Ministerul Sănătății vrea să existe criterii clare de repartizare a organelor, care vor fi publicate pe site-ul agenției.

Ministrul Sorina Pintea a declarat că a avut loc o primă întâlnire a noului Consiliu Științific al Agenției Naționale de Transplant: „Am propus și Consiliul Științiific a aprobat ca gestionarea Registrului Național de Transplant, serverele și softul, să fie în custodia STS, ca să nu mai existe nicio discuție vis-a-vis de SRL-urile care gestionează aceste lucruri. Eu nu văd motivul pentru care o persoană din agenție să poată accesa oricând registrele regionale. Pe de altă parte, aceste registre regionale sunt gestionate de acel coordonator, iar pacientul are o parolă și poate să intre oricând să vadă care este status-ul dosarului său, dar publicarea criteriilor de alocare pe site pentru mine este esențială, iar criteriul urgenței primează.”

Cât privește modificările organizării activității de transfuzie sanguină, acestea se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății.

Sorina Pintea a mai precizat că toate schimbările propuse vor duce la îmbunătățirea activității de transfuzie sanguină. Schimbările propuse vor duce la îmbunătăţirea activităţii de transfuzie sanguină, prin introducerea unui sistem informatic care să asigurare trasabilitatea de la venă la venă, creşterea securităţii transfuzionale, un sistem naţional de hemovigilenţă şi alte prevederi în conformitate cu cerinţele din directivele europene în domeniu.