Râsul îmbunătățește respirația, eliberează endorfine, stimulează imunitatea și elimină stresul.

Tratamentul prin râs contribuie cu succes la scăderea presiunii arteriale și ajută la deschiderea bronhiilor.

Persoanele vesele, care râd cu poftă cel puțin 15 minute zilnic, prezintă un risc mult mai scăzut de a dezvolta unele afecțiuni cardiovasculare, potrivit unor studii efectuate de către specialiști.

Un studiu american al Universității din Maryland, Baltimore, a arătat că râsul nu a avut egal în prevenirea apariției bolilor cardiovasculare. Aceasta se explică prin faptul că râsul este un antidot bun la stres, dar și pentru că reduce tensiunea arterială.

Râsul este un excelent medicament pentru hipertensiune: Dacă râdem mult timp, ritmul cardiac și tensiunea arterială scad. Dacă aveți probleme de hipertensiune, acesta este leacul!

Râsul ajută la o mai bună oxigenare a organismului: este una dintre puținele activități care împinge expirarea dincolo de limita respirației de bază. Acest tip specific de respirație contribuie la oxigenarea tuturor țesuturilor din corp.

Râzi și uită de probleme: râsul te ajută să te detașezi de problemele de zi cu zi.

Râsul și simțul umorului ne fac mai atractivi: este una dintre cele mai bune metode de a păstra o bună relație cu cei din jur. Râsul este o modalitate universală de comunicare, iar puterea sa este incredibilă.