Trăim într-o lume în care societatea progresează în anumite domenii, cum ar fi medicina, tehnologia, însă ne îndepărtăm de anumite aspecte ce făceau parte din trecutul nostru și ne defineau. Unul dintre acestea este plăcerea de a ține o carte în mână, de a simți mirosul paginilor și de a citi.

Este ușor să spunem că timpul nu ne permite să mai deschidem o carte, însă aceasta este doar o scuză. Am uitat de plăcerea pe care o aveam când descopeream o altă lume, evadam din cotidian și făceam parte din povestea personajelor.

Sunt nenumărate motive pentru care toți ar trebui să citim. S-au făcut și se fac în continuare nenumărate studii care să ne răspundă întrebării ”De ce este bine să citim?”

8 motive pentru care este bine să citim

  1. Îți dezvolți imaginația! Einstein spunea despre imaginație că ”este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia face ocolul lumii.”
  2. Îți dezvolți comunicarea! Cititul te ajută să comunici mai bine, să te exprimi mai bine și să creezi relații mai bune cu cei din jur.
  3. O să poți să îți depășești limitete! Cititul îți mărește perspectivele, nu te limitează și nu te face să bați pasul pe loc. Te ajută să evoluezi.
  4. O să poți gândi liber! Cititul te ajută să gândești critic, să te dezvolți mental și astfel nu vei putea fi influențat.
  5. O să te concentrezi mai bine! Cititul te ajută să te concentrezi mai bine și să fii mai atent.
  6. Cititul previne apariția bolii Alzheimer! Stimularea creierului reduce riscul apariției aceste boli. Dacă citești atunci creierul este activ, stimulat.
  7. Reduce stresul! Stresul face parte, din păcate, din viața noastră. În loc să spargi lucruri prin casă sau să țipi, mai bine deschizi o carte și citești.
  8. Cititul te relaxează! Este cea mai bună și comodă metotă prin care poți să relaxezi și să evadezi din cotidian.