Sursa foto: www.flickr.com

Campania „Inițiativă pentru viitor”, pentru informarea populației cu privire la importanța vaccinării, a fost lansată.

Această campania de informare este cu atât mai importantã cu cât România se confruntă cu cea mai gravă epidemie de rujeolă din Europa.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a lansat campania „Inițiativă pentru viitor”.

Sursa foto: www.torange.biz

”Cred că viitorul nostru, că vorbim de pacienți, că vorbim de cetățeni, viitorul nostru este un subiect legat foarte strâns de vaccinare. Ce vrem să facem din această inițiativă? Vrem să aducem alături pe toți cei care doresc să ia parte la această discuție, la acest grup de lucru. Singura noastră dorință este ca la sfârșitul dezbaterilor să putem ajunge la o concluzie favorabilă tuturor. Să avem campanii de informare, să facem un ghid, vrem să informăm și pacienții, să facem workshop-uri, să învățăm de la medici, să interacționăm cu autoritățile. Ca un rezultat pozitiv ar fi ca, împreună cu toată lumea, să mergem alături de legislativ, să îl abordăm și să avem o discuție privitor la legea vaccinării, discuție care să se concretizeze’’, a spus Radu Gănescu, președintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

„Nu avem nicio problemă cu aceia care nu susţin vaccinarea, fiecare are dreptul să-şi susţină părerea. Noi vrem să spunem că avem nevoie de vaccinare, avem nevoie de rambursarea vaccinurilor. Vrem ca cel puţin bolnavii cronici să poată să aibă acces la vaccinuri care la ora actuală nu se găsesc. Mă refer la bolnavii cronici pe patologia de oncologie, pe transplant, pe alte patologii care au nevoie de vaccinuri specifice. Aceste vaccinuri specifice ori nu se găsesc, ori nu sunt decontate”, a mai declarat Radu Gănescu.

România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană ca rată de acoperire cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei, cu 86%, media europeană fiind de 93,5%.