Cele mai importante obiective turistice, din județul Mureș, vor putea fi consultate pe o singură platformă online, ”Visit Mureș”, dar și pe o aplicație cu același nume, pe care o puteți descărca pe telefoane.

Scopul proiectului este de a facilita accesul turiștilor la atracțiile naturale și culturale din județul Mureș.

Se găsesc informații despre obiective de patrimoniu, biserici (catedrale, mănăstiri); trasee și o hartă interactivă care povestește despre istorie, artă și religie; ținuturi legendare dar și evenimente outdoor (ciclism, drumeții, călărie, rafting, alpinism, târguri și festivaluri).

Pe lângă calendarul evenimentelor, care este permanent actualizat, fiecare obiectiv turistic are și date de contact și indicații de orientare.

”Vrem să fie o platformă activă care tot timpul să aibă noutăți, care tot timpul să aibă activitate, pentru a fi interesantă pentru cei care o descarcă și să fie utilizată. Asta este menirea noastră, să adunăm la un loc valorile județului și să le promovăm împreună. Deci, nu este un site comercial. De exemplu, este trecut Muzeul: acolo sunt datele de contact și cum se poate ajunge acolo, la fel, Grădina Zoologică, la fel hotelurile care au centre SPA, și așa mai departe. Deci, sunt trecute datele de contact. Asta am văzut ca fiind o lipsă în județ, să avem o platformă unitară care prezintă obiectivele și atracțiile turistice și în formă de web și în formă de aplicație. Astăzi, deja 80% din călătorii și deciziile de călătorii se iau în mediul online, inclusiv rezervări și așa mai departe. Sunt peste 200 de obiective turistice inventariate de noi deocamdată și vorbim și despre trasee”, a declarat inițiatorul proiectului și președintele Asociației Visit Mureș, Szocs Levente.