Sursa foto: (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)

Călătoria apostolică va începe vineri, 31 mai, în Bucureşti. În a doua zi a vizitei, Suveranul Pontif va fi la Șumuleu Ciuc și la Iași.

Pelerinajul se va încheia pe 2 iunie, la Blaj, unde Papa va beatifica șapte episcopi greco-catolici pe Câmpia Libertăţii.

În Capitală au fost luate măsuri speciale pentru vizita Papei Francisc.

Numărul autobuzelor va fi suplimentat în zonele Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni cu ocazia vizitei Papei Francisc, a declarat vineri Andrei Creci, director general al Societăţii de Transport Bucureşti.

Ciprian Miron, director general al Poliţiei Capitalei, a informat că măsurile de securitate sunt ample, Poliţia Capitalei participând cu aproape 2.000 de poliţişti la această misiune.

Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a menţionat că aproximativ 1.700 de jandarmi operativi au fost mobilizaţi pentru ziua de 31 mai.

Orlando Cătălin Şchiopu, inspector-şef al ISU Bucureşti-Ilfov, a declarat că instituţia va fi implicată în plan operativ cu peste 400 de ofiţeri şi subofiţeri şi peste 80 de mijloace de intervenţie.

Măsuri pentru asistarea medicală a pelerinilor, la spitalul din Miercurea Ciuc

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a luat o serie de măsuri pentru a asigura asistență medicală pelerinilor care sosesc în oraș cu ocazia vizitei Suveranului Pontif, precum și cu ocazia Pelerinajului de Rusalii de la Șumuleu Ciuc.

Unitatea medicală și-a suplimentat stocul de medicamente și de materiale sanitare, acumulând rezerva necesară, se precizează într-un comunicat de presă.

În perioada 27 mai – 9 iunie în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc se limitează internările pacienților cu afecțiuni cronice, iar secțiile spitalului vor rezolva cazurile acute. Se limitează și activitatea ambulatoriilor de specialitate din clădirea principală a spitalului, iar pacienții vor fi reprogramați.

În ziua de 1 iunie, până la sfârșitul vizitei Papei nu vor fi preluate cazuri de urgență de la celelalte spitale din județ, acestea urmând a fi redirecționate către alte spitale județene, precizează sursa citată.

Slujba de la Șumuleu va fi transmisă în 4 limbi

Limba latină este cea în care vor fi rostite principalele părți din Liturghie, predica Papei Francisc urmând să fie rostită în italiană, cu traducere simultană în limbile română și maghiară. Corul, în schimb, va cânta doar în limba maghiară.

După încheierea Sfintei Liturghii, la ora 13:00, papa va fi găzduit pentru prânz la mănăstirea franciscană din Șumuleu, după-amiază urmând să ajungă cu elicopterul la Bacău, respectiv la Iași pentru o nouă întâlnire cu pelerinii.