Sursa foto: www.pixabay.com

Alimentația sănătoasă a devenit un subiect din ce în ce mai dezbătut și provoacă îngrijorare, mai ales în ceea ce îi privește pe copii.

Alegerile alimentare, pe care le facem zi de zi, au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine. Greșelile cele mai frecvente ţin de cantitatea şi calitatea produselor consumate, care contribuie la apariţia complicaţiilor digestive nedorite.

Alimentaţia corectă şi sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, ci trebuie să fie integrată într-un stil de viaţă care să asigure starea generală de sănătate şi longevitatea.

Astfel, Comisia Europeană alocă, anul acesta, României aproape 18 milioane de euro. Banii sunt destinați programului de încurajare a consumului de lapte, fructe și legume în școli. Programul vine în completarea celor naționale.

”Studiile arată că din ce în ce mai mulți copii consumă o hrană care nu este potrivită. Tocmai de aceea programul acesta pune accent pe ce înseamnă un produs alimentar hrănitor, care să aibă o calitate ridicată, să învățăm împreună cu elevii de unde provin aceste produse. Noi credem foarte mult că a mânca sănătos este o chestiune care ține și de un obicei, iar toate obiceiurile știm că se învață din copilărie”, a spus Ștefan Turcu, purtătorul de cuvânt al Reprezentanței Comisiei Europene.

Aproape 60 de mii de școli, în anul școlar trecut, din Uniunea Europeană au participat la acest program, potrivit datelor Comisiei Europene.

Peste 250 de mii de tone de fructe si legume proaspete si aproape 180 de milioane de litri de lapte au fost distribuite.