Sursa foto: Andra Radu

Mâinile noastre muncesc în rând cu noi, fiind instrumentul nostru principal de muncă în multe activități.

Pielea acestora este aproape la fel de sensibilă ca pielea feţei. În plus, este mult mai stresată, pe măsură ce ne folosim în mod constant mâinile. Astfel, este de înțeles de ce este nevoie de o hidratare corectă a mâinilor.

Hidratare permanentă

Foloseşte creme, balsamuri sau uleiuri vegetale, produsul cel mai potrivit pentru tine, dar nu uita să-l foloseşti frecvent. Cele mai bune tratamente pentru mâini au la bază ulei de măsline, unt de shea sau nuci macadamia.

Protejează-le

Dacă faci o plimbare cu bicicleta sau dacă temperaturile sunt foarte scăzute, foloseşte mănuşi din lână sau din piele. Protejează-ţi mâinile chiar şi atunci când faci mici treburi casnice.

Foloseşte un săpun blând

Săpunul potrivit este unul neutru, adică cel ce respectă pH-ul pielii şi este antialergenic. Foarte important când îţi speli mâinile, ca apa să fie caldă, niciodată fierbinte.

Usucă-ţi bine mâinile

Nu freca mâinile cu prosopul după ce le speli, pur şi simplu tamponează-le. Nu ieşi în frig, până când mâinile nu sunt uscate, deoarece, în contact cu aerul rece, pielea umedă este mai expusă crăpării.

Hrăneşte-ţi mâinile

Înainte de a dormi, ca un ultim gest, hidratantul este trecut peste dosul mâinilor (nu în palme). Un secret greu dezvăluit de cei ce-l cunosc, perfect pentru a preveni petele. Tot ce trebuie să faci este să îți freci uşor partea exterioară a mâinilor, una împotriva celeilalte.

Grijă specială

În cazul în care mâinile sunt crăpate, apelează la un tratament mai intens: aplică mai multă cremă şi poartă mănuşi de bumbac peste noapte.