Uniunea Democrată Turcă din România a derulat  în perioada 21-27 iulie 2019, proiectul, „Rolul religiei în promovarea valorilor identitare a etnicilor turci”, la Istanbul, în Republica Turcia. Proiectul a fost organizat de comisia de religie a UDTR şi a reunit membri cu studii superioare, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, de la filialele UDTR din: Constanţa, Bucureşti, Brăila, Cumpăna, Lazu, Mangalia, Valu lui Traian, Cobadin, Medgidia, Techirghiol şi Cernavoda.

În cadrul proiectulului, tinerii au avut posibilitatea să se reculeagă şi să se roage  în geamiile „Sultanahmet”, „Fatih”, „ Sultan Mihrimah” şi „Eyyup” şi să viziteze obiective istorice şi turistice precum: Muzeul „Hamam Turcesc” al Universităţii „Bayazid al II-lea”, Turnul Galata, Büyükada, Aya Sofia şi Piaţa Taksim. Alături de participanţii la proiect s-a aflat şi preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman.

Proiectul , „Rolul religiei în promovarea valorilor identitare a etnicilor turci” se înscrie în seria de programe organizate de UDTR cu scopul de a-i apropia pe membrii comunităţii turce din Dobrogea de valorile religiei islamice dar şi de a cunoaşte îndeaproape istoria şi civilizaţia turcă. Este de datoria noastră ca prin acest gen de proiecte să promovăm în rândul membrilor comunităţii noastre islamul moderat, specific etnicilor turci dobrogeni şi valorile sale morale care îndeamnă la pace, toleranţă, respect şi iubire”, a declarat preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman.

Proiectul a fost organizat şi coordonat de vicepreşedinta comisiei de religie, prof. Firdes Musledin.

Biroul de Presă UDTR