Sursa foto: http://www.radiocluj.ro

Cluj-Napoca va fi primul oraș din România care ar urma să aibă, de anul viitor, autobuze fără șofer, a spus luni, 21 octombrie, primarul Emil Boc.

„Am declanșat un proiect pilot la Cluj, care înseamnă confirmarea brandului de oraș al inovării, inteligenței artificiale, al dezvoltării, cercetării și IT-ului, și cu această dimensiune pragmatică referitoare la punerea în circulație, cu titlu experimental, a unui autobuz autonom, fără șofer, după modelul celor care există în marile orașe europene.

Acest autobuz va deservi ca arie de circulație zona centrală, pentru a arăta că acest oraș susține dimensiunea modernă, susține inovarea și inteligența artificială, pe care nu o vom putea evita. Va fi un mijloc de mobilitate a viitorului acest transport autonom și sper ca anul viitor să îl vedem pe străzile Clujului”, a declarat primarul Emil Boc.

El a adăugat că proiectul pilot va fi pus în practică în colaborare cu UTCN.

„Cluj-Napoca își dorește să dea, încă o dată, tonul în România în ceea ce privește transportul public, după ce a fost primul oraș care a introdus în circulație autobuzele electrice”, a menționat Emil Boc.