Sursa foto: www.flickr.com

Aproape 80% dintre persoanele de peste 30 de ani au se confruntă cu un episod de durere lombară. Principalele cauze sunt sedentarismul și postura incorectă.

Pentru a prevenii degradarea în timp a coloanei vertebrale, specialiștii ne recomandă schimbarea poziției și mișcare, timp de 10 minute, la fiecare oră de lucru la birou.

”Insist pe mișcare pentrun că, până la urmă, este modalitatea prin care se mențin atât structurile articulare cât și cele musculare. Noi avem posturi vicioase și stăm mult timp în aceeași poziție fără să ne mișcăm. Astfel, apar durerile musculare și mai încolo, durerile ajung la nivelul articulațiilor. Recomandarea este ca la 40-50 de minute de stat pe scaun sau în altă poziție, să ne mișcăm. Timp de 10 minute să încercăm să ne redresăm coloana, să schimbăm poziția, chiar și în timpul activităților zilnice, de rutină”, a spus doctorul Mirela Coman.

Specialiştii recomandă ședinţele de kinetoterapie, însă numai sub supravegherea medicului, tratamentul fiind unul personalizat.