Sursa foto: Radio Brasov

Zidul Mănăstirii Franciscane Sfântul Ioan, ce mărginește Piațeta Sfântul Ioan, se pregătește să spună din nou o poveste. De această dată pe partea superioară a calcanului.

Vorbim despre proiectul „Artă și poveste murală”, în care ONG-uri brașovene, Mănăstirea franciscană și autoritatea publică locală au colaborat pentru a renova și înfrumuseța un zid lăsat în paragină.

Proiectul a început în 2017, iar atunci, pe aproximativ 150 de metri pătrați, a fost pictată o grafică a celor șapte bresle ale Brașovului de odinioară, de către Lucian Sandu Milea.

Acum, pe un alt segment de perete, au fost invitați alți doi artiști să picteze două povești ce se întrepătrund. Este vorba despre Alexandru Baciu și Irlo, care tocmai ce au terminat cea mai mare lucrare murală din țară, la Timișoara.

Cei doi artiști au avut mână liberă să creeze ceea ce au considerat oportun pentru un astfel de spațiu de expunere, cu mici modificări față de schița inițială. Lucrarea de renovare, în special, este un vis mai vechi al reprezentanților mănăstirii de a repara zidul.