Comunicat de Presă

 Uniunea Democrată Turcă din România, filiala Techirghiol, a organizat în premieră, Festivalul Sarayliei, sâmbătă, 12 octombrie, ora 11.00, pe faleza din Techirghiol. Festivalul ea fost organizat în parteneriat cu Primăria Techirghiol şi le-a reunit pe cele mai pricepute doamne în prepararea deliciosului desert turcesc, saraylia, din comunitatea turcă din localitate. Doamnele care au expus cele mai gustoase şi aspectuoase saraylii au primit premii din partea UDTR.

Preşedintele UDTR a declarat: „ UDTR organizează pentru prima dată un festival al Sarayliei, la Techirghiol, localitate dobrogeană unde trăieşte o veche comunitate de etnici turci. Ca în fiecare comunitate de turci, şi la Techirghiol, bucătăria turcească este ridicată la rang de artă, iar saraylia este un desert tradiţional care se prepară după o reţetă transmisă din generaţie în generaţie. Festivalul Sarayliei prefaţează cea de a XIV-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească, care se va desfăşura peste o săptămână, tot la Techirghiol.”

În cadrul festivalului a avut loc un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti susţinut de ansamblul folcloric „Sureya” din Techirghiol.

La eveniment au participat: preşedintele UDTR, Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subprefectul Şenol Ali şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Sulhi Turan.

Biroul de Presă UDTR