Sursa foto: Adriana Baciu

Primăriile vor obține banii necesari de la Guvern. Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici au făcut această promisiune ediliilor din București și din țară.

Primarii din București și din țară au acuzat executivul, repetat, de falimentul instituțiilor pe care le conduc. Ei s-au întâlnit cu autoritățile centrale.

”Vom primi atât sumele anterioare datorate, cât și fila de plan pentru luna corespunzătoare. Promisiunea, atât a doamnei premier cât și domnului ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, este fermă. Astfel se va recupera întreaga suma care, practic, a dezechilibrat bugetele. Nu e vesel să nu ai bani și să nu poți să plătești subvenţiile la transportul public în comun, la termoficare, la spitale”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță spune că deciziile trebuie transpuse în legislație: ”Avem un angajament din partea doamnei prim-ministru și din partea domnului ministru de Finanțe, că sumele de care am fost vitregiți în primele trei luni ale anului, vor fi restituite la rectificarea bugetară. Atâta vreme cât cotele au fost atât de modificate în ultimii trei ani, am insistat și sper să reușim, în cel mai scurt timp, că aceste cote, pe care le avem, să fie trecute nu doar în legea bugetului, ci și în legea finanțelor publice locale.”

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, prezent la întâlnire, a transmis că promisiunile vor fi respectate: ”Am plecat în Parlament cu o propunere de buget care nu a avut în vedere lunile ianuarie și februarie. După aceea, a fost discuția pentru luna martie, având în vedere discuțiile prelungite în Parlament, întârzierea promulgării bugetului. Cu alte cuvinte, s-a convenit că lunile ianuarie – martie sunt sume care trebuie returnate sectoarelor și primăriilor Capitalei.”