Comunicat de Presă

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat sâmbătă, 19 octombrie, ora 11.00, la Techirghiol, cea de a XIV-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească.

Evenimentul a fost organizat de comisia de femei a U.D.T.R şi a fost găzduit  Admir, situată pe malul lacului Techirghiol.

În cadrul festivalului, cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească, din Dobrogea, au intrat în competiţie într-un concurs cu premii oferite de organizatori. Potrivit declaraţiei preşedintei comisiei de femei, Filiz Ismail, „vor fi premiate cele mai gustoase măncăruri tradiţionale turceşti şi delicii orientale pregătite la filialele U.D.T.R din: Medgidia, Tulcea, Bucureşti, Brăila, Cernavoda, Hârşova, Cumpăna, Lazu, Amzacea, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Eforie, Măcin, Babadag, şi Fântâna Mare. Preparate culinare specifice insulei Ada Kaleh vor fi expuse de membrii filialei ce poartă numele vechii insule scufundate.”

Concursul a cuprins trei secţiuni: mâncare tradiţională, patiserie şi dulciuri. În cadrul festivalului a avut loc un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti susţinut de ansamblul folcloric „Delikanlılar”.

La eveniment au participat: preşedintele U.D.T.R, Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti, precum şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

Biroul de Presă UDTR