De astăzi până pe 2 august, 30 de copii cu deficiențe de vedere și 30 de piloți de biciclete tandem pedalează, împreună, la baza sportivă a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Este vorba despre o tabără de paraciclism, Tandem BikeFland, care începe la Izvorani.

Cursurile de pregătire vor fi susținute de șase instructori sportivi. Se vor desfășura zilnic doua antrenamente pe bicicletele tandem, un antrenament pe pista de atletism și unul la bazinul de înot.

Coordonatorul Tandem BikeFland este Florin Georgescu, primul român nevăzator care a pedalat, în tandem cu un prieten, de la Arad la Londra, în anul 2012.

Tandem BikeFland a apărut la ideea lui Florin Georgescu care a sesizat oportunitățile reduse de practicare a activităților sportive de către tinerii cu deficiente de vedere. Astfel că, în 2018 a organizat prima tabără de paraciclism, unde foarte mulți copii nevăzători au practicat ciclismul în tandem, făcând echipa cu tineri sportivi.

Anul acesta, la finalul proiectului BikeFland 2, toate bicicletele pe care copiii le vor folosi, vor ajunge la aceleași școli din România. Bicicletele tandem și echipamentele sportive necesare desfășurării programului au fost achiziționate cu ajutorul fondurilor primite de la finanțator.

Pentru mai multe detalii despre proiect puteți accesa pagina de Facebook a proiectului, Tandem Arena sau pe site-ul www.instaredebine.ro.