Sursa foto. Olga Stancu

S-a lansat campania ”Drogurile distrug. Încet, dar sigur. Stai departe!”, în prezența unor sportivi de elită. Aceasta își propune să aducă mai multe informații despre riscurile, implicațiile și simptomele consumului de droguri.

”Dacă ne uităm pe statisticile europene și cele din România, în ultimii ani există o tendință de creștere a consumului de droguri în rândul tinerilor. Vârsta de la care începe prima încercare și o vârstă foarte mică, este cea de 13 ani. Cred că este nevoie de un efort în plus să conștientizăm copii, adolescenții că nu e bine să se lase pradă acestui consum de droguri pentru că dependența de ele pot distruge o carieră, o viață”, a declarat Camelia Spătaru, fondatoarea campaniei.

Sursa foto. Olga Stancu

Prezentă la eveniment, jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, le-a vorbit elevilor despre pericolul consumului de droguri: ”Din păcate pentru noi, ca sportivi, este foarte rău, dezamăgitor. Poți să îți strici întreaga carieră sportivă, viață. Faptul că te droghezi nu înseamnă că ești mai bine cu ceva dimpotrivă, nu ai decât de pierdut și încerc să îi conving, pe toți care s-au apucat de consumat aceste substanțe narcotice, să se oprească.”

Schiorul Ionel Achiriloaie a explicat, de asemenea, de ce s-a alăturat acestei campanii: ”Sportul este un lucru către ar trebui să se îndrepte mai mulți copii din ziua de astăzi, iar acest lucru, combinat cu faptul că încercăm să le explicăm, cât de bine putem, că drogurile nu sunt sănătoase, nu sunt bune și nu ieși bine dacă ești consumator de droguri, sunt două chestiuni importante. Faptul că suntem aici să reușim măcar un procent mic, dacă nu mare, dacă nu toși, să îndreptăm spre o viață sănătoasă.”