De astăzi până pe 7 iulie, absolvenții de gimnaziu pot completa fişele de înscriere. Pentru a se asigura că intră la liceul dorit, candidații trebuie să fie atenți când completează opțiunile.

Elevii, alături de părinții lor, vor completa opțiunile în fișele de înscriere, iar acestea vor fi introduse în baza de date computerizată.

Pe fișa de înscriere trebuie înscris codul liceului aflat în broșura de admitere, în ordinea liceelor preferate de elev. Broșura poate fi găsită pe site-ul inspectoratului și la școala la care a învățat elevul.

Părinţii şi elevii vor verifica, în prezenţa diriginţilor, corectitudinea datelor din fişa listată de calculator pentru fiecare elev.

Fiecare candidat va fi repartizat, în funcție de media de admitere, la prima opțiune pusă în fișa de admitere. De aceea, ordinea opțiunilor de pe fișă este importantă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat și va trebui să participe la o sesiune ulterioară, organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situația este posibilă în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni. Astfel, opțiunile exprimate de el sunt ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

Profesorii recomandă completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru ca această situație să nu apară.

Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 12 iulie.

La Evaluare s-au prezentat 13.757 de elevi, dintre care 48 au luat media 10.

Media de la Evaluarea Națională contează în proporție de 80% pentru admiterea la liceu, restul de 20% fiind media celor patru ani de gimnaziu.