Festivalul internațional pentru copii „Hermannstadtfest” (28-30 iunie 2019, Sibiu) ajuns la a VII-a ediție a fost un eveniment cu un impact remarcabil prin participarea concurenților din țară și străinătate. Un festival pentru copii are o altă structură în comparație cu festivalurile naționale de muzică deja cunoscute: respectarea categoriilor de vârstă este un criteriu necesar pentru departajare, iar acordarea de distincții ar trebui să fie generoasă, pentru că nimic nu pare mai înduioșător decât ochii în lacrimi ai unui copil care nu a primit nimic la o competiție, fie ea și internațională. Emoțiile sunt mai multe, pentru că sunt dublate de emoțiile părinților, bunicilor, de speranța acestora de a oferi celor mici clipe de bucurie. De aceea, organizarea unui festival pentru copii este marcat de un plus de afectivitate și surprize. Organizatorii au adăugat la aceste componente care au dat amploare evenimentului un capitol de neuitat: invitarea în juriu a unor reputați compozitori, interpreți de mare notorietate, conferind astfel edițiilor nimb de neuitare.

Componența juriului a fost următoarea: Adrian Ordean, Bogdan Dragomir, Daniel Vecsei, Codruț Croitoru, Viorel Gavrilă , Luminița Anghel, Denise Bălăceanu, Rodica Popa Comăniciu, Gabriela Rusu – Păsărin, Rumiana Nacheva și Rodica Roșioru.

Evaluând calitățile vocale, valoarea interpretativă, prezența scenică, costumele populare specifice zonei etnofolclorice reprezentate, juriul a stabilit următorul clasament:

 

LINŢĂ VLAD-MIHAI – Marele Trofeu

SIMIOANĂ BEATRICE – Premiul 1 cu excelenta

 CONCURENTI POPULARA 7-10 ANI

CIUCIU MARIA – Locul 1

MEDIEȘIANU LIVIA – Locul 1

SÎRBU PAULA CORINA – Locul 2

POPÎRLAN GEORGETA EMANUELA – Locul 3

DRULE RALUCA IOANA – Locul 3

KARI ANA MARIA – Mentiune

DEMIAN PATRICIA IOANA – Mentiune

CONCURENTI POPULARA 11-13  ANI

 1. BARAKOVA KRISTINA – Locul 1
 2. CINĂZAN ALEXANDRA – Locul 1
 3. MARUȘCA DAIANA CARINA – Locul 2
 4. PETREA GIANINA MARIA – Locul 3
 5. APOSTU IONELIA – Mentiune
 6. MEZEI POP CRISTIAN DORIAN – Mentiune
 7. CRIHAN ANA – Mentiune
 8. ANCA ARINA IOANA – Premiu Special
 9. NICOLESCU DENISA FLORENTINA – Premiu Special
 10. STANCIU LORYANA FILOFTEIA – Premiu Special
 11. JURCA NADIA MARIA – Premiu Special
 12. PÎRÎIANU ELENA DENISA – Premiu Special

CONCURENTI POPULARA + 14 ANI

OANCEA GABRIELA – Locul 1

FABRI ANDREEA – Locul 2

CĂRUȚAȘU MARINA FLORINA – Locul 3

COMAN MARIA IASMINA – Mentiune

MORARU ALEXIA – MentiuneCĂLDĂRAR TUȚA -Mentiune

Câștigătorul Marelui Trofeu, LINŢĂ VLAD-MIHAI, prezent pentru prima dată la acest festival, a declarat pentru organizatorii evenimentului:

,,Da, îmi doresc foarte mult să reușesc să îmi fac o carieră din muzică populară,  dar în același timp vreau să am și o altă meserie. La finalul clasei a 8 a doresc să merg la liceul militar din Alba Iulia și sper să reușesc să îmbin cele două meserii.Mai apoi doresc să urmez și conservatorul.”

Detalii informaționale și imagini sugestive din conetxtul derulării festivalului concurs sunt de regăsit pe:
http://www.facebook.com/HermannstadtFest.Sibiu?ref=hl
/

http://www.festivalul-hermannstadtfest.blogspot.ro/

În final, un gând de mulțumire pentru organizatori, aducând în prim plan două nume: Daniela Simionescu, inițiatoarea și sufletul festivalului, și Dominique Simionescu, director al festivalului, fiica domniei sale, care a moștenit calitățile organizatorice ale mamei și care este deja un nume în muzica ușoară românească.

A consemnat Gabriela Rusu-Păsărin, realizator emisiuni în cadrul structurii centrale a Departamentului Studiourilor Teritoriale, Societatea Română de Radiodifuziune