Sursa foto: Andra Radu

A 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia (Mostra) va avea loc în perioada 28 august – 7 septembrie.

Documentarul „Colectiv”, al lui Alexander Nanău, figurează pe lista filmelor ce vor fi proiectate în afara competiţiei, conform site-ului festivalului.

În competiţia oficială, pentru câştigarea celui mai râvnit trofeu al festivalului, Leul de Aur, se vor afla 21 de filme, printre care extrem de anticipatul „Joker”, cu Joaquin Phoenix în rolul rivalului lui Batman, odiseea spaţială „Ad Astra”, semnată de James Gray, cu Brad Pitt în rolul astronautului Roy McBride, sau thrillerul financiar ‘The Laundromat’, de Steven Soderbergh, despre scandalul Panama Papers, cu o distribuţie în care îi regăsim pe Meryl Streep, Gary Oldman şi Antonio Banderas.

Printre alte filme prezente în competiţia oficială se remarcă „The Truth”, de Hirokazu Koreeda, în premieră şi în deschiderea festivalului, ultimul film semnat de Roman Polanski, despre afacerea Dreyfus ( „J’accuse”), sau comedia „Marriage Story”, de Noah Baumbach, cu Scarlett Johansson şi Adam Driver în rolurile principale.

Cineasta argentiniană Lucrecia Martel va fi preşedinta juriului internaţional la cea de-a 76-a ediţie a Mostra.

În afara competiţiei, sunt aşteptate cu interes filme precum „Adults in the Room” sau drama shakesperiană „The King”.

În aceeaşi categorie regăsim şi două seriale: „Zero Zero Zero” şi „The New Pope”.

Robert De Niro, Brad Pitt, Kristen Stewart, Scarlett Johansson şi Catherine Deneuve se vor afla printre vedetele invitate la festival.