Sursa foto: www.radiovacanta.ro

Prima ediție a evenimentului aviatic, ”Black Sea Air Show”, va avea loc pe 13 iulie, la Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu” din Constanța.

În cadrul evenimentului vor participa piloții de la Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, Regional Air Services, dar și aeronave italiene și americane. Vor fi două ore și jumătate de demonstrații susținute de aeronave civile și alte două ore de show al aeronavelor militare din România, SUA și Italia.

„Vor evolua piloți acrobați de la aeroclubul României, de la Baza Aeriană 86 – Borcea, de la Școala Superioară de Aviație Civilă, cei de la Regional Air Services de la Tuzla și elicoptere americane, dar și Italian Air Forces, partenerii italieni care se alătură show-ului nostru. O primă ediție în care avem parteneriat și cu Forțele Navale Române, începem în forță cu Fanfara Marinei Române și jocuri marinărești, dar trecem repede la show-ul de aviație pe care îl așteaptă foarte mulți, pe litoral, la Constanța“, a declarat Corina Marin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România.

Show-ul începe la ora 12:30, iar accesul publicului este permis începând cu ora 10:30.

Pentru spectatori, a fost creată o zonă de parcare de 900 de locuri, iar transportatorul de pe ruta Constanța – Mihail Kogălniceanu va dubla, în ziua show-ului aviatic, numărul curselor de pe traseu.

Pasionații de zbor se vor bucura de spectacolul plin de adrenalină oferit de piloți, vor putea admira echipamente aeronautice, dar și mașini de epocă. De asemenea, spectatorii vor avea la dispoziție un food court.

Accesul publicului este liber.