Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Sancțiuni mai dure pentru șoferii care folosesc telefonul mobil în timpul mersului. Măsurile au fost adoptate ieri de Guvern.

Șoferii pot fi penalizați nu doar pentru vorbit la telefon, ci și dacă sunt surprinși ținându-l în mână. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului.

Guvernul modifică, astfel, Codul Rutier pentru a preveni ”live-ul la volan”, care a provocat în ultima perioadă accidente rutiere extrem de grave.

Vor fi sancționați cu amendă și conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere.

În plus, șoferul care încalcă o regulă de circulație în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Noile reglementări vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, perioadă în care Poliția Rutieră va desfășura acțiuni de informare.

Ultimul accident produs de un șofer băut, care transmitea live pe Facebook, s-a petrecut duminică, în județul Tulcea. Doi oameni, un copil de 3 ani și o femeie în vârstă de 79 de ani, au fost uciși după ce mașina a intrat peste ei în curte.