Se împlinesc 91 de ani de la inaugurarea postului naţional de radio din România. În data de 1 noiembrie 1928, la ora 17:00, era difuzată în eter prima emisiune a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică din România, cu anunţul: „Alo, alo, aici Radio Bucureşti”.

Primele cuvinte au fost rostite de preşedintele Societăţii, Dragomir Hurmuzescu, ctitorul radiofoniei româneşti, după care a urmat un recital de versuri compuse de Horia Furtună, în care Radioul românesc era definit ca „Un suflet nou”.

La început, Radio Bucureşti (cum era cunoscută Societatea) avea emisiuni doar câteva ore pe zi, în program figurând ştiri, muzică de dans şi clasică, buletine meteorologice. Treptat au apărut şi primele emisiuni complexe.

Cu această ocazie, la Sala Radio va avea loc, în această seară, un concert susţinut de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu. De asemenea, în foaierul Sălii Radio, poate fi vizitată, până la data de 5 noiembrie, expoziţia „Afganistan: Chipuri ale războiului”, a corespondentului RRA Ilie Pintea.

Între orele 10:00 și 12:00, toate posturile Radio România se unesc într-o emisiune comună, dedicată împlinirii a 91 de ani de radio.

La mulţi ani, Radio România!