Sursa foto: Andra Radu

Menta era o plantă îndrăgită încă din Antichitate datorită aromei sale, precum și a gustului și proprietăților medicinale. Astfel, menta a fost folosită în medicină, cosmetică, aromaterapie, dar și în alimentație.

De asemenea are una dintre cele mai mari capacități antioxidante.

Beneficiile miraculoase ale consumului de mentă:

Alergii: Planta de menta continue un antioxidant cunoscut sub numele de acid rozmarinic, care a fost studiat pentru eficacitatea sa în ameliorarea simptomelor alergiilor sezoniere.

Răcelile comune: Menta conține mentol, care este un decongestionant natural, care ajuta la ruperea flegmei și a mucusului. Menta poate fi eficienta și când este combinata cu ceaiul pentru alinarea durerilor de gat.

Indigestie: Menta este o planta calmanta și liniștitoare, care a fost folosita mult timp în tratarea tulburărilor gastrice și a indigestiei. Menta accelerează și ușurează digestia.

Sindromul de colon iritabil: Uleiul de mentă s-a dovedit a fi eficient și în tratarea durerilor abdominale și a disconfortului asociat cu sindromul de colon iritabil.

Piele: Atunci când este prezenta în uleiuri, unguente sau loțiuni, menta are efectul de a calma și a răci pielea afectata de mușcături de insecte, erupții cutanate sau alte reacții.