daniela Christian.

Tot din lemn, aici sunt realizate diferite obiecte decorative pentru cei ce își doresc ceva inedit și spectaculos pentru diverse evenimente.