Sursa foto: www.radioconstanta.ro

Constănțenii sunt dispuși să strângă bani pentru refacerea Palatului Reginei Maria din Mamaia, însă așteaptă și implicarea Ministerului Culturii.

Aceasta este una dintre concluziile expoziției-document, prin care jurnaliștii de la publicația Info Sud-Est au tras un semnal de alarmă în privința degradării continue a Palatului Regal din Mamaia.

Palatul Reginei Maria din Mamaia a ajuns o ruină, fiind în opoziție cu castelul de la Balcik realizat în același stil, tot la ideea Reginei Maria. De altfel, bulgarii câștigă un milion și jumătate de euro din vizitarea Castelului de la Balcik.

”În vreme ce vecinii bulgari câștigă 1,5 milioane de euro din vizitarea Castelului de la Balcik, noi nu am reușit să-l transformăm pe al nostru în punct de interes național. Ba mai mult, interesele imobiliare de după 1990 au făcut ca această bijuterie arhitectonică să fie vândută la preț de apartament”, a declarat jurnalistul Andrei Leonte.

Istoricul Florin Anghel de la Universitatea Ovidius din Constanța a atras atenția că nepăsarea autorităților ar putea avea efecte iremediabile.

„E o rană a orașului Constanța, nu de un an sau doi, de 30 de ani aș putea spune. Situația s-a agravat, însă, în ultimii ani, rolul acestei expoziții tocmai acesta este, de a atrage atenția asupra degradării continue și este în același timp și un semnal de alarmă. Dacă nu se va întâmpla ceva în următorii ani, vom rămâne cu fotografiile, probabil“, a declarat istoricul Florin Anghel de la Universitatea Ovidius din Constanța.