Comunicat de Presă

Uniunea Democrată Turcă din România a inaugurat Centrul de Educaţie şi Cultură Turcă, luni 10 iunie, la Constanţa. Panglica de inaugurare a fost tăiată de preşedintele UDTR, Fedbi Osman, împreună cu subprefectul judeţului Constanţa, Şenol Ali şi consulul general adjunct al Republicii Turcia la Constanţa, Hasan Akdoğan.

Centrul de Educaţie şi Cultură Turcă este dotat cu o bibliotecă, o sală de conferinţe şi o cameră cu mobilier şi ornamente tradiţionale turceşti. Centrul este destinat activităţilor culturale, cursurilor de limba turcă, pictură ebru, croitorie şi gastronomie dar şi repetiţiilor ansamblurilor folclorice ale UDTR, din Constanţa. La inaugurare au luat parte: secretarul general al UDTR, prof. Ervin Ibraim, preşedinta comisiei de cultură, Serin Türkoğlu, preşedintele comisiei de tineret, Harun Osman şi vicepreşedinta comisiei de cultură, Melek Osman. La eveniment au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci „Dobrogea” şi un grup de profesori din Konya care susţin cursuri SEDEP, profesorilor de limba turcă.

Imediat după inaugurare, UDTR a deschis seria de evenimente culturale organizate în cadrul Centrului de Educație și Cultură Turcă şi a lansat cartea, „Identitatea culturală a comunității turce din Dobrogea, între tradiție și modernitate”, semnată de Melek Osman.

Cartea încununează munca de peste 15 ani, a vicepreședintei comisiei de cultură a UDTR, prof. Melek Osman, de promovare a valorilor culturale deţinute de comunitatea turcă din Dobrogea. Volumul „Identitatea culturală a comunității turce din Dobrogea, între tradiție și modernitate” este structurat în trei capitole şi anume: Aşezare, istoric şi demografie; Modul de viaţă, cultură şi spiritualitate şi Literatura scrisă şi orală.

Lansarea de carte a avut loc în prezența profesorilor de limba turcă înscriși la cursul organizat de ISJ Constanța în parteneriat cu Inspectoratul Școlar din Konya.

După lansarea de carte au fost deschise oficial cursurile de formare profesională prin aplicaţii practice din cadrul proiectului SEDEP, de către inspectorul școlar, prof. Icbal Anefi. Cursurile se vor încheia joi, 13 iunie 2019.

Biroul de presă UDTR

Sursa foto: UDTR