Sursa foto: Andra Radu

Rețeaua de socializare Instagram a anunțat introducerea de noi instrumente de luptă împotriva hărțuirii online, pentru a asigura un ”mediu sigur” pentru utilizatorii săi, relatează marți AFP.

Printre dispozitive se numără un avertisment, generat de un software de inteligență artificială, care va fi trimis persoanelor care intenționează să publice remarci injurioase pe rețeaua de socializare.

”Această intervenție le oferă oamenilor posibilitatea de a se gândi și de a-și anula remarca și va permite destinatarului să nu primească comentariul nociv”, a indicat Adam Mosseri, șeful Instagram.

De asemenea, va fi pus la dispoziție un alt instrument numit ”restricție”, ce vizează reducerea unui posibil flux de comentarii negative în contul unui utilizator hărțuit.

Această caracteristică este destinată unui utilizator care evită să blocheze, să dea unfollow sau să raporteze agresorul de teama de a nu agrava situația.

Utilizatorul va putea restricționa influența unei persoane care intenționează să-i facă rău, aprobând sau nu comentariile acesteia și făcându-le apoi vizibile sau nu pentru alții.

”Persoanele restricționate nu vor putea vedea dacă sunteți activ pe Instagram sau dacă i-ați citit mesajele directe”, a precizat Mosseri.