Sursa foto: Andra Radu

Frumusețea este o preocupare continuă, mai ales pentru femei. Dacă ne pasă de felul în care arătăm, ar trebui să respectăm câteva reguli de bază pentru îngrijirea tenului. Vara, mai ales, măsurile de îngrijire sunt ceva mai stricte.

Efectele nocive ale soarelui sunt cauzate, în principal, de razele UV, care lasă urme asupra pielii, mai ales la nivelul feţei, care este cea mai expusă. Razele ultraviolete UVA şi UVB pătrund în interiorul celulelor pielii, cauzând inflamaţii sau arsuri.

Reguli de bază:

”Curățarea este baza. Obligatoriu sunt laptele demachiant și loțiunea tonică sau apa micelară. Vara trebuie să folosim creme puțin mai ușoare, mai puțină grăsime și multă apă. În această perioadă tenul, prin transpirație, se deshidratează. Este bine ca fondul de ten să fie un pic mai cremos. Recomand persoanelor cu un ten sensibil să folosească un fond de ten pentru că acesta formează o barieră împotriva razelor UV”, a declarat Ioana Pășălan, medic cosmetician.

La rândul ei, Giulia Dobre, tot medic cosmetician, este de părere că, la piscină, machiajul nu este necesar.

”Când mergem la piscină sau la mare, ne protejăm tenul cu o cremă de protecție 50. Nu folosim fond de ten când mergem la plajă. Fața trebuie să respire”, a spus Giulia Dobre, medic cosmetician.

Nu trebuie să uităm nici de alimentaţie, care are un rol important atunci când vorbim de îngrijirea tenului pe timp de vară.

Dieta ideală cuprinde: piersici, morcovi, fructe de pădure, citrice, legume verzi, alimente bogate în fibre. Ele conţin antioxidanţi, vitamine şi oferă energie şi strălucire pielii.

Eliminarea alcoolului şi a băuturilor carbogazoase din alimentaţie îmbunătăţesc vizibil aspectul tenului, făcându-l să arate cu mult mai tânăr.