Sursa foto: CJ Mures

Transilvania Motor Ring a primit, oficial, dreptul de a organiza competiții naționale de automobilism viteză.

Parcul Transilvania Motor Ring a fost inaugurat la sfârșitul anului trecut, printr-un eveniment la care au participat aproximativ 10.000 de vizitatori. Federația Română de Automobilism Sportiv, singurul for care poate omologa acest circuit, a confirmat că are toate condițiile pentru organizarea de competiții. Acest act a fost primit săptămâna trecută de cel care răspunde de Transilvania Motor Ring. Și este în curs de a primi și omologarea de la Federația Română de Motociclism.

Sursa foto omologare: Peter Ferenc

Managerul parcului, Thomas Moldovan, a confirmat că toate condițiile de siguranță și protecție ale concurenților sunt asigurate, astfel că urmează și omologările internațioale moto și auto:

“Având în vedere faptul că deja au fost în vizită cei de la Federația de Motociclism și ne-au trasat unele sarcini de a modifica anumite aspecte, au și programat, în perioada 20-22 septembrie, primul Campionat European de motociclism ”Alte Adria” organizat vreodată în România. Suntem și în curs de omologare internațională auto pentru acest circuit, și în acest sens vom primi în luna mai vizita președintelui Comisiei de omologare din cadrul Federației Internaționale. Și sperăm ca în cursul acestui an să reușim să omologăm și internațional acest circuit; omologarea vine automat și cu cel puțin trei competiții mari, internaționale. Sper, cel puțin după lista pe care o avem deja conturată în acest moment, că vor fi organizate foarte multe competiții pe acest circuit.”

Acum există programări pentru minimum 30 de evenimente, până la finele acestui an. Primul eveniment oficial de pe Transilvania Motor Ring va fi pe 6 aprilie, o cursă privată, apoi vor veni elevi la ”Școala altfel”, o etapă de Campionat Național de Triatlon, precum și diverse competiții auto și moto, printre ele Cupa Presei, pe 10 septembrie.

Sursa foto: Transilvania Motor Ring/ Facebook

Pe lângă pistă, boxe și alte spații specifice, circuitul oferă condiții foarte bune de securitate, parcări pentru aproape 1.000 de mașini, chioșcuri, grupuri sanitare moderne, un restaurant și spații de cazare.

Autoritățile județene din Mureș au în vedere și realizarea, în zona Sînpaul, a unui nou drum de acces la circuit, precum și asigurarea transportului în comun pentru public.