Un studiu realizat în Marea Britanie a constatat că oamenii consumă prea mult calorii suplimentare la serviciu. Experții recomandă evitarea anumitor produse la locul de muncă, pentru a nu acumula kilograme în plus.

Pe primul loc în acest top „periculos” se află biscuiții, deoarece rareori ne putem limita la o singură gustare de acest fel. Biscuiții conțin grăsimi vegetale, zahăr și făină albă, care pot afecta silueta.

Persoanele care beau mai multe cafele pe zi ar trebui să știe că o ceașcă de cafea cu lapte adăugat poate conține între 80 și 100 de calorii. Experții recomandă doar cafeaua neagră, fără zahăr sau lapte ori înlocuirea acesteia cu un ceai din plante.

Ciocolata este o altă gustare cu urmări asupra siluetei. Astfel, este de preferat ciocolata neagră cu un conținut ridicat de cacao, însă și aceasta cu măsură.

Este binecunoscut faptul că un pumn de nuci și fructe uscate oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, nucile sunt bogate în grăsimi și adesea la procesul de prelucrare a fructelor uscate se adaugă zahăr.

O singură felie de tort consumată cu ocazia aniversărilor unor colegi poate conține între 300 și 400 de calorii, echivalentul unei farfurii de paste sau al unei porții de pui cu orez și legume.