Sursa foto: Bucuresti FM

Apărută recent în traficul urban, trotineta electrică a devenit accesibilă oricărei persoane. O poate închiria oricine are peste 18 ani.

Viorel Ciupitu, asociat al unei firme specializate, ne spune pe unde ar trebui să mergem dacă închiriem o astfel de trotinetă.

”În principiu, se poate circula cu trotineta electrică în același locuri în care poți și cu bicicleta, pe marginea drumului la un metru de bordură, sau pe benzile special amenajate. Clientul, în momentul în care închiriază, își asumă, pe propria răspundere, pe unde merge și ceea ce face. De exemplu, dacă are loc un accident între o mașină și o trotinetă electrică și este vina autoturismului, atunci există asigurări și să sperăm că nu vor exista persoane accidentate. Când vine vorba de trotineta sau bicicleta noastră, care a fost lovită, totul se poate rezolva pe asigurări.”

În schimb, majoritatea șoferilor bucureșteni sunt de părere că trotinetele electrice și bicicletele mai mult încurcă traficul rutier și trebuie să acorde o atenție mai mare în momentul în care conduc.

Trotineta electrică poate fi închiriată cu 20 de lei pe ora, în baza cărții de identitate. Pentru a circula cu ea nu este nevoie de permis auto.