Peste jumătate dintre proiectele din Programul Start-Up Nation au fost analizate.

”În cel mult două săptămâni se vor semna primele contracte”, a declarat, minitrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan Radu Oprea.

Zece mii de proiecte de antreprenoriat vor primi finanțare prin Start-Up Nation. Programul este destinat românilor care vor să-și deschidă o afacere.

„Vor fi alese 13.000 de proiecte. Primii 10.000 vor fi finanțați, dar din experiența anului trecut, când nu toate cele 10.000 s-au concretizat, am decis că vom veni cu alții din cei 3.000 rezervă”, a menționat Radu Oprea.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Ștefan Oprea, a precizat că anul acesta programul a vrut să stimuleze zonele mai puțin dezvoltate din România. El a amintit că viitorii antreprenori trebuie să îndeplinească anumite cerințe în privința modului în care cheltuiesc banii.

La prima editie, din 2017, s-au inscris 19.000 de companii, 8.444 au reușit să se califice, dar în final au mai rămas 7.176 de firme care își vor primi banii pentru că au implementat planurile de afaceri și au depus la timp cererile de decont.

Programul Start-Up Nation 2017 a subvenționat proiectele a 67 antreprenori aflați la început de drum: 45 în producție, 16 în servicii și 6 în IT. Acestea au creat în total 163 locuri de muncă, datorită cărora 124 persoane defavorizate, șomeri sau tineri absolvenți și-au găsit de lucru.

La ultima ediție Start-Up Nation, au aplicat 343 de companii din întreg județul, 148 derulând activități în producție, 6 în IT și 189 în servicii sau industrii creative.

Programul Start Up Nation este menit să stimuleze înfiinţarea de întreprinderi mici şi mijlocii.