Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului „Zilele Palatului Cultural” se va desfășura la Reșița în intervalul 12 – 15 septembrie 2019.

Preşedintele Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, Nicolae Plujar, însoţit de vicepreşedintele, Aurică Ion Borobar, au prezentat programul acestei ediţii, într-o conferință de presă.

Ciclul de manifestări va debuta la Palatul Cultural joi, 12 septembrie la ora 11:00, cu o Masă Rotundă – „Centenarul bănăţean 100 de ani de la intrarea trupelor române în Banat”, şi va continua de la ora 18:00 cu o expoziţie de fotografie In Memoriam N.D. Vlădulescu, semnată de Matei Mircioane, un spectacol de muzică şi poezie în amintirea regretatului om de cultură cărăşean, un recital de muzică folk, iar prima seară se va încheia cu un concert de muzică corală.

Cea de-a două seară a evenimentului cultural va debuta la ora 19:00 pe scena Palatului Cultural cu un spectacol folcloric al Ansamblului „Bârzava” alături de soliştii vocali Camelia Ceocu şi Nicolae Duţ, şi al Ansamblului „Semenicul” alături de „Virtuozii Semenicului”, conduşi de Petrică Viţa şi soliştii Ramona Viţa, Denisa Tanigoi şi Antonia Franţ.

Sâmbătă, de la ora 17:00 pe scena Palatului Cultural, vor evolua Fanfarele Societăţilor Culturale „Mihai Eminescu” din Coştei, „Ion Bălan” din Iablanca, „George Coşbuc” din Voievodinţi şi „rogresul” din Vlaicovăţ, alături de grupul vocal şi de dansuri al Societăţii Culturale „Mihai Eminescu” din Coştei.

Pe scenă vor evolua şi Ansamblul folcloric „Datina Cărăşană” al Sindicatului din învăţământul Preuniversitar Caraş-Severin în coregrafia lui Ion Ghiaur şi a Icăi Laţcu, cu soliştii vocali Nina Cozîltea şi Ştefan Isac, precum şi Fanfarele „Doinitorii Caraşului” din Mercina şi „Chera Ilie Iucu” din Lăpuşnicul Mare.

Maratonul cultural se va încheia duminică, 15 septembrie în Centrul Civic al municipiului Reşiţa când, de la ora 19:00, Timişoara Big Band a Orchestrei filarmonicii va susţine un concert extraordinar.

Toate evenimentele se vor desfăşura conform programului, existând varianta de rezervă, pentru cele planificate în aer liber să se desfăşoare în Palatul Cultural, în caz de condiţii climatice nefavorabile!