Foto: Dino Parc Râșnov | http://www.dinoparc.ro

Macheta celui mai mare dinozaur reprodus vreodată este atât de mare încât administratorii parcului de la Râşnov au fost nevoiţi să dubleze suprafaţa aferentă complexului care a ajuns acum la trei hectare de teren.

De asemenea, în parc s-a deschis o nouă zonă a dinozaurilor și mamiferelor preistorice care au trăit pe teritoriul României în zona Hațegului. Astfel, Dino Parc Râșnov deține acum un număr total de 100 de exponate reproduse în mărime naturală și atestate științific.

„Mă bucur că s-a ivit această ocazie minunată de a reproduce în mărime naturală cel mai mare dinozaur descoperit până acum în lume, Seismosaurus, ce măsura 45 de metri lungime. Se pare că era atât de mare încât atunci când călca declanșa mici cutremure. Hotărârea de a expune acest gigant preistoric, care acum e vedeta parcului, a fost în strânsă legătură cu ideea noastră de a extinde Dino Parc Râșnov, după ce numărul vizitatorilor a crescut exponențial în ultimii ani”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov.

Dino Parc Râșnov reprezintă un adevărat muzeu în aer liber, iar această calitate a parcului este dată de acuratețea cu care sunt reproduse exponatele. Seismosaurus reprezintă dovada că lumea preistorică ce a existat la un moment dat pe această planetă are încă multe secrete, care sunt dezvăluite publicului larg într-o manieră educativă.

Până acum doi ani, Seismosaurus era cel mare dinozaur descoperit, dar se pare că Patagonosaurus, ale cărui fosile au fost descoperite recent în Argentina, îl depășește ca dimensiuni pe cel care este vedetă la Râșnov. Pentru ca dimensiunile animalului preistoric să fie corect determinate trebuie să intervină munca specialiștilor.

În acest moment, la Dino Park Râșnov sunt reproduși 100 de dinozauri. Până acum, în parcul din apropierea Cetății Râșnov erau doar 50 de exponate. În partea opusă reptilelor-gigant a apărut și o zonă numită Țara Hațegului unde sunt dinozauri de mici dimensiuni, iar denumirea zonei vine de la faptul că toate exponatele au descoperite în județul Hunedoara.

Tot în această lună, atracțiile din cadrul Dino Parc Râșnov s-au îmbogățit cu un cinematograf 360° de grade, care va permite vizionarea filmelor tematice într-un nou format interactiv, cu o peșteră special amenajată în care se găsesc fosile de dinozaur, o corabie cu un traseu interactiv, o camera senzorială cu sunete de dinozauri și mamifere preistorice și multe alte exponate interesante.