Sursa foto: Andra Radu

Valoarea voucherelor de vacanță ar putea crește, dacă vor fi folosite în extrasezon. Mai exact, cei care vor merge în concediu primăvara și toamna vor primi 2.080 de lei.

Valoarea actuală a voucherelor de vacanță este de 1450 de lei.

”Avem o idee legată de voucherele de vacanţă, în extrasezon. Ştiţi că noi astăzi dăm 1.450 lei pentru sezon şi am spus să verificăm dacă operatorii de turism ar dori, desigur şi cei care beneficiază de aceste facilităţi, şi de extindere a sezonului, să spunem aşa, şi să alocăm 2.080 lei. Este o discuţie în derulare”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Motivul? Evitarea aglomerației.

Măsura ar veni ca o gură de oxigen pentru proprietarii de hoteluri și pensiuni, care ar avea turiști tot anul. Propunerea va fi discutată cu patronatele din domeniu și ar putea fi aplicată de anul viitor.

Bogdan Trif, ministrul de resort, a susținut că măsura distribuirii noilor tichete va putea fi prelungită până în anul 2020.

„Ne dorim ca voucherele să se dea pe card, pentru că vrem să fim și mai ecologiști și să nu risipim în mod inutil hârtia”, a declarat Bogdan Trif.