De astăzi, timp de 5 zile, Caravana Gaudeamus Radio România va rămâne în inima Transilvaniei. Evenimentele din acest an se vor derula sub semnul Anului Cărţii în România și o vor avea ca președinte de onoare pe Gabriela Lungu, traducătoare, eseistă, doctor în filologie și cadru universitar.

Inaugurarea oficială a Târgului de Carte Gaudeamus este programată la ora 13:00, eveniment transmis în direct la Radio Cluj și pe pagina de facebook Radio Cluj.

Coordonatorul târgului, Connie Chifor, ne-a dezvăluit, în avanpremieră, câteva informații despre eveniment:

„Sunt peste 80 de edituri, în 70 de standuri, din nou am bătut un record, se pare că în fiecare an venim cu această formulă, avem toate editurile de top din România. E foarte greu ca un vizitator să plece nemulțumit sau să nu găsească ceva pe gustul lui, fie că este vorba de apariții foarte recente, pentru că toți editorii fac acest efort ca în preajma Târgului Gaudeamus să vină cu noutăți, fie de volume consacrate care poate nu se mai găsesc atât de ușor în librării și atunci faptul că vin la târg și discută direct cu editorii, le dă o șansă în plus celor interesați să facă rost de aceste cărți. Oferta târgului include promoții și oferte speciale, pachete, serii de autor care se pot completa de către doritori venind și stând de vorbă și răsfoind la fața locului.”

Astăzi, de la ora 17:00, Casa Cărții de Știință lansează o carte despre un subiect foarte actual: violența psihologică în familie. Este vorba despre un volum tradus din limba franceză și semnat de psiholoaga Yvane Wiart.

Seara de miercuri, 17 aprilie, este dedicată poeziei la Gaudeamus. Trei volume de versuri apărute la editura Ecou transilvan vor fi lansate de la ora 17.30.

Târgul poate fi vizitat în fiecare zi până la ora 20:00, iar duminică până la ora 16:00.