Sursa foto: Victor Mihalache

Programul Rabla este disponibil din nou, de astăzi. Persoanele fizice care vor să-și schimbe mașina veche cu una nouă au la dispoziție 20 de mii de vouchere.

Fondurile alocate acestui program au fost suplimentate la rectificarea bugetară.
De la ora 10:00, cei interesați pot merge la producătorii validați pentru înscrierea în program.

Cuantumul primei de casare pentru Programul ”Rabla Clasic” este de 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat, mai vechi de opt ani, dat spre casare şi se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g de CO2/km, în regim de funcţionare mixt.

De asemenea, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g de CO2/km şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare, ajungându-se astfel la acordarea unei finanţări în cuantum de 9.200 lei

Până în prezent, prin Programul Rabla, au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi. În schimb, au fost achiziţionate peste 300.000 de maşini noi, care poluează mai puţin.

Potrivit Ministerului Mediului, numărul primelor de casare din 2019 va depăși numărul primelor de casare acordate până acum, în cei 16 ani de când se derulează acest program.