De Ziua Dunării, Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 dă startul seriei de concursuri Descoperă Rowmania, sub umbrela campaniei Apele Unite ale României. Primele opriri ale caravanei sunt la Călărași pe 29 iunie și la Giurgiu pe 30 iunie.

Ajuns la ediția a șaptea în cele două orașe, concursul Descoperă Rowmania, împreună cu inițiatorul său, Ivan Patzaichin, caută din nou campioni la vâslit!

Indiferent de vârstă, constituție sportivă și experiență, oricine este binevenit în echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri. Cei care nu vâslesc sunt invitați să-i susțină pe concurenți, să serbeze Ziua Internațională a Dunării împreună cu echipa Asociației și să se bucure de o zi petrecută în natură, printre campioni.

Cei mici sunt așteptați să vadă cum se construiește o barcă într-un atelier dedicat lor.

Campania merge apoi mai departe în București – 13 iulie, Alba Iulia – 3 august, Făgăraș – 10 august, Tulcea – 15 august, Ceahlău – 17 august și din nou în Tulcea, pe 31 august când are loc faza națională în cadrul celei de-a noua ediții a Rowmania Fest – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle.

Descoperă Rowmania este o campanie de promovare a patrimoniului național al cărei obiectiv este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Mai multe informații despre fiecare eveniment în parte găsiți pe pagina de Facebook a Asociației: https://www.facebook.com/events/639328239812048/ și https://www.facebook.com/events/355907068426893/.

Radio România Regional este partener media.