Societatea Română de Radiodifuziune, prin intermediul echipei „Gaudeamus” și Radio Iași, vă invită la un spectacol în care protagoniștii sunt profesioniști ai cărții, autori, critici literari și traducători, editori, tipografi, ilustratori, distribuitori de carte, librari…

În perioada 2-6 octombrie, în cuprinsul Târgului de Carte „Gaudeamus”, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în „Piața Unirii” din Iași, sunt prezente edituri din întreaga Românie, care expun acte livrești de conștiință pentru toate vârstele și gusturile, ficțiune contemporană, memorii și jurnale, biografii, volume de poezie, artă, gastronomie, timp liber, studii academice și de specialitate în diferite domenii.

Sursa foto: http://www.radioiasi.ro

Ediţia de la Iaşi a Târgului de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, este o premieră.

„Sunt convinsă că toți cei care vor ajunge în perioada 2-6 Octombrie la Târgul Gaudeamus Radio România din Piața Unirii din Iași vor pleca mulțumiți de acolo. Cifrele preliminare, numărul de participanți /…/ eu sper o ediție de succes, cel puțin ca prim pas aici, în Iași. E un oraș cu o tradiție îndelungată culturală, o tradiție foarte bogată care merită evenimente de calibru”, a afirmat Cornelia Chifor, coordonator al Târgului de carte Gaudeamus.

Președintele de onoare al primei ediții a Târgului Gaudeamus Iași este profesorul Alexandru Călinescu, istoric literar, critic literar și publicist.

„E minunat pentru Iași că în sfârșit Gaudeamus ajunge la noi în oraș, era normal să ajungă într-un oraș universitar de tradiția și de talia Iașului. Pentru o săptămână, Iașiul devine o capitală a cărții, ceea ce este extraordinar”, a subliniat Alexandru Călinescu.